Suleyman Faruk Goncuoğlu, Osmanlı İstanbul'unun İlk Yapıları Hisarlar ve Mahalleleri, TTOK Yayınları, Mart 2016, 344 s.
[Tanıtım bulteninden]
Kulturel mirasımızın bir parcası olan ve şehrin asırlar oncesine uzanan tarihine ışık tutan Anadolu ve Rumelihisarı ile onların etrafında kurulmaya başlanan ilk Osmanlı mahalleleri, sadece o devrin iskÂn politikası acısından değil, aynı zamanda mimari ve kulturel değerleri bakımından da İstanbul'un şehir tarihinde onemli bir yere sahiptir. Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Suleyman Faruk Goncuoğlu'nun kaleme aldığı, Hisarlar ve mahallelerini konu alan, bu bakımdan ilk olma ozelliği taşıyan, birbirinden kıymetli belge ve fotoğraflarla desteklenen ve İstanbul'un şehir ve mimarlık tarihi acısından kaynak niteliğindeki Osmanlı İstanbul’unun İlk Yapıları: Hisarlar ve Mahalleleri adlı kitabı yayımlayarak okuyuculara kazandırmıştır.
Alıntıdır • PDF-cs • 46.9 MB
* * *
TTOK (Turkiye Turing ve Otomobil Kurumu) piyasada satılan bu ve diğer yayınlarını kendi sitesinde PDF formatında bedelsiz olarak indirilebilecek şekilde . Ben yeni fark ettim. Benim gibi bilmeyenler olabilir diye duyurayım dedim.