• 14-07-2022, 00:38:52
    [CENTER] Lieven Annemans - Ekonomist Olmayanlar İcin Sağlık Ekonomisi (Sağlık Ekonomisi Değerlendirme Kavramları, Yontemleri ve Zorluklarına Giriş), ISBN 978-90-382-1274-6, 2008, Academia Press.

Son yıllarda, ekonomist olmayanlardan oluşan bir dinleyici topluluğuna sağlık ve sağlık hizmetleri programlarının prensipleri, yontemleri ve uygulamalarını acıklamak icin pek cok fırsatım oldu.

Bunlar; tıp, eczacılık veya tıbbi sosyal bilimler oğrencilerine verilen dersler ve ozellikle doktor, hemşire ve fizyoterapist gibi sağlık uzmanlarına verilen konferanslar biciminde gercekleşti. Bu aktiviteler sırasında bana fazla ayrıntıya girmeyen, ozellikle ekonomist olmayanlar icin tasarlanmış bir kılavuzun bulunup bulunmadığı sıklıkla soruldu. Her seferinde, boyle bir calışma olmadığı acıklamak zorunda kaldım; bu da, bu kitabın gerekcesi oldu. Kitap doktorlara, hemşirelere, eczacılara, fizyoterapistlere ve diğer sağlık calışanlarına yoneliktir. Tıp, eczacılık ve sağlık hizmetleri yonetimi oğrencileri icin de yararlı olacaktır. Kitabın temel amacı, sağlık ekonomisi değerlendirmesinin prensiplerini ve yontemlerini, ana hatlarıyla acık bir şekilde ortaya koymaktır. Kitapta soz konusu değerlendirmelere neden gerek duyulduğu gosterildikten sonra; yayınlanmış sağlık ekonomisi değerlendirmelerindeki ornekler kullanılarak, gunumuzde bu disiplinde uygulanan prensipler ve yontemler ayrıntılı bicimde acıklanmaktadır. Okur bu kitabı okuduktan sonra soz konusu yayınları anlayabilecek ve -istediği takdirde- bu nitelikteki calışmalara katılabilecektir. (Onsoz'den)

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.