unlulerin okuduğu okullar unlulerin cocukluk anıları uğur dundar cocukluk anıları uğur dundar anısı cocukluğu
bakın bakın melekler ne komk anlar yaşamış bu unluler birbirinden ilginc hepsi ama ben esra gursoyun yaptığını yapmak bi okadarda eğlenmek isterdim keşke benmde bi ikizim olsa ooooo yanmıştı valla herkes neler yapmazdım ki..

YONCA EVCİMİK: Bizi otobusten attılar

Biz lisedeyken Fenerbahce’de oturuyorduk. Okulum da Taksim’deydi. Karşıya gecmek icin hep otobuse binerdim. Otobuste de hep arkadaşlarımla guler şakalaşır
herkesi rahatsız ederdik. Bir gun yine otobusteyken fazla gurultu yapınca bizi kolumuzdan tutup yarı yolda aşağı atmışlardı.

MUJDE AR: Oğretmeni inat kaşlarımı kazıdım

Ben Fatih Kız Lisesi’nde okudum. O yıllarda
okulda adım “deli”ye cıkmıştı. Cok başarılı bir oğrenciydim. Dokuz aldığımda
kağıdımın 10’luk olduğuna inanıp oğretmenle kavga ederdim. O yıllarda aynaya fazla bakmazdım ve arkadaşlarım yapsa da
ben kaşlarımı almazdım. Bir gun beden eğitimi oğretmenimiz “Kaşlarını neden alıyorsun?” diye tutturdu. Ertesi gun protesto etmek icin kaşlarımı jiletle kazıyıp gittim okula. Deli unvanım oradan geliyor!

NESLİHAN YARGICI: Yaramaz bir kızdım

Biz rahibelerle okuduk. Bu yuzden de ortam cok disiplinliydi. Bizi erkeklerden bir saat once cıkarırlardı okuldan. Biz de kaldırımda bekler
erkeklere ozel eşyalarımızı atar
cok eğlenirdik!

MERVE SEVİ: Cicek yuzunden okuldan atılacaktım

Lise son sınıftayken
okul cıkışında kapıya biri tarafından benim adıma bir cicek bırakılmıştı. Mudurumuz cok kızmıştı. Kimden geldiğini bilmediğim o cicek yuzunden az daha okuldan atılıyordum.

KEREM ALIŞIK: Babam “Cezalandırın bunu” dedi

Yatılı okulda arkadaşlarla kavga etmiştik. Mudur eve gitmemi yasaklamıştı. Babam okula gelince cıkacağım umidiyle hazırlanmaya başladım. Sonra oğrendim ki babam mudure “Cezalandırın ve eve gondermeyin” demiş.

İPEK TUZCUOğLU: Aşıdan cok korkardım

Ben aşıdan cok korkardım
okulda aşı yapılacağını duyar duymaz kendimi dışarı atar
her seferinde mutlaka kacardım. Oğretmenlerimden bu yuzden cok azar işitmişimdir.

İPEK TENOLCAY: Babamı gorunce şiirimi unuttum

İlkokul birinci sınıftayken
oğretmen torende şiir okumamı istedi. Gunlerce calıştım
şiiri ezberledim. O sıralarda babam
ıstanbul dışındaydı ama torene geldi. Babamı gorunce her şeyi unuttum. Cok utanmış
bir ay teneffuse cıkmamıştım.

BERGUZAR KOREL: Sahneye duştum
seyirci koptu

Konservatuvar ikinci sınıftayken oyunun başlamasına bir dakika kala perdenin arkasındaki ipe takıldım.O koca ip koptu ve sahneye duştum. Seyirciler cok gulmuştu.

DOĞA RUTKAY: İnadım başıma iş actı

Ben cok disiplinli bir okulda okumuştum. Ama inatla kıyafet disiplinine uymazdım. Orneğin beyaz gomlek giymem gerekirse ben gidip sarı gomlek secerdim. Ama bu inat başıma iş actı
bir gun sırf bu yuzden ceza aldım ve akşama kadar kayıp eşya odasında bekletildim.

ESRA ERON AŞIK: Odada kilitli kalınca camdan cıktım

Bir somestr tatilinde okul arkadaşlarımla birlikte Uludağ’a gittim. Odalarımız da otelin birinci katındaydı. Nasıl olduysa kilit bozuldu
odada kilitli kaldık. Biz de pencereden dışarı cıktık. Durumu anlatıp yukarı birini gondermelerini istediğim otel gorevlileri camdan cıktığımızı duyunca şoke olmuşlardı.

ESRA GURSOY: ikizimle sınıfları değiştirdik

Benim tek yumurta ikizim var ama onunla ayrı okullardaydık. Bir gun canımız sıkıldı
yer değiştirdik. Ben onun okuluna
o da benimkine gitti
birbirimizin dersine girdik. Arkadaşlarımız durumu biliyordu
ama oğretmenler habersizdi. Gun sonuna kadar da hicbiri değişikliği fark etmedi.

UĞUR YUCEL: Babam dahi olmadığımı anlayınca sinirlendi

Kuzguncuk İlkokulu’ndan sonra
Beylerbeyi Ortaokulu ve Kadıkoy Akşam Ticaret Lisesi’ne gittim. Eğitim donemi unutulmuyor
askerlik anıları gibi... Kanlıca’da ilkokulu okurken
oğretmenim babama “Bu cocuk dahi” demiş. Sonra babam bana basit bir problem sordu
bilemedim. Oğretmenimle kavga ettiğini hatırlıyorum!

SEDA SAYAN: Mudur “Ya okul
ya sahne” dedi

Sahne calışmalarıma Cemberlitaş Kız Lisesi’nde okurken başlamıştım. Tabii gece sahne
gunduz okul yurumedi. Benim şarkıcı olduğum ortaya cıkınca da mudur yanına cağırdı ve “Ya okul
ya sahne” dedi. Ben sahneyi sectim!

NUKHET DURU: Okulu kırdım
oğretmene yakalandım

Kandilli Kız Lisesi’nde okudum ve okulda cok guzel bir grubumuz vardı. Ozellikle bahar aylarında okulu kırar
Boğaz turuna cıkardık. Bir gun matematik oğretmenimiz bizi yakaladı. Neyse ki o seferlik “Bir daha bu hatayı yapmazsanız sizi affederim” diyerek gormezden geldi.