defne joy taksici defne joy foster taksici foster ne dedi taksi
Gectiğimiz gunlerde esrarengiz bir şekilde yaşama veda eden Defne Joy Foster'in son olarak bindiği taksi şoforu o gece ile ilgili bazı ayrıntılar anlatmış...

Defne Joy Foster'ı olu bulunduğu eve goturen taksi şoforunu bulduk. Nusret T., o gece gorduklerini SABAH'a anlattı

Defne Joy Foster'ın olumu sonrası tam 12 gundur kayıplara karışan taksi şoforu Nusret T., izlenimlerini SABAH'a anlattı:

Gunlerdir herkes sizi arıyor neden cıkmadınız ortaya?
Ben 3 cocuk babası, işinde gucunde bir adamım. İzlediğim kadarıyla bu iş oldukca cetrefilli hal almış. Cekindim, gozaltına alırlar, arabam yatar, huzurum kacar diye sustum. Beni nasıl bulduğunuza da cok şaşırdım...

Arabanıza bindiği zaman Defne'yi tanıdınız mı?
Defne Hanım'ı televizyondan bilir tanırım. Ama o gece sadece tanıdık bir yuz olarak gorundu gozume. 2 gun sonra bir gazetede olayı okuyup bardan cıkarken cekilmiş fotoğrafları gorunce kim olduğunu anladım. Eşime bile 5-6 gun sonra anlattım. Cocuklarımın siz gelince haberi oldu. Gunlerdir stres icindeyim. Vicdan azabı bir yandan, işimin aksama endişesi diğer yandan... Hastalanıp yatağa duştum inanın.

'ASIK SURATLIYDI'
Tam olarak neler oldu yol boyunca?
Bas konuş sistemli telefonlarımız var. Cağrı geldi barın onune gittim. Sabah 04.30 sularıydı. Biri şişmanca 2 genc adam "Goztepe'ye gideceğiz" dedi. Aldım. Biri one diğeri arkaya oturdu. Tam kalkarken; "Az bekle, 2 arkadaş daha geliyor" dediler. Kapı acıldı, iceri once genc bir kadın, bir de adam bindi. Genc kadın ikisinin arasındaydı. Dikiz aynasından baktım ve kadını bir yerlerden hatırlar gibi oldum ama cıkaramadım. Cok asık, yorgun suratlıydı. Daha fazla bakmak ayıp olur diye ilgilenmedim. Dolmabahce tarafına geldiğimizde arkadaki 2 erkek bir şeyler konuştu ama tam duyamadım. Kadın karşıya gidene kadar hic ses cıkarmadı. Genc adamlar da fazla konuşkan değildi. Sadece kopruyu gecerken, bir de turnikelerle, eve yakın yerlerde erkekler konuştu. Havadan sudan şeylerdi konuştukları.

İniş sırasındaki durumlar nasıldı?
Once bir evin onunde durduk. İlk binenler orada indi. Kadın ve genc adam biraz daha ilerideki başka bir apartmana kadar taksiyi surmemi istediler. "Tamam" dediler durdum. Adam indi, kadın sonra cıktı ve ileride durdu. "Kac para?" dedi. 34 lira tutmuştu. 35 verdi, "Ustu kalsın" dedi.

'HİC KIPIRDAMIYORDU'
Tamamen normal miydi yani?
Kadının zorla inip bindiğini, zorla geldiğini hic sanmıyorum. Oyle olsa bir şeyler soyler, sesini yukseltirdi. Yine de normal durumda olduğunu sanmam. Ben yılların gece şoforuyum. Hem de Beyoğlu'nda duraklarda. Bilindik sarhoş hali yoktu Defne Hanım'ın. Ama cok sessiz, sakin, kıpırdamadan duruyor gibiydi. Biz oyle şeylere karışmayız. Paramı alınca durağıma geri dondum. Polis ya da savcı sizin yazınızdan sonra beni arayıp bulur da ifade vermemi isterse elbette bildiklerimi anlatırım.

Yakın arkadaşlarınıza "Kadın aynen burnuna halka, boynuna tasma takılmış gibi, nereye ceksen oraya gidecek kadar bitik haldeydi" demişsiniz. Bu doğru mu?
Savaş Bey, bildiklerimi anlattım. Beni daha fazla zorlamayın. Sizi sevip guvenmesem yemin ederim ki konuşmazdım.

alıntı