Gecen sene evlenen unlu şarkıcı Zeynep Casalini, gectiğimiz gece doğum yaptı ve bir kızı oldu Melek'lerim.

Gecen yıl ağustos ayında Begonvil Restaurant’ın işletmecisi Tahsin Berk ile Bodrum’da evlenen unlu şarkıcı Zeynep Casalini, onceki gece anne oldu.

Milliyet gazetesinden Mesut Yılmaz'ın haberine gore; Bodrum Universal Hospital’da gece 01.00 sıralarında doğum yapan Casalini, sağlıklı bir kız bebeği dunyaya getirdi. Usta oyuncu Deniz Turkali ile İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini’nin kızı olan Zeynep Casalini, bebeğine bir Turk, bir de İtalyan ismi vereceğini soyledi. Bebeğin İtalyan ismini Dafne olarak belirleyen cift, Turk ismine ise henuz karar vermediklerini soyledi. Bebeğin kilosunu ve boyunu olcturmediklerini soyleyen Tahsin Berk, “Bebeğimiz cok sağlıklı, her şey normal. İnanmayacaksınız ama kilosunu ve boyunu olcturmedik. 3 kilo civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Boyunu goz kararı olctuk, 50 cm. civarı... Biz bebeğimize alışılmış bir suru şey yaptırmıyoruz. Mesela aşı yaptırmıyoruz, ilac da verdirmiyoruz. Bebeğimize cok az mudahale olsun istiyoruz. Bir takım şeylere yavaş yavaş alışsın istiyoruz. Aşılara falan genel olarak karşıyız. Cok zorunlu olmayan şeyleri yaptırmıyoruz” dedi.
‘EN ONEMLİSİ BEBEĞİ BESLEMEK’
İlk kızı Ceren’i 19 sene once dunyaya getirdiğini belirten 41 yaşındaki Casalini, şunları soyledi:?“19 yıl sonra yeniden anne oldum. Şahane bir duygu... Doğumun bir kısmını suda yaptım ama sonra sancılar artınca beni doğumhaneye aldılar. Normal doğum yaptım. Sezeryanla doğum bebeğin bağışıklığını zayıflatıyor. O yuzden her şey doğal ve normal olsun istedim. Oyle de oldu. Eşimin belirttiği gibi cok gerekli olmayan aşıları yaptırmayacağız. Mesela ateşi cıkıp iyileşebileceği hastalıklarla ilgili aşıları yaptırmayacağız. Cok onemli olan cocuk felci, verem ve menenjit gibi birkac aşı yaptıracağız, o kadar.Bir kere bebeği cok iyi beslemek gerek, en onemlisi o... Onun dışında ceşitli ulkelerin aşı politikalarına baktım. Bunlar tamamen anne - babaya kalmış şeyler... Belki İstanbul’da olsam bu kadar ‘Onu yapmam, bunu yapmam’ demeyebilirdim ama Bodrum cok farklı.”
Yeni doğana aşıya neden karşı cıkılıyor?
Dunya uzun suredir yeni doğan bebeklere aşı uygulamasını tartışıyor. Amerikalı Doktor Harris Coulter 90’lı yıllarda yazdığı “Karanlıkta bir Vuruş” adlı kitabında kendisinin ve kendisi gibi duşunen bilim insanları ve ebeveynlerin aşıya neden karşı cıktıklarını acıklamıştı. Coulter ve onun gibi duşunenlerin aşıya karşı cıkışlarının birinci nedeni, cocukluk hastalıklarını gecirmenin doğal gelişim icin gerekli olduğuna inanmaları. İkinci olarak hastalığa neden olan viruslerin aşı yolu ile oldurulmesinin ekolojik duzene zarar vereceğine inanılıyor. Her ne kadar hastalıklara neden olan tum viruslerin doğada ne gibi roller ustlendikleri tam olarak bilinmese de, ekolojik zincir gereği soylarının tukenmesinin zararlı olabileceği duşunuluyor. Ucuncu ve en etkili neden ise bazı doktorlar ve ebeveynlerin ilacın yan etkilerinin uzun vadede cocuğun gelişimini olumsuz etkilediğine inanmaları.