Ekranlarda son zamanlarda oynayan yerli diziler reyting rekorları kırıyor.Dizelerin baş kadın oyuncularının bolum başına ne kadar kazadığını biliyormusunuz?Bakın hangi unlu guzel oynadığı dizilerde bolum başına ne kadar para kazanıyormuş:

Muhteşem Yuzyıl’da Hurrem Sultan’ı canlandıran Meryem Sahra Uzerli ile bolum başı 10 bin, Wilma Elles ile 5 bin TL’ye anlaşan yapımcılar, yerli yıldızların astronomik ucretlerini aşağı cekmeye calışıyor.
Yerli kadın oyuncular bolum başına aldıkları ucreti artırınca yapım şirketleri careyi yurt dışından oyuncu transfer etmekte buldu. Bunun son orneği ise ‘Muhteşem Yuzyıl’da ’Hurrem Sultan’ı canlandıran Alman asıllı Turk oyuncu Meryem Sahra Uzerli (27) ile “Oyle Bir Gecer Zaman ki” dizisinde Caroline’i oynayan Wilma Elles(27) oldu. İki Alman asıllı oyuncunun, Beren Saat ve Tuba Buyukustun gibi oyuncuların aksine rol aldıkları dizilerden bolum başına makul rakamlar kazandığı ortaya cıktı. Meryem Uzerli bolum başına 10 bin TL ayda ise 40 bin TL kazanırken Wilma Elles’in ise haftalık 5 bin TL aylık 20 bin TL aldığı oğrenildi. Ailesini bırakıp İstanbul’a gelen Meyem Sahra Userli’ye yapımcı şirket TİMS’in aynı zamanda Cihangir’de kiralık bir de ev tuttuğu one suruldu.
Buradaki şohretleri sayesinde yabancı basının da dikkatini ceken Meryem Userli ve Wilma Elles yaptıkları roportajlarda Turkiye’yi yere goğe sığdıramıyor. Wilma Elles bir Alman tv kanalına yaptığı roportajda “İstanbul’da kendimi evimde gibi hissediyorum, burada herkes beni cok seviyor” derken Meyem Uzerli de bir soyleşisinde “İnsanların beni ‘Lokum gibi kızsın’ diyerek sevmelerine cok şaşırıyorum” demişti.
Yerli kadın oyuncular cep yakıyor!
- Beren Saat bolum başına: 35 bin TL
- Tuba Buyukustun bolum başına: 30 bin TL
- Ozgu Namal bolum başına: 30 bin TL
- Berguzar Korel bolum başına: 25 bin TL
- Cansu Dere bolum başına: 20 bin TL