ay buyurken uyuyamam ozet ay buyurken uyuyamam ozeti konusu kitap ozeti filmi
ay buyurken uyuyamam filmi, konusu, ozeti, film, oyuncuları, hazal kaya, şerif goren, oku, ozet, resimleri, haberleri ve dahası burada arkadaşlar.

Ekranların sevilen ve usta oyuncularının buluştuğu "Ay Buyurken Uyuyamam" filmi basına tanıtıldı Melek'lerim.

BALIKESİR’in Ayvalık İlcesi’nde cekilen, Şerif Goren’in yonettiği ve Ayca Bingol, Hazal Kaya, Selin Şekerci ile Fırat Celik’in rol aldığı ’Ay Buyurken Uyuyamam’ filmi basın tanıtımından haberler aşağıda Melek'lerim.

Televizyon izleyicisinin ’Oyle Bir Gecer Zaman ki’ adlı dizide ’Cemile’ karakteriyle tanıdığı Ayca Bingol, ’Aşk-ı Memnu’ dizisinin ’Nihal’ karakteri ile gonullerde taht kuran Hazal Kaya, ’Kavak Yelleri’ ve ’Melekler Korusun’ dizilerinden tanınan Selin Şekerci ile ’Fatmagul’un Sucu Ne?’ dizisinde ’Mustafa’ karakterini canlandıran Fırat Celik, Ayvalık’ta aşırı sıcaklara rağmen yoğun tempoyla film cekimlerini surduruyorlar. Turk edebiyatının en onemli isimlerinden Necati Cumalı’nın olumsuz eseri ’Ay Buyurken Uyuyamam’ romanından uyarlanan filmin setinde duzenlenen toplantıda, sanatcılar duygularını paylaştı.

’CEMİLE’ DİYE SESLENİYORLAR

Ayca Bingol, Turkiye’nin cennet koşelerinden Ayvalık’ın bambaşka bir guzelliğe sahip olduğunu soyledi. Ayvalık’ın taşının, toprağının, evlerinin ve hatta sokaklardaki kedilerinin bu guzel ilceye bambaşka bir doku ve tat verdiğine inandığını kaydeden Bingol, "Bu objeler insana oylesine hoş duygular veriyor ki. Bu ambiyansın bizim filmimize de bambaşka bir his katacağını duşunuyorum. Burada calışmak, İstanbul’da calışmaktan cok farklı. Burası doğal bir plato" dedi. Ayvalık’ta set dışında gezinirken insanların kendisine ’Cemile’ diye seslenerek buyuk sevgi gosterilerinde bulunduğunu kaydeden Ayca Bingol, "Tabii bu durum her şeyden once bir oyuncu olarak benim cok hoşuma gidiyor" dedi. Daha once Ayvalık’a tatil icin geldiğini ve hic film calışması yapmadığını belirten Bingol, zaman icerisinde koşullar el verirse Ayvalık’tan bir ev satın alarak bu şirin ilcede yaşayabileceğini kaydetti.

YABANCILIK CEKMİYORUM

Son donemlerin en geniş hayran kitlesine sahip olan dizilerinden ’Aşk-ı Memnu’da Nihal’i canlandıran ve ’Adını Feriha Koydum’da da başarısını surduren Hazal Kaya ise Ayvalık’a daha once birkac kez tatil amaclı geldiğini ve doğasına hayran kaldığını belirterek, "Ayvalık’ta yabancılık cekmiyorum. Daha once defalarca geldiğim bu guzel ilcenin hemen hemen her koşesini biliyorum. İnsanı cok sempatik geliyor bana. Sanata ve sanatcıya cok onem veriyorlar. Bu da beni cok mutlu ediyor" dedi.

Kaya, ’Ay Buyurken Uyuyamam’ filmiyle, ilk kez Şerif Goren gibi dev bir yonetmenin kanatları altında başrol oyuncusu olarak kariyerinde cok onemli bir donemece geldiğine inandığını kaydetti. Beyazperdede icine sinen projelerle ve sinemaya yıllarını vermiş usta sanatcı ve yonetmenlerle calışarak ilerlemek isteğini belirten Hazal Kaya, "Şerif Goren gibi cok değerli bir yonetmenle calışmak benim icin cok buyuk bir şans diye duşunuyorum" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI FESTİVALDE ODUL İSTİYOR

Yeşilcam ve televizyon dizilerinin son donemlerde en populer oyuncularından olan Fırat Celik de Ayvalık’a ilk kez geldiğini belirtti. Film calışması bittikten sonra bu kez tatil icin ilceyi tercih edeceğini kaydeden Celik, "Ayvalık’ın insanlarını cok sevimli ve sempatik buldum. Bu arada Ayvalık’ın mutfağına hayran kaldım. Farklı damak tatlarını asla unutmayacağım" dedi.

Bir oyuncu olarak en buyuk hedefinin uluslararası bir festivalde odul almak olduğunu kaydeden Fırat Celik, "Hedeflere ulaşmak icin rol aldığım dizi ve sinema filmlerinde bana verilen gorevin hakkını vermek zorunda olduğumun bilincindeyim. Orneğin şu an Cannes Film Festivali’nde odul almış usta bir yonetmen olan ve Turk sinemasının duayeni Şerif Goren ile calışıyorum. Benimde hayalim Turkiye’de oyunculuğumu ispatladıktan sonra bir gun uluslararası bir film festivalinde odul alabilmek. Ama bu ne zaman nasıl gercekleşir, gercekleşir mi; bunları şimdiden kestirebilmek oldukca guc" diye konuştu.

FİLM 4 KASIM’DA VİZYONDA

Cekimlerine Ayvalık’ın ardından İzmir Alacatı ve Ceşme’de devam edilecek film, 4 Kasım’da vizyona girecek.