Turkiye'nin unlu ciftlerinin evlilik hikayeleri...Nasıl tanıştılar nasıl evlendiler...Bazılarının ki gercekten masal gibi...
Mustafa Sandal – Emina Jahovic

Onlarınki tıpkı bir peri masalı gibi… Mustafa ile Emina Bodrum'da tanıştılar. Konser vereceği Bodrum'a arkadaşının ısrarı uzerine iki gun once gitmiş Sandal. “İyi ki de gitmişim" diyor. "Yoksa Emina ile tanışamazdım." Sandal, tam Havana'nın onunde teknesini demirleyecek bir yer ararken gormuş Emina'yı. Sonrasını da şoyle anlatıyor: "Onunla goz goze geldik. Onu gorur gormez oturduğum yerden panter gibi kalktım. Gittim tanıştım. Yemeğe davet ettim. İkna edene kadar cok yalvardım.”
Emina'yı gorduğu ilk anda ona aşık olduğunu soyluyor Sandal: "İnsan aşkı arayamaz. Aşk bir insanı kendine layık gorurse onu davet eder. Biz davet edildik aşk tarafından. Şimdi bunu yaşıyoruz doyasıya" diyor. Kısa bir sure once evlenen ciftin Yaman adında bir erkek cocukları var.
Muhterem Nur – Muslum Gursen
Onlar da resmi olarak evli değiller. Ama birlikteliklerini 20 yılı aşkın bir suredir yurutuyorlar. Cift Malatya'da bir konserde tanıştı. Konserde Gurses, Nur’dan sonra sahne aldı. Bu durumu kıskanan Nur’la Gurses arasında tartışma başladı. Tartışma uzayınca sinirlenen Gurses, Muhterem Nur’a bir tokat attı.
Araya giren yetkililer Gurses’i ikna edince ertesi akşam hep beraber ozur yemeğine cıkıldı ve ilişki başladı. Nur ve Gurses'in aşkı "buyuk nefretlerden buyuk aşklar doğar" deyişini doğrulayacak turden.
Harun Tan – Ebru Şallı

Onların evliliğinin mimarı Harun Tan. Cift, Karamursel mağazalarının ortaklarından Tan'ın planladığı ve kurguladığı bir oyun sayesinde tanıştı.
Tan, sahibi olduğu YKM firmasının katolog cekimleri icin uzun suredir ilgi duyduğu Ebru Şallı ile calışılmasını istedi. Ajansı aracılığıyla Ebru Şallı ile anlaştı. Tan, iki gun suren katalog cekimleri boyunca bir an bile setten ayrılmadı. Cekimler sırasında Şallı ve Tan arasında başlayan yakınlık evliliği kadar uzandı. Ciftin Beren adında bir oğulları var.

Arzum Onan – Mehmet Aslantuğ
Turkiye'nin en unlu ve mutlu ciftlerinden biri de Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ... Cift mutluluklarını Can adını verdikleri evlatlarıyla percinledi. İşte onların tanışma ve evlilik oykusu.
Yıl 1994... Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan'a telefon actı ve iş teklifinde bulundu. Onan bunu kabul edince de ertesi gun buluştular. Aslantuğ tanışmalarından iki gun sonra Onan'a evlenme teklif etti. Cift o gunden bu yana iyi gunde kotu gunde birbirlerini hic yalnız bırakmadı.
Hilal Davran – Cem Davran
Cift Kalamış Yat Limanı’nda bir arkadaşlarının aracılığıyla tanıştı. O donemde Cem Davran bir balerinle flort etmesine rağmen Hilal Hanım’ı gorur gormez “İşte benim evleneceğim kız” diye duşunmuş. Gercekten de cift kısa bir sure sonra duhyaevine girdi.
Fatma Girik – Memduh Un
Onlar 40 yılı aşkın suredir birlikteler. Hicbir zaman resmi olarak evlenmediler. Ama neredeyse yarım asır boyunca bir yastığa baş koydular. Bu buyuk aşkın kahramanları Fatma Girik ve Memduh Un...
Yeşilcam'ın usta yonetmeni ve Turk sinemasına damga vuran "boncuk gozlu" Fatma Girik'in aşkının gecmişi unlu oyuncunun henuz 13 yaşında olduğu doneme kadar uzanıyor. Fatma Girik, 'Murada Ereceğim' filminde unlu yonetmenle flort etmeye başladı. Yeşilcam kuralları icinde 'artist - yonetmen' aşkı gibi geldi herkese onceleri. Cok surmez, gelip gecer, sona erer sanıldı. Birkac film sonrasında biter diye beklendi, bitmedi. Ne birkac filmde, ne akıp giden yıllarda da sona ermedi. Daha bir alevlendi bu aşk... Hem de nikah bile beklemeden, olanca doğallığıyla...
Cocuk yaşında girdiği sinemada zirveye cıkan, Turk sinemasının doruklarında kalan Fatma Girik, bugun 50'nin uzerinde. Memduh Un ise 70'in... Aralarındaki yaş farkı mutluluklarını hic engellememiş, bilakis kamcılamış.
Sema Şimşek – Burak Hakkı

