• 10-07-2022, 13:24:43

Bu kitapta sunulan benim beğendiğim ve veya sevdiğim filmlerin listesidir. Ve veya diyorum cunku bazılarını sevmekten cok hayranlık duyuyorum. Hepsine uygulanan bir olcut ise bacaklara maratoncu bacaklarına sahip olma şartı. Hepsi de zaman sınavından gecmiş ve boyle bir olcute başvurduğum icin son on yıl icinde bircok filmi liste dışı bıraktım. Bunların zamana dayanma gucleri henuz ispat edilmedi. Her neyse Kitapta, sinemanın iki yuzyılından benim sectiğim 100 film yer alıyor. Dokunulmaz bir liste değil bu benim icin hele sizin icin hic değil. Bir sure once bir Fransız dergisi onde gelen sinemacılardan en beğendikleri on filmi sıralamalarını istemişti. Hepsi uzun uzun duşunerek ve zorlanarak on tane film adı cıkardı. Bir tek Martin Scorsese saymaya başladı ve ancak derginin ısrarıyla 125 te durabildi. Ona hak veriyorum 232,000 film icinden ya du bunların ne kadırın gorduyseniz onların icinden 100 tanesini secmek altından kalkılması zor bir iş. Yapacağınız secim, o sıradaki ruh haliniz ya da icinde bulunduğunuz koşullar gibi cok değişik faktorlere bağlı ister istemez. Bir on yıl sonra bu kitabı yeniden yazacak olsam bu liste farklı olur, belki de cok farklı. Her şey gibi iyi ve kotu hasat yılları oluyor ama kimi zaman bakıyorsunuz klasik olacak filmler almış yurumuş. Filmlerin olgunlaşması zaman alır. Benim diyeceğim sadece şu ki, şimdilik bu liste benim icin yeterli. Beni buyuk bir ekran, iyi bir projeksiyon makinesi ve bu filmlerin sağlam kopyalarıyla birlikte ıssız bir adaya bırakın, uzun bir sure kurutmayı duşunmem bile.

262 sf - siyah beyaz - 10 mb. - pdf

Pdf
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Epub
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.