Sevgili Melekler
Hepimizin severek izledigi oyle bir gecer zaman ki dizisinin basrol oyuncularindan Erkan petekkaya (nami diger Ali Kaptan) dizi hakkinda ucan kusla roportaj yapti,
Ali Kaptan, gecen sezonun son bolumunde cinayet işledi. O hırcın, kavgacı ama dimdik duran karakter, şimdi vicdanına yenilmiş, mutsuz ve hayallerini unutmuş gibi...

- Evet... Ali Kaptan bir cinayet işledi. Birisini vurmak kolay değil. Cok buyuk sıkıntılar yaşadı, birkac sene iceride yattı. İceride yatmak da kolay değil. Hele ki denizleri seven bir adam icin. Dizinin başında her şeye rağmen mutlu bir adamdı Ali Kaptan ama şimdi hayatı ters dondu.
Bu sizin ilk kez cezaevine girişiniz değil...
- Daha once “Kopek” filmi icin Sinop Cezaevi’nde calışmıştık. Cok zor bir şey, Allah cezaevine duşen herkesi kurtarsın.
Bu sezon her şeyini kaybetmiş, yalnızları oynayan bir Ali Kaptan mı izleyeceğiz?
- Ben bir-iki bolumu biliyorum, gerisini bilmiyorum. Yaz boyu ne oynayacağımı, sonucun ne olacağını ben de merak ediyorum acıkcası.
ADAMIN GOZUNUN FERİ GİTTİ!
Ali Kaptan’da neler değişti?
- Ali Kaptan’ı artık tamamen yeni bir vucut diliyle oynuyorum. Hint fakirini oynuyorum tam anlamıyla! Onun bakışı, duruşu başka. Adamın gozunun icindeki fer gitti. Bebeğini, torununu gorebilecek mi, bastondan kurtulabilecek mi bilmiyorum...
Cekimlerden once bastonla calıştınız mı?
- Bastonu cekimler başlamadan 15 gun once aldım. Biraz uzundu, kestirdim ve calışmaya başladım. Oyle bir kerede olmuyor tabii, oncesinde calışmak gerekiyor.
İlk bolum sizin icin nasıldı? Ailenin Ali Kaptan’sız halini nasıl buldunuz?
- Berrin ve Aylin dışında herkesin hayatı guzelleşmiş. Hepsi mutluymuş gibi gorunuyor. Ama bir sahnede tam yemek yiyorlar, radyoda genel af haberi var. Hepsi donup kalıyor, Mete “babam hapisten cıktı” diyor! (Guluyor)
ARAS’LA BENİ NEŞELİ GORENLER COK ŞAŞIRDI
İstanbul-Zeyrek’ten Beykoz’daki bir platoya gectiniz, artık orada cekim yapıyorsunuz. Sanat ekibiniz aynı dekoru kurmuş. Burada daha mı rahat calışıyorsunuz?
- HikÂye gunumuzde gecseydi, sokakta rahatca cekim yapabilirdik ama bizim dizide kostumler, eşyalar ve araclar doneme ait olmak zorunda. Zeyrek’te bazen bir sahneyi 10 kez cekmek zorunda kalıyorduk. Şimdi bu konuda daha rahatız.
“Oyle Bir Gecer Zaman ki” icin uzun bir on calışma yapıldı. Bu durum diziye nasıl etki etti sizce?
- Hepimiz bir işe başlarken uzun uzun duşunuyoruz. Cunku biz gole maya calıyoruz. Yıllar once bir işe başlarken bir ses size ne olacağını soylerdi, şimdi ise ancak tahmin edebiliyorsunuz. Cunku seyircinin beğeni cıtası cok yukseldi. Sadece en iyi işler ayakta kalıyor. Eskiden bir star uzerine iş yapılırdı ve o iş tutardı. Şimdi senaryosu, yapımı, teknik ekibi, sanatı bir butun. Sacayakları yerini buldu mu, iş devam ediyor. Eskiden senaryo oyuncuya 20 gun once gelirdi, kabul edip etmediği sorulurdu. Şimdi altı ay, hatta bir yıl onceden teklif goturuluyor. Şimdi kim iyi calışıyorsa, o kazanıyor.
