Emina Jahovic Sandal, “After Me” adlı yeni single’ı piyasaya cıktıktan hemen sonra Hello! dergisinin Sırbistan edisyonu icin objektif karşısına gecti. İkinci kez anne olacağını uc ay once oğrendiğini belirten unlu şarkıcı, eşi roportajında eşi Mustafa Sandal’ın babalığına da ovgu yağdırdı.
Yeni single’ınız “After Me”nin (Benden Sonra) adı da şarkı kadar ses getirdi. Sozlere bakılırsa kendinizden cok eminsiniz...
- Bu doğru. Guclu, kendine guvenen, istediklerini elde eden bir kadının parcası bu... Bu şarkıyı bestelerken eşim de duydu ve yeni albumunde melodiyi kullanmak istediğini soyledi. Beğendiği icin cok mutlu oldum cunku o bana her zaman tavsiyeleriyle yon verir. Benden cok daha deneyimli olduğu bir gercek...
Beste yapma ve soz yazma gibi bir kabiliyetiniz olduğunu ilk ne zaman fark ettiniz?
- Boyle bir yeteneğim olduğunu her zaman biliyordum, fakat kamuoyu onunde sergilemeye cekiniyordum. Bazı kişiler sesim ve muzikal kariyerimle ilgili olumsuz yorumlarda bulununca ben de kendimi gostermeye karar verdim. Dino Merlin ve Fahrudin Pecikoza, ilk albumum icin birlikte calıştığımız donemde kendi şarkılarımı yazmam konusunda bana cesaret verdiler. Haklıydılar da, cunku kendi şarkılarımı okurken cok daha etkili bir aura oluşuyor.
Bu yeteneği kanıtlamanızda şansın mı daha buyuk rolu var, hırsın mı?
- Ben hayatta her şeyin mumkun olduğuna inanıyorum. şans, kontrol edemediğim tek şey ama ben şanslı olduğumu da duşunuyorum. Kariyerimle ilgili hayallerim her zaman gerceğe donuşuyor.
BAŞKALARI İCİN CALIŞMIYORUM
Eşiniz, evliliğinizin ilk zamanlarında da muzikal kariyerinize devam etmeniz konusunda sizi destekliyor muydu? Yoksa bu konuda cekinceleri var mıydı?
- İşim ve muziğe olan sevgim, asla yadsınamaz. Mustafa da gosteriş peşinde bir kadın olmadığımı gayet iyi bilir. Ben her zaman işimle on planda olmak isterim. O da bunu fark ettiğinde değişti. Bana tavisyelerde bulunur, zaman zaman bazı konularda ısrarcı davranır, ama asla işimi engellemeye kalkmaz.
Diğer sanatcılar icin de şarkı sozu yazıyor musunuz, yoksa hepsi kendiniz icin mi?
- Bircok meslektaşım bugune kadar farklı tekliflerle geldi, kendileri icin şarkı sozu yazmamı istedi. Fakat bunu yapmadım cunku başkaları icin calışmıyorum. Bu işi daha ciddi bir şekilde yapmayı planlıyorum.
Ne gibi?
- Belki genc şarkıcılara produktorluk yapabilirim.
Basında, duet yaptığınız “Sir” adlı şarkıyı tek başına seslendirdiği icin Natasa Bekvalac’la ters duştuğunuz haberleri cıktı. Yazılanlar doğru mu?
- Natasa beni aradı ve “Big Brother” şovunda bu parcayı seslendirip seslendiremeyeceğini sordu. Bu parca, benim olduğu kadar onundur da. Eğer bu şekilde seslendirmek istiyorsa, ona hicbir şekilde karşı cıkmam. Ekip arkadaşlarım, parcanın arajmanının değişmiş olduğunu soylediler ama ben bunun sadece o şova ozel olduğunu duşunuyorum. Natasa ve ben cok guzel zamanlar gecirdik.
EŞİM BANA BABAMI HATIRLATIYOR
Son albumunuzu 85 yaşındaki buyukbabanıza ithaf ettiniz. Ailenizin ozellikle erkek fertleriyle aranızda cok sıkı bir bağ var sanki...
- Cevremdeki erkekler her zaman benim icin cok buyuk anlamlar ifade etmişlerdir. Cunku babamı cok kucuk yaşta kaybettim ve bu eksikliği ailemdeki diğer erkeklerle unutmaya calıştım.
Ya eşiniz?
- Mustafa’ya cok guvenirim. Bana her zaman babamın goze batmayan ve asla utandırmayan otoriter tavrını hatırlatır. Eşimden destek almak, benim icin cok onemli.
Evliliğinizin kariyerinizi engelleyeceğini duşunuyor musunuz?
- Hayır. Sırbistan’da populer olmak istiyorsanız, her an medyanın gozu onunde olmalısınız, ama ben bunu umursamıyorum. Davet edildiğim yerlere, odul torenlerine katılmıyorum. Pek alışılmamış bir hayat tarzına sahibim; hem bir yıldız hem de sıradan biri gibi yaşıyorum.
BEBEK İCİN MUHTEŞEM BİR ZAMANLAMA OLDU
Sonunda, ikinci kez anne olacağınızı oğrendiniz.
- Evet, bu haber beni inanılmaz mutlu etti, ikinci bebeğimiz tam da istediğimiz anda geldi. şu an uc aylık hamileyim. Hayatımı normalde olduğu gibi surdurmek ve iş planlarımı aksatmadan hayata gecirmek istiyorum.
Nasıl bir hamilelik geciriyorsunuz?
- Sabahları biraz mide bulantım oluyor, tıpkı ilk hamileliğimdeki gibi... Ucuncu ayın sonunda ya da dorduncu ayda bunun biteceğini umuyorum.
Bu harika habere eşiniz Mustafa Sandal nasıl bir tepki verdi?
- Aslında ilk once, ailelerimizi ve yakın arkadaşlarımızı İstanbul’daki evimizde cağırmayı, bu mutlu haberi akşam yemeğinde onlara vermeyi duşundum. Ama mujdeyi o kadar uzun sure icimde tutamazdım. Dayanamadım, hemen Mustafa’yı aradım ve hamile olduğumu soyledim. şimdi buna pişmanım. ınanılmaz mutlu ve heyecanlıydı haberden dolayı, o duyguyu yaşarken yanında olmak isterdim. Mustafa olağanustu bir baba... Onun babalığına hayranım.
Zamanlamadan memnun musunuz?
- Hem de cok... Muhteşem bir zamanlama... Yaman bir kardeşe tam olarak hazır şu an.
HER ZAMAN ONUN GİBİ BİR ERKEK HAYAL ETTİM
Sanki yıllar gectikce, eşinize olan sevginiz daha da artıyor gibi...
- Mustafa, hayatımda kaybetmek istemeyeceğim tek erkek... Oğlumuz Yaman doğduğundan beri bu duygum daha da guclendi. O, benim hayatımın geri kalanını gecirmek istediğim adam ve onu bulduğum icin cok şanslıyım. Bir şeyleri gercekleştirmek icin asla feminen tarafımı koz olarak kullanmam. Biliyorum ki daha az guzel ve ilgi cekici olsam da, o beni yine en az şimdiki kadar, hatta belki de daha cok sevecek. Her zaman, tıpkı eşim gibi bir erkek hayal etmiştim.