• 13-07-2022, 22:30:38

Yuksel Goknel oğretmenlik hayatına 1952 yılında adım atmış ve Turkiye ?nin dort bir yanında İngilizceyi oğrencileriyle buluşturmuştur. Sırasıyla Maraş Lisesi, Van Lisesi, Adapazarı Lisesi, İstanbul Pertevniyal Lisesi ve son olarak 16 yıl İngilizce oğretemeni olarak calıştığı İstanbul Erenkoy Kız Lisesinden 1982 yılında emekli olmuştur.

Profesor Chomsky?nin dil bilim oğretileri ile ilk tanışması ise Adapazarı Lisesi oğretmenliğini surdururken ?Fulbright? sınavını kazanıp A.B.D?de eğitim gormek uzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Austin?deki ? The University of Texas at Austin? universitesine gonderilmesi ile başlamıştır.
    Oğretmenliği doneminde ise ?Exercises in English for Turkish Students? ve ?English Workbook? isimli İngilizce yardımcı ders kitaplarını yayınlayan Yuksel Goknel, dil bilim uzerinde yaptığı araştırmalar sonrasında Turkcenin ilk donuşu mlu dilbilgisi kitabı olan ?Modern Turkce Dilbilgisi? kitabını 1974?te yayınlamıştır. Daha sonra Turk Dil Kurumu?nun Turk Dili Dergisi?nde ?Uretici Donuşumlu Dil Bilgisi ve Turkce Soz Dizimi? adlı makalesi 1976 yılında yayınlanan Yuksel Goknel?in, 2010 yılında Turkceye yabancı olanların, Turkce dilbilgisini etkin bir şekilde oğrenebilmeleri icin, ?Turkish Grammar Transformational Generative and Contrastive? Turkce dil bilgisi kitabını İngilizce olarak yayınlamıştır.

En yeni dilbilimsel verilerin ışığında hazırlanmış olan elinizdeki bu kitap, Turk dil bilgisiyle ilgilenen herkesin yanı sıra Turk Dili ve Edebiyatı oğretmenleri ve Turk Dili ve Edebiyatıyla ilgili akademisyenler icin onemli bir kaynak kitaptır. Geleneksel dil bilgisi kitaplarından farklı olarak bu tur kitaplarda bulunmayan ya da yanlış oğretilen coğu bilgi bu kitapla birlikte değiştirilip duzenlenmiş ve orneklerle anlatılmıştır.

Bu kitabın amacı Turkceyi oğretmek değil, Turk dilinin yapısında bulunan sozel, anlamsal ve mantıksal dizilerin en yeni bilimsel yontemlerle acıklanmasının sağlamaktır.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.