Siz nasıl calışıyorsunuz?
- Bizim bugune kadar hicbir sorunumuz olmadı.
Set arasında bile goruşmuş, birlikte tatil yapmışsınız...
- Evet, goruşmeye devam ettik. Yazlık yerlerde denk geldiğimizde buluştuk. Mesela Aras (Bulut İynemli) yanıma geldi tatilde. Bizi, baba-oğul neşeli gorenler cok şaşırdı.
SOSYAL MEDYADA AĞIR ELEŞTİRİLER YAPILDI
Ali Kaptan karakterinin, hayatınıza olumsuz yansımaları oldu mu?
- Sosyal medyada bazı ağır eleştiriler yapıldı ama sokakta hic boyle bir tepkiyle karşılaşmadım. Hatta yanıma gelip tebrik edenler oldu.
Daha once hep iyi karakterleri canlandırdınız. Ali Kaptan gibi birini oynayacak olmak, sizi endişelendirmedi mi?
- Rol teklifini kabul etme surecinde bu konuyu cok duşundum. Cunku bugune kadar hep iyi, Robin Hood gibi adamları oynamıştım. Ama bu da bir mucadeleydi ve kabul ettim. Gecen sene de cok calışmıştım, şimdi de calışıyorum. Bu rolu oynamak cok zor. Yarım saat icinde 10 farklı duyguyu anlatmak zorundasın. Bir karakter vardır, ne yapacağını bilirsin. Benim karakterim ise oyle değil.
İlk sezonda her şeye bağırıp cağıran ama bir bakışıyla da kırıldığını, incindiğini hissettiren bir adam izledik. Bir insan bunyesinde kac tane ayrı karakter barındırabilir?
- İşte Ali Kaptan’ı oynamak bu yuzden zor. Biz bu işe donem dizisi cekeceğiz ama olaylar gunumuzde yaşanıyormuş gibi hissedilecek diye başladık. Duşunun, Ali Kaptan 1929 doğumlu. Ataturk’u gormuş bir karakter. O tarihlerde yaşam tarzı, anne-baba-cocuk ilişkileri bambaşkaydı. Bizim babalarımız, babalarının yanında bizi sevmeye korkarlarmış. Bugunde geciyormuş gibi izlediğimizde, acayip gorunuyor bu durum ama bunların hepsi yaşandı. Boyle aileler benim etrafımda da vardı. Bazı sahnelerin aynısını cocukluğumda kendi mahallemde gordum. Bazı sahnelerde, yaşadığım şeyin aynısını oynadım. Karakterin sertliğini, tavrını ona gore oynaman lazım. Ona gore oynamasaydım, Ali Kaptan olmazdı.
METE’YLE BARIŞIRSAK GRUBUNDA CALARIM
Gecen yıl aday gosterildiğiniz neredeyse tum odulleri topladınız. Nasıl bir histi bu?
- Ben okullu bir oyuncu, tiyatrocuyum. Gectiğimiz yıl 11 odul aldım. Bunca yıldır oyunculuk yapıyorum, hic bu kadar odul almamıştım. Dizi de butun odulleri topladı. Bu başarıyı korumak ayrı bir mucadele. Bir sonraki işimizde de aynısını bekleyeceğiz. Dolayısıyla şimdi başarımızın keyfini suruyoruz.
Sezon finalinden sonra eğlendiğiniz bir gecenin videosu duştu internete. Cok guzel davul calıyordunuz...
- Cekimleri bitirmenin coşkusuyla cok eğlenmiştik o gece. Cok keyifliydi. Gitar caldık, şarkılar soyledik.
Siz muzik yapmayı duşunmuyor musunuz?
- İleride Mete ile Ali Kaptan barışırsa, grubunda calarım. (Guluyor) Bu işi cok iyi yapanlar var, biz sadece aramızda yapıyoruz, eğlenmek icin.
OSMAN’I OYNAMAK İSTERDİM
“Oyle Bir Gecer Zaman ki”de başka bir karakteri canlandıracak olsaydınız, kimi secerdiniz?
- Osman’ı oynamak isterdim! