SUNUŞ
?Ankara hukumet merkezidir ve ebediyyen hukumet merkezi kalacaktır? sozuyle M. Kemal Ataturk, bizlere, Ankara?yı kurduğu ve emanet ettiği Turkiye Cumhuriyeti?ne başkent yapmış, şehrin gecmiş tarihinin araştırılmasına da onculuk etmiştir. İlk olarak başlattığı arkeolojik kazılara bizzat katılmış ve ?kadim medeniyetlere? ait antik değerlerin tespitini ve korunmasını emretmiştir.
?Buyuk devletler kuran ecdadımız, buyuk ve şumullu medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Turkluğe ve cihana bildirmek, bizler icin bir borctur? mesajı ile de millî tarih ve kultur şuurunun gencliğe kazandırılmasını da şart koşan M. Kemal Ataturk, ?Turk cocuğu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır? sozu ile de hedefi gostermiştir.
Ankara Buyukşehir Belediyesi olarak, başkent Ankara?nın tarih ve kultur zenginliğini tanıtmak, korumak amacı ile Ankara?yı ceşitli yonleri ile tanıtan geniş kapsamlı bir başucu eseri olacağına inandığımız ?Ankara Tarihi ve Kulturu Dizisi?ni, Ankaralılara ve tum Turkiye?ye armağan ediyoruz.
Bu dizi; ?Tarih İcinde Ankara?, ?Osmanlı?da Ankara?, ?İstiklal Savaşı?nda Ankara?, ?Cumhuriyet ve Başkent Ankara?, ?Manevi Mimarlarıyla Ankara?, ?Edebi ve Tarihi Şahsiyetleriyle Ankara?, ?Adım Adım Ankara? ve ?Ornek Başkent Ankara? adı altında sekiz kitaptan meydana gelmektedir."
Alıntıdır.
Ankara Buyukşehir Belediyesi - Adım Adım Ankara
Gezi - Turizm - Atlas (Harita) Kitapları1 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Araştırma ve İnceleme Kitapları
- Gezi - Turizm - Atlas (Harita) Kitapları
- Ankara Buyukşehir Belediyesi - Adım Adım Ankara
-
14-07-2022, 03:27:36