AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Rize Milletvekili Hayati Yazýcý, il protokolünün katýlýmý ile Rize'de gerçekleþen bayramlaþma programýna katýldý. Vatandaþlarla bayramlaþan Yazýcý, daha sonra katýlýmcýlara kavurma, pilav ikram etti. Programýn ardýdnan gazetecilerin kendisine MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçelinin Tabipler Birliði kapatýlmalýdýr þeklindeki açýklamasý sorulan Yazýcý, "O alana girmem, tecrübeli bir siyasetçiyim.Elbette ki demokratik ülkelerde, hukukun egemen olduðu ülkelerde, hukuk kurallarýnýn içerisinde olduðu ülkelerde, her vatandaþýn kanunlar çerçevesinde gösteri yapma, protesto etme hakký vardýr. Ama bunun ölçülü olmasý lazým. Her hak, ölçülülük kriterine göre kullanýlýr, yani bir hekim elbette ki yatakta olan hastasýný býrakarak veya yoðun bakýmdaki faaliyeti terk ederek bir göreve protestoya giremez, girmemesi gerekir. Bana göre o mesleðin etik kurallarý ile baðdaþmaz. Bunlarý zorlayan, bunlarý yok sayan gerek bireysel gerekse örgütsel yapýlar varsa bunlar yanlýþ yapýyor demektir. Ama bunun ötesinde baþta da ifade ettim protesto edebilir, eleþtirisini ortaya koyabilir bununla ilgili hizmetin yürümesini, özellikle acil saðlýk hizmetinin yürümesini engelleyecek bir eylem, etüdün içerisinde olamaz, bu mesleðin özü ile baðdaþmaz"diye konuþtu.
'CEZANIN DÜÞÜKLÜÐÜ, BU EYLEMLERÝ ÖZENDÝRÝYORSA BUNUN ÖNÜ KAPANIR'
Konyada görev baþýndaki Dr. Ekrem Karakayanýn öldürülmesi olayýný lanetleyip, kýnadýklarýný belirten Yazýcý, "Her insan yaþama hakkýna sahiptir. Hele hele hekimlerimizin mesleklerini icra etmeleri dolayýsýyla þiddete ve hayatlarýyla ödeyecekleri þekilde bir eyleme maruz kalmalarý kabul edilebilir bir tutum deðil, tolere edilebilir bir tutum deðil. Bunu hepimiz kýnýyoruz. Olaya ben bu perspektifle bakýyorum. Haklar, özgürlükler, ölçülülük kriterine göre, ölçülülük hukukta çok önemli bir kavramdýr. Hukuk; var olan sorunlarý giderici, devam ediyorsa onlarý önleyici kurallarý getirmek için vardýr. Eksiðimiz varsa olabilir yani her þeyi düzenledik hiçbir eksik yok diyecek durumda deðiliz. Eksiklikler varsa derlenip toparlanýr, þayet cezanýn düþüklüðü, yaptýrým itibariyle bu eylemleri özendiriyorsa bunun önü kapanýr. Hukuk devletinin gereðidir, hukuk devletinin yönetenlerin de görevidir diyoruz"dedi.