Bu kitap Séguéla tarafından değil, Séguéla icin yazıldı. Bu bir anı kitabı. Kendi anıma bir kitap yazdım.
Anı sozcuğunun anlamı konusunda yanılmayın. Edebiyatta anı, yazarın kendisini hatırlamanızı istediği turun adıdır. Ama esas ilgilendiği bellek sizinkidir. Meşhurları yaratıp piyasaya surenler, kahve, motor yağı ya da camaşır tozu markalarını zafere gotururken, kendilerinin bu urunlerden daha az tanınmış olmalarının sıkıntısını cekerler. İşte ben de en iyi bildiğim urunden soz edeceğim sizlere: Yani kendimi anlatacağım.
Cunku reklamcı sadece ukala değil, aynı zamanda ozunu seven muthiş biridir. Zaten doğru olanı da budur. Kendisine odenen paralar karşılığında, tanıttığı markalar hakkında hep iyi şeyler soyleme alışkanlığı, reklamcıyı, kendisi hakkında hep iyi şeyler duyma isteğine iter. Tıpkı, Lamennais gibi sevilmeyi sever. Annem beni hicbir zaman terk etmemiş olsa da, artık bu dunyada değil. Kavuştuğu duşunceler ve ruhlar dunyasında kendi kendine şoyle dediğini biliyorum: ?Oğluma onun reklamcı olduğunu soylemeyin, ben onun buyuk bir tuketim genelevinde piyanist olduğunu biliyorum.?