Kucuk Sırlar 'ın Ali'si Kadir Doğulu ile Gectiğimiz Gun Roportaj yapılmış melekler.
Bu yazımızda Ali İle yapılan Roportajı sunuyoruz tum sevenlerine duyurulur

Kucuk Sırlar” final yapıyor. Huzunlu musunuz?
- İki yıl oldu. İcimde bir burukluk var. “Kucuk Sırlar” ilk projemdi, hem set hem de oyuncu kadrosu olarak cok iyi bir ekiple calıştım. Onlardan ayrılmak acıkcası beni uzuyor.
Dizi size neler kattı?
Daha dingin ve sakin oldum. Kendini bilerek yaşamayı oğrendim. Bakış acım değişti.
Nasıl değişti?
- Eskiden sadece sorumluluk sahibi olduğum şeyler hakkında duşunup hareket ederdim, şimdi kendim icin de bir şeyler yapıyorum.
Neler mesela?
- Spora ve derslerime daha cok vakit ayırmaya başladım. Okulumu aksatmıyorum.
Cocukluğunuz nasıl gecti?
- Haşarı, fırlama ve hiperaktif bir cocuktum. ışci bir baba ve ev hanımı bir annenin oğluyum. Mahallede buyudum. Okulu cok sevmezdim. Arkadaşlarımla top, bilye oynardım. Annemi cok yorardım. Babam 18 yıl yurtdışında gemicilik yaptığı icin ayrı kaldık. Annem aynı zamanda bizim babamız oldu.
Ailenin ilk cocuğu musunuz?
- Birinci Kemal, ben ikinciyim. Kemal de (Doğulu), ben de ortak işler yapıp ailemize destek olduk. Ama ben iş hayatına dokuz yaşında, mahalle esnafında başladım. Para kazanmak hoşuma gidince devam ettim. Kendimin ve kardeşlerimin okul masraflarını elimden geldiğince karşılamaya calıştım. Kemal de İstanbul’a gelince ailemize cok destek oldu.
DOKUZ YAŞINDAYKEN YUFKACIDA CALIŞTIM
İlk kazandığınız parayı hatırlıyor musunuz?
- Tabii, dokuz yaşındayken yufkacıda calıştım. Bunu ilk kez soyluyorum. Evimizin bitişiğinde yufkacı vardı. Bir de bisikletten bozma kucuk bir motoru... Hızı 35 km’ydi (guluyor). Once onunla yufka servisi yapmaya başladım. Sonra yedek yufka acmayı oğrendim, oyle devam etti.
Yedek yufka nasıl oluyor?
- ıki yamak, iki usta calışırdık. Yanımdaki usta icin yufkanın belli bir kısmını acar, sonra ona verirdim. Benim actığım yedek yufkaydı yani...
Sonra yufkayı tam acmaya başladınız mı?
- Tam acmaya başlayacağım zaman işi bıraktım.
Şimdi hamur acabiliyor musunuz?
- Tabii. Mantı ve pizza yapıyorum.
Makarnanın hamurunu kendim hazırlarım.
Sarma yaptınız mı hic?
- Anneme yardım ettim, birlikte cok yaprak sarmışızdır. Annem muthiş yemek yapar, altyapıyı ondan aldım.
ANNEM İCİN GOZUMU KIRPMADAN OLURUM
Babanız Amerika’dayken cok ozlem cektiniz mi?
- Hem de nasıl. Baba eksikliğinin uzuntusunu yaşadığım cok anlarım oldu. Zor bir durumdu. Ama bizimle iletişimi hic koparmadı ve yanımızda olduğunu hep hissettirdi. Annem de bunun icin cok calıştı, kahramanım o benim. şimdi Mersin’de kucuk bir evde, birbirlerine deli gibi aşık olarak yaşıyorlar.
Annenize cok bağlısınız sanırım.
- Annem icin gozumu kırpmadan, duşunmeden olurum. Onsuz yaşayamam.
Kardeşlerinizden evlenen oldu mu?
- Olmadı. şu an değil ama ileride o kapıyı ilk ben acabilirim. Hayatımda biri var. Evlilik fikrine hicbir zaman uzak olmadım. Aile kurumunu severim. Gezmeyi sevsem de, evcil bir adamımdır.
SETTE DURMADAN GULME KRİZİNE GİRİYORDUK
Kucuk Sırlar’ dizisi size cok guzel dostluklar da kazandırdı sanırım.
- Aynen oyle. Tum oyuncularla cok iyi bir uyum icinde calıştık. Yeni dostluklar kazandım. Ama Birkan Sokullu’nun yeri ayrı, kardeşim, arkadaşım ve dostum oldu. Cok fenaydım. Bir anda kendimi kameranın onunde bulunca oğrendiğim her şeyi unuttum cunku. Bir sahnede, otomobilden inip, gozluğumu cıkarıp sol elime alıp, sağ elimle aracın kapısını kapatmam lazım. Teklisini cektik, diğer acıdan tekrarı alınacak ve devamlılık var. Tamamen unuttum! Yapacağım şeyleri hatırlamak cok zordu. Sudan cıkan balık gibiydim. Burak’ın (Ozcivit), Sinem’in (Kobal), Yıldırım (Urag) ve Kerem Hoca’nın bende emeği coktur. Tabii bir de yapımcımız Timur Savcı. O bana inanmasaydı oyunculuk hayatıma boyle başarılı bir proje ile başlayamayacaktım.
Oğrenmeye başlayınca neler oldu?
- Cok komik anlar yaşanmaya başladı. Birkan ve Burak’la sebepsiz gulme krizine giriyorduk. Yonetmenimiz, “Gidin bir 20 dakika gulun, sonra gelin” diyordu. Sinem, yanımıza gelip telkinlerde bulunuyordu. Sonra suratımıza bakıp o da gulmeye başlıyor, “Tamam ya, ne haliniz varsa gorun” deyip gulerek gidiyordu.
Bundan sonra hedefleriniz neler?
- Cok guzel dizi projelerinden teklifler aldım. Ciddi goruşmeler yapıyorum, karar aşamasındayım.
ONCELİKLİ MİSYONUM KARDEŞLERİMİ OKUTMAKTI
Universiteye de başladınız. Nasıl gidiyor?
- Gastronomi bolumunde okuyorum. İkinci sınıfa gectim.
Daha once neden universiteye gitmediniz?
- Benden kucuk uc kardeşim vardı. Kemal ve benim misyonumuz onları okutmak oldu. Bunun icin elimizden geleni yaptık. Kardeşlerim şimdi yollarını cizdi. Ben de istediğim bir bolumde okumak istedim. Mutfakta yetiştiğim işin akademik eğitimini almayı duşundum. Okan Universitesi’nin yetenek sınavlarına girdim, başarılı oldum. Bir de burs aldım ve gastronomi bolumune başladım.