Atv ekranlarında seyirciyi ekran başına kilitleyen "Canıum Ailem" dizisinin Meliha'sı, Şebnem Bozoklu, yeni dizisi icin 40 gunde 7 kilo vermiş Melek'lerim

“Canım Ailem”in Meliha’sı Şebnem Bozoklu, 13 Ağustos’tan itibaren Kanal D’nin yeni komedi dizisi “Bizim Yenge” ile seyirci karşısında olacak. Başarılı oyuncu bu kez, ilk goruşte aşık olduğu Bahri’ye kavuşmak uğruna babasına meydan okuyan, kucuk şehirden kalkıp İstanbul’a gelen ama koca evinde hayatının surprizini yaşayan Filiz’i canlandıracak.
Yeni diziniz yakında başlıyor. Heyecan durumu nasıl?
- Fazlasıyla heyecanlıyım. İlk bolumu cektik, ikinci bolume başladık. “Allah’ım biz ne yapıyoruz? Doğru yerden mi gidiyoruz? Karakteri boyle oynamakla iyi mi ediyorum?” gibi sorular sorduğum, hem stresli hem de heyecanlı olduğum bir donemdeyim. Bu heyecanı her hucremde hissediyorum. Cunku “Bizim Yenge”nin cok guzel bir iş olmasını istiyorum.
“Bizim Yenge”nin ‘iyi aile kızı’ Filiz, “Canım Ailem”de oynadığınız Meliha’ya benziyor mu?
- Hayır, hic benzemiyor. Filiz, Antakya’dan İstanbul’a geliyor. Fakat hayatının tamamını Antakya’da gecirmiş değil. Devlet Demiryolları’nda calışan bir ailenin kızı, dolayısıyla tum cocukluğunu Turkiye’nin farklı şehirlerinde gecirmiş. Babası emekli olunca Antakya’ya yerleşmişler. “Canım Ailem”de benden yaşca buyuk bir rolu oynamıştım, şimdi kendi yaşımda bir karakteri canlandırıyorum. Filiz, 28 yaşında tatlı bir kız. Cok cici bir babası ve ailesi var. Universitede okuyan kuzenini ziyaret etmek icin İstanbul’a geldiğinde hayatının aşkıyla karşılaşıyor. Tum engellere karşı durup aşkıyla İstanbul’da kalmayı seciyor.
BENİM KAYINVALİDEM DUNYANIN EN TATLI İNSANI
Siz, onceki roportajlarınızda evlenmeyi hic hayal etmediğinizi soylemiştiniz, fakat ani bir kararla nikÂh masasına oturdunuz. Bu noktada Filiz karakteriyle aranızda pek benzerlik yok sanırım...
- Filiz’in de hayatının birincil amacı evlilik değil aslında. Hatta evlenmek aklında bile yok ama bazen biriyle karşılaşırsınız ve carpılırsınız ya, boyle yıldırım cakar ustunuzde, Filiz’e de oyle oluyor.
Aşkı uğruna babasına karşı koyup İstanbul’da kalıyormuş Filiz. Siz boyle bir guclukle karşılaşsaydınız, ne yapardınız?
- Ben boyle bir şeyle karşılaşmazdım. Ama eğer bir şeyi cok istiyorsam ve onumde cok engel varsa, gozum hicbir şeyi gormez. O noktada Filiz’le benzeştiğimizi soyleyebilirim.
Bu işle hakikaten “Bu tam bizim yenge” diyebileceğimiz bir profil cizeceğinizi duşunuyor musunuz?
- Bilemeyiz. Oyle olmasını cok isteriz. Filiz cok tipik bir kız değil ama butun kadınların hayatlarının bir yerinde kendileriyle ozdeşleştirebilecekleri biri, cunku bir kayınvalide sorunu yaşıyor.
Siz kayınvalide sorunu yaşadınız mı?
- Yok, benim dunya tatlısı bir kayınvalidem var. Dunyanın en tatlı insanı, Emre’nin (İzer) annesi.
NORMAL OLACAK KADAR ANORMAL DEĞİLİM
Kayınvalidenizi Ayşenil Şamlıoğlu canlandıracak, değil mi?
- Evet. Ayşenil Hanım, hayranı olduğum bir oyuncu. Hayatım onu beğenerek gecti. Onunla birlikte oynamanın hayali bile beni cok mutlu ediyordu... Bu dizide inanılmaz derecede sorunlu bir ilişkiye sahip iki kadını oynuyoruz. Sahneler bittiği anda ise cok iyi arkadaşız. Kendisi de buyuk bir cılgın. Onu tanımış olmak beni cok mutlu etti.
Ayşenil Hanım size “pamuk prenses” diyormuş sette, siz ona nasıl hitap ediyorsunuz?
- Şu anda bir hitap geliştirmedim, ki huyumdur aslında hemen geliştiririm. Bir ay sonra tekrar roportaj yaparsak, o zaman kesin bir şey bulmuş olurum. Ama şu anda onun şahaneliğine bakıp şaşırmakla meşgulum.
Ayşenil Hanım icin cılgın dediniz, acaba arkadaşlarınız sizi nasıl tarif ediyordur?
- Bir laf vardır, cok severim; “Normal olacak kadar anormal değilim”. Hayat o kadar sıkıcı ki, sıkıcı insan olmanın hicbir manası yok. Ne kadar gulersem, eğlenirsem o kadar iyiyim. Tatlı tatlı hayatımız devam etsin.
İlker Aksum’la “Canım Ailem”den sonra ikinci kez birlikte calışıyorsunuz. Nasıl bir rol arkadaşı İlker Bey?
- İlker benim cok tatlı bulduğum biri. Memlekette sağlam bulduğum uc-beş oyuncudan biridir. Cok iyi bir oyuncu. “Canım Ailem”de de birlikte sahnelerimiz olmuştu ama orada bambaşka iki tipi oynuyorduk. Bu dizide ise once sevgili oluyoruz, sonra da karı-koca.
COK GUZEL EV DAĞITIRIM
Dizinin tanıtım filminde bir evin icini goruyoruz; dağ gibi camaşırlar, kazanla pişen yemekler... Neler oluyor o evde, anlatır mısınız biraz?
- Bu bizim surprizimiz. Seyirci, birinci bolumle birlikte o evde nasıl bir guruhun yaşadığını gorecek. Şimdilik sadece Filiz’i kolay bir hayatın beklemediğini soyleyebilirim.
Sizin ev işleriyle aranız nasıl?
- Değişiyor. Cok guzel ev dağıtırım ama cok da guzel toplarım. “Aman her şey nizami olacak evin icinde” gibi bir duşuncem yoktur ama evimdeki her şey temizdir. İyi de yemek yaparım, dunya mutfaklarına merakım vardır.
Bu arada evlilik nasıl gidiyor?
- Guzel. Yolunda her şey. Tatlı tatlı devam ediyor.
40 GUNDE 7 KİLO VERDİM
Cok kilo vermişsiniz. “Bizim Yenge” dizisi icin rejim mi yaptınız?
- Yaklaşık 40 gunde yedi kilo verdim. “Canım Ailem”de oynarken kiloma dikkat etmiyordum, cunku orada oynadığım karakter icin cok işe yarıyordu balık etli olma hali. Fit bir goruntu Meliha’ya yakışmazdı. Şimdi başka bir kızı oynayacağım icin kilo verdim. Hayatımın her doneminde balık etli oldum. Severdim de balık etli olmayı, bir sıkıntım yoktu. Ama bu iş icin zayıflamam gerekiyordu, zayıfladım. İki-uc kilo daha vereceğim.