Gectiğimiz gunlerde vefat ederek cevresini ve hayranlarını şok eden Defne Joy Foster'ın eşi ilk kez konuştu.Bircok kişinin yaptığı olumlu olumsuz eleştirilere aldırmayan ve halen cok uzgun olduğunu bildiğimiz İlker Yasin Solmaz roportajını sizlerle paylaşıyorum.
Olumuyle tum Turkiye’yi sarsan Defne Joy Foster’ın kocası İlker Yasin Solmaz ilk kez konuştu.

Defne Joy Foster'ın ardından herkes konuştu.. Bir tek o sustu.. Oyle şeyler yazıldı cizildi ki en sonunda o da patladı. Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz, Vatan Gazetesi'nden Gulşen Yuksel ve Ozlem Ulku'nun sorularını yanıtladı:
Bugun (Dun) Sevgililer Gunu.. Bir planınız var mıydı?
Bugun (dun) sabah erkenden kalkıp ondan habersiz surpriz yapacaktım. Onu hep şaşırtmışımdır ama bu defa daha cok şaşırtacaktım. Ona surprizimi yine yapacağım. Cunku o benim icin olmedi. Onu unutamam ki, silemem ki. Ben de onun mirası var, Can Kılıc'ım var.
Can Kılıc nasıl?
O cok iyi, keyfi yerinde. Etrafında bir suru cocuk var, onlarla oynuyor. Pedagogolarla konuştuk zaten 3 yaş altı cocuklar hicbir şey hatırlamazmış. 5 yaş altı ise flu hatırmış. Can Kılıc daha bebek. Anne sutten bile 2,5 ay once kesilmişti.
Oğlunuza annesinin olumunu nasıl anlatacaksınız?
İmanlı bir insan duzenin ne şekilde yuruduğunu bildiği icin anlayacaktır. Olumun bir sırası yok, yaşı yok. Can Kılıc da iman sahibi bir cocuk olursa bunu kendi icinde cozecektir. Zamanı gelince onu karşıma alıp konuşacağım olumu anlatacağım. "Bak oğlum insanlar zamanı gelince olurler. Annenin de zamanı geldi ve oldu" diyeceğim. Ben bunu doğru anlatırsam o da "Allah zamanı geldi annemi aldı" diyecek. Ben doğru bir evlat yetiştireceğim, bundan şuphem yok.
Defne'nin olu bulunduğu geceyle ilgili ihanet iması yapıldı..
Defne'yi gozumle gorsem inanmam, karıma o kadar cok guvenirim anlayacağınız. Karımın namusuyla ilgili gramı bırakın zerre tanesi kadar şuphem yok. Defne kendini yaşayan doğal bir kızdı, neyse oydu.
O eve de ne şekilde, nasıl gittiğini sonucta kimse bilmiyor...
Kesinlikle oyle, kimse bir şey bilmiyor. Ama ben karımı iyi tanıyorum ve biliyorum. Ben kamera arkasında calışan bir insanım, Defne de onunde. O daha populerdi. İkimizin de hicbir zaman magazinel bir olayı olmadı. 5 yıllık ilişkimiz suresince işlerimizin olduğu vakitler haric hep dip dibe olduk, birbirimize cok duşkunduk. 10 dakika kus kalamazdık.
Size o gun arkadaşlarıyla eğlenceye gideceğini mesajla mı soylemişti?
Hayır telefonda konuştuk. Zaten o gun akşama kadar beraberdik. Ben onu bıraktım. Cilt bakımına gitti, ondan sonra da bunlar oldu.
Sonra sizi polisler aradı ve eşinizin olduğunu soyledi...
Sabah bakıcının cığlığıyla uyandım, haberlerden gordum. Polisi arayıp sordum "Doğru mu değil mi?" diye. O anı anlatacak kelime bulamıyorum. O anı anlatamamki, ancak bunu yaşayan bilir.
Bazı koşe yazarları "O an kimse Defne'nin kocasının yerinde olmak istemez. Duşunsenize karınız hic tanımadığınız bir bekar erkeğin evinde olu bulundu" diye bile yazdı..
Oyle bir durumda hicbir şey umurumda değil. Ben oraya karım gercekten oldu mu olmedi mi diye gittim. Bekar erkeğin evinde olu bulunmuş bunların hicbiri umrumda değil. Cunku ben karımı biliyorum. Ona sonuna kadar guveniyorum.
Kerem Altan'ın "Aramızda duygusal bir yakınlaşma oldu" sozu sizi ne kadar etkiledi?
O ifadede ne yazarsa yazsın benim icin hic onemi yok. Hicbir şey bana gercek gelmiyor.
"Defnem beni biliyor, o bana yeter"
Yanınızda genc bir kadınla bir kulupten cıkarken goruntulenmeniz 'capkınlık' olarak yansıtıldı.
Orası 'Mektup Bar' denilen bir turku evi. Oraya kurulduğundan beri giderim, herkesle aile gibiyim. Turku dinlemek icin gittim ama dinleyemedim. 1,5 saat dışarıda sigara ictim, yarım saat iceride durabildim. Oraya hep aileler gelir. O yanımdakiler de 10-15 yıldır tanıdığım abla dediğim Gonul ablam.. Yanımdaki de onun kızı. Hep birlikte cıktık, taksiye yuruyorduk. Daha karımı kaybedeli 12 gun oldu ve boyle bir yakıştırmalar yapılıyor. Uzuldum ama kendimden cok yanımdaki Gonul ablaya ve kızına uzuldum. Onların başka bir hayatı var. Bu haberleri yapanları Allah'a havale ediyorum. Bir de alkol aldığımı yazmışlar. İceride sadece bir bardak su ictim. Keşke bir alkol olcer olsaydı da sudan başka bir şey icmediğim ortaya cıksaydı. Ama kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim. Beni Defnem biliyor ya o yeter.
Hatta sizin bu goruntunuzle ilgili internet yorumlarında 'Kocası Defne'nin intikamını alıyor" diye yazdılar.
İnsanların bu kadar vicdansız olmalarına bilip bilmeden yazmalarına uzuluyorum. Tabiri caiz ise bu insanların yatacak yeri yok. Defne'yi mezarında rahat uyutmuyorlar. 1 haftadır cektiğimizi bilen biliyor. İlla acıyı kameralar onunde mi yaşamalıyız. İlla maymunluk mu yapmamız gerekiyor insanları inandırmak icin.
Hıncal Uluc'a dava acmayacak kadar eşek değiliz
Eşinizle ilgili "Su testisi su yolunda kırıldı" yorumu yapıldı.
Bir insan nasıl olur da hic tanımadığı, bir merhabasının bile olmadığı insan icin "Su testisi su yolunda kırılır" tarzında cumleler kullanabilir. Bunun hesabını bana adalet onunde verecek. Bir şey yapmayacak kadar eşek değiliz. En cahil insanlar bile bunu yapar.
Defne'ye en son ne zaman seni seviyorum demiştiniz?
Bu sozu her sabah soylerim. O sabah da soylemiştim.
12 gundur uzerinde yeşil parka montunuz var. Ozel bir anısı mı var?
Evet o bana Defne'nin hediyesi, bana cok yakıştırmıştı, cok seviyordu. O montla kendimi iyi hissediyorum.
Sabah