• 13-07-2022, 19:25:22

Mehmet Bahar ve Ark. - Geleneksel-Alternatif Olcme ve Değerlendirme; Yazarlar:Mehmet Bahar, Zekeriya Nartgun, Soner Durmuş, Bayram Bıcak, ISBN: ISBN 9944-919-22-5; İkinci Baskı: Eylul 2008 (Birinci Baskı: Ekim 2006), Pegem Akademi Yayınları, Ankara.

Son yıllarda tum dunyada olduğu gibi ulkemizde de bircok dersin oğretim programlarında ve oğretmen yetiştiren kurumların ders iceriklerinde radikal değişimler olmuştur. Oğretim programlarındaki değişimle paralel olarak olcme ve değerlendirme konusu da bircok tartışmanın merkezinde yer almaktadır.

Bu kitapta urunu değerlendirmeyi on plana cıkaran geleneksel olcme ve değerlendirme teknikleri ve sureci değerlendirmeyi on plana cıkaran alternatif olcme ve değerlendirme teknikleri ile ilgili ihtiyac duyulabilecek kuramsal bilgilerin yanında, ceşitli ornek uygulamalar verilmiştir. Zaman kazandırıcı sınıf ici olcme ve değerlendirme tekniklerinden, duyuşsal ozellikler ve bunların olculmesine kadar acılan bir yelpazede ornek etkinlikler sunulmuştur. Bu nedenle bu kitabın olcme ve değerlendirme alanındaki onemli bir boşluğu dolduracağına, ilkoğretim, ortaoğretim duzeyindeki tum oğretmenler, oğretmen adayları ve oğretim elemanları icin temel başvuru kaynağı olacağına inanılmaktadır.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.