Sema Şimşek ile Burak Hakkı’nın ilk karşılaşmaları meslek gereği katıldıkları bir acılışta gercekleşti. Sonra bir yıl boyunca hic goruşmediler. Ta ki Best Model yarışmasına kadar. 10 gunluk kamp suresince sabah, akşam olmak uzere defalarca selamlaştı cift. Ama hic konuşmadılar.
İkisi de Best Model’de birinci secildi. Ama bu bile yakınlaşmalarını sağlamadı. Yarışma sonrasında defileden defileye karşılaşan Hakkı ve Şimşek arasında zamanla arkadaşlık başladı. 1998 yılında bir defile icin gittikleri Moskova’da aralarında sıcaklık oluştu.
Evlilik teklifinin nasıl geldiğini ise bir roportajda Sema Şimşek şoyle anlatmıştı: “Bir gun arabada sinemaya gidiyoruz. Ani bir fren yaptı, bana donup ‘Ben seninle evlenmek istiyorum’ dedi. Mutlu ciftin Ruzgar adındaki bebekleri yuvalarını şenlendirdi.
Hulya Kocyiğit – Selim Soydan
Yeşilcam'ın dort yapraklı yoncasından Hulya Kocyiğit ile eşi Selim Soydan 5 Temmuz 1968'den bu yana evliler. Yani tam 40 yıldır... Cift birbirlerini ilk kez Buyukada'da gorup aşık olmuş. Selim Soydan, takım kampı icin gittiği Buyukada’da o donem Yeşilcam’ın en genc, en guzel kadınlarından biri olan Kocyiğit’le karşılaşınca kalbi hızla carpmaya başlamış. Bir daha da yavaşlamamış! Sıkı bir takip sonucu, ne yapıp edip aklından evliliğin ‘e’si bile gecmeyen Kocyiğit’i nikah masasına oturmaya razı etmiş. “Annen annem, kardeşlerin kardeşlerim olsun. Gel Hulya yuvamızı kuralım” demiş…
Cift, 5 Temmuz 1968’de nikah masasına oturmuş. Nikah o kadar kalabalıkmış ki, onlar bile nikah memurunun karşısına tam bir saat gec cıkmışlar. Sıcak, yapış yapış bir gunde, o kalabalığın arasında bile, gozleri elleri birbirini kaybetmemiş. Ve o gun bir kez de tanıklarının onunde soz vermişler omur boyu beraber olmaya…
Gulben Ergen – Mustafa Erdoğan

Gulben Ergen ve Mustafa Erdoğan ciftinin beraberliği magazin gundemine bomba gibi duşmuştu. Ciftin evlilik oykusu de ilginc. Her şeyin başlangıcı ise Gulben Ergen'in Rumelihisarı konserindeki şovu icin Mustafa Erdoğan'ı aramasıyla başladı. Ergen ve Taşkın Sabah randevu alıp Mustafa Erdoğan'ın ofisine gitmişler. Elbette bu o kadar kolay olmamış. Bu randevu icin tam 1 ay beklemiş Ergen…
Ama boşuna beklemiş. Cunku Erdoğan ile Ergen arasında calışma konusunda anlaşma sağlanamamış. Bir yıl sonra Ergen gelecekteki eşinin kapısını tekrar calmış. Bu kez bir enstruman calmayı oğrenmek icin... Bu kez kabul etmiş Erdoğan.
Daha sonra aralarında başlayan yakınlaşma onları bugunku uc cocuklu mutla aile konumuna getirdi.