• 12-07-2022, 00:21:32
    Tibet'in gizli hazinesi heyecanlı bir macera! _ macera tuneli dizisi: 1

TİBET'İN GİZLİ HAZİNESİ
    HEYECANLI BİR MACERA!
    GENC BİR DEDEKTİF... BU SİZSİNİZ!

MACERA TUNELİ DİZİSİ: 1
    ORİJİNAL ADI: The Secret Treasure of Tibet
    YAZAN: Richard Brightfield
    RESİMLEYEN: Paul Granger
    KAPAK RESMİ: Naci Koksal
    CEVİRİ: Yaprak Burcu
    YAYINA HAZIRLAYAN: Tuncel Altınkopru

UYARI!
    BENİ BİR DAKİKA DİNLER MİSİN?

Macerasever dostum!

Bu kitabı okurken heyecanlı bir seruven
    yaşayacaksın.

Onu alışık olduğun diğer kitaplar gibi okumayacak, sayfaların arasında dilediğince
    gezineceksin.

Ve bu kitabın başkahramanı sen olacaksın!

Tibet?e varmalı, o gizemli Siling-La vadisini
    bulmalısın.

Duğumu cozecek butun ipuclarının bu kayıp vadide olduğunu seziyorsun.

Ama yolda ceşitli maceralar bekliyor seni.

Olaylar geliştikce,yer yer senden birtakım kararlar vermeni, secimler yapmanı isteyeceğim.

Yaptığın secime gore hangi sayfaya gitmen gerektiğini de belirteceğim.

Kitabın akışı senin kararlarına gore değişecek.

Tabii bu arada başına geleceklerden de sen sorumlu olacaksın; cunku yaşayacakların
    senin secimin olacak.

Belki ilk deneyinde başına umulmadık şeyler
    geldi.

Başarısızlığa uğradın.

Dilersen kazandığın tecrubeyle şansını bir daha, bir daha deneyebilirsin.

Ta ki, talihsizliklerden yılmayan cesur biri olarak amacına ulaşana dek.

Herhangi bir davranışta bulunmadan once iyice
    duşunmelisin.

Eğer şansın yaver gider de Siling-La?ya ulaşabilirsen, yalnız gorevini başarmakla
    kalmaz, Cengiz Han?ın gizli hazinesine de
    ulaşabilirsin.

Ancak atacağın herhangi bir yanlış adımda, aradığın Siling-la vadisi gibi sen de kaybolup gidersin.

Sana iyi şanslar dilerim.

MACERA TUNELİ

Macera Tuneli Serisi Kitapları - 20 Kitap birden

Kitap : Macera Tuneli Serisi

Tur : Cocuk Kitapları

Bir devrin en baba kitap serilerinden birisi olan Macera Tuneli Serisi benzerlerinden cok daha gelişmiş bir kurgu butunluğune ve yaratıcı iceriğe sahipti. Dahası bu kitapların populeritesinden sonra basılan Tuk malı cakmaları bu kitabın kalitesiyle boy olcuşmek şoyle dursun yanından bile gecemediler bu kitapların.

Şu anda piyasada bulunmayan bu kitapların Milli Eğitim Bakanlığınca acilen inceleme kapsamına alınıp bakanlık adına basıldıktan sonra tum okulların kutuphanelerine temel eser olarak gonderilmesi gerektiğini savunuyorum. Zira yaratıcı zekayı geliştiren, interaktif kitapların atası olan bu kitaplarla buyumuş olan neslin kitap sevgisi anlamında bugun nerelerde olduğu kesinlikle ciddi bir araştırma konusudur.

Velilere tavsiyem kitap okumaktan nefret eden cocuklarına bu kitaplardan yalnızca bir tane okutmalarıdır. Bir tane okuyan hicbir cocuğun "ikinciyi okumak istemiyorum" demeyeceğinin garantisini de ben veriyorum.

Bu kitaplarda başkahraman cocukların kendisi oluyor ve cocukların kendi tercihiyle kitapta ulaşabilecekleri 20 ayrı son bulunuyor. Piyasada cok benzeri olsa da dandik kopyaları bu kitap serisi kadar cocuklara kitabı sevdiremezler. Bu acıdan cok ozel bir kitap serisidir bu kitaplar.

Umarım bir bakanlık yetkilisi okuyordur ve bu yazıyı ciddiye alır. Turk gencliğine yapılabilecek en ciddi katkılardan birisi bu yazıyı ciddiye alıp bakanlık adına harekete gecmektir. Umarım birileri bu iyiliği Turk gencliğine yapmayı başarır. Size soz veriyorum, eğer bu yapılırsa okul kutuphanelerinin onunde bu kitapları almak icin kuyruğa girmiş gencler goreceksiniz. Jack Amca

Yurt dışında 185 ayrı kitabı basılmış olmasına rağmen Turkce?ye sadece 20 tanesi cevrildi bu serinin.Turkce kitap listesini vereyim hemen:

1.Tibet'in Gizli Hazinesi
    2.Uzay Şeytanı
    3.Ufo'nun Tutsakları
    4.Uzay Dışında Yolculuk
    5.Bay Thrombey'i Kim Oldurdu?
    6.Dikili Tasların Esrarı
    7.Olduren Golge
    8.Lanetli Şato
    9.Yeraltı Krallığı
    10.Tehlikeler Evi
    11.Zaman Tuneli
    12.Zaman Tuneline Donuş
    13.Deniz Altında Macera
    14.Kara Şatonun Esrarı
    15.Dunya Tehlikede
    16.Super Bilgisayar
    17.İpek Kralı Kayboldu
    18.Uzay Kartalı
    19.Denizde Tehlike
    20.Piramitteki Sır

Daha sonra seriye 10 kitap daha eklenerek 30 sayıya cıkmış... son 10 sayı elimde henuz yok ama bulmaya calışacağım...

21. Dunyaya Surgun
    22. Kabzadaki Kan
    23. İstila
    24. Buyuk Yarış
    25. Ejderhalar Gezegeni
    26. Guney Kutbu'nda Sabotaj
    27. Mukemmel Gezegen
    28. Atlantis'e Donuş
    29. Tayfun
    30. Mona Lisa Kayboldu

Hikayeler cocuklar icin yazılmış olsa da icerik olarak yetişkinlere de hitap edecek duzeydeydi diyebiliriz. Ozellikle karmaşık ve urkutucu oykulerin ağırlıkta olması bazen cocuklar icin biraz fazla mı diye duşunduruyordu. Hikayeler o kadar surukleyiciydi ki,elinizden bırakamıyor,bitirseniz bile etkisinden bir turlu kurtulmak mumkun olmazdı. Acıkcası ben cok keyif alırdım. Aradan yıllar gecmesine rağmen hala coğunu hatırlarım.

Serinin tamamı bende var fırsat buldukca tarayıp sizlerle paylaşacağım. Zamangezgini

TİBET?İN GİZLİ HAZİNESİ
    HEYECANLI BİR MACERA!
    MACERA TUNELİ DİZİSİ 1 Eski Sayfalı PDF 6 Mb:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

TİBET?İN GİZLİ HAZİNESİ
    HEYECANLI BİR MACERA!
    MACERA TUNELİ DİZİSİ 1 Beyaz Sayfalı PDF 5 Mb:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

ZAMANGEZGİNİ
    BAYHUN ONTURK