• 12-07-2022, 00:36:32
    https://forumla.net/

Yayınevi: MİLLİYET YAYINLARI
    Yayın Yılı: 1972

Birkez origami yapmaya başlayan kolay kolay vazgecemez denir. Origami bir tutku mu yoksa terapi mi? Hobi mi yoksa eğitim aracı mı?Tumu. Origamiyle ilk kez 1976?da ilgilenmeye başladım. Demek ki vazgecilemiyormuş. Once hobiydi. Son yıllarda hem hobi hem de iş. Eğitim amaclı kullanıldığında oncelikle el beyin koordinasyonu, motor gelişim icin onemli.Matematik ve izduşum geometrisi ile doğrudan bağlantılı. Mimarlık ve endustride ozellikle katlanabilir objeler tasarlanırken, struktur calışırken yine katlanma prensiplerinden yararlanılmakta.

En basit ve gunluk hayatın icinde yeri olan kutu tasarımlarını, otomobillerdeki ?airbag?leri ornek verebilirim.Origami ile siz nasıl tanıştınız?Bilincli olarak origamiyle Bora Sevinc?in hazırladığı, Milli-yet Yayınları?ndan cıkan ?Cocuklara KÂğıt Katlama Oyun-ları? isimli 1975 basımı mavi ciltli kucuk kitapla tanıştım... KÂğıt katlamanın Japonca adının origami olduğunu ilk boyle oğrendim. Bir donem de TRT?de origami programı yapan ve origamiyi Turkiye?ye tanıtan Zulal Ayture-Scheele?yi ilgiyle izlemiştim.

Nazan Tacer, origamiyle Milliyet Yayınları?ndan cıkan 1975 basımı kitapla tanışmış. Kendi kitapları da olan Nazan Tacer?in Tudem Yayınları?ndan cıkan ve yediden yetmişe herkesi cezbedecek origami kitapları uc ayrı başlıkta toplanıyor: Hayvanlar-Bitkiler, Oyuncaklar, Hediyelik.

cift sayfaalıntıdır)

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

duzenlenmiş+tek sayfa

Gizli İçerik:

Not:1
    Hem tek, hem de cift sayfa hallerini yukledim... Belki merak eden olur diye...

Not 2: Kitaba kapak araştırırken dikkatimi cekti ve şaşırdım... Acıkcası amacım eleştirmek vs. değil. Dikkatimi cekti sizinle de paylaşmak istedim..
    kitabın değeri 50 TL imiş
    Gizli İçerik:

Not:3
    ( kitap hakkındaki tanıtıcı bilgiler şu sayfadan alınmıştır:
    Gizli İçerik:
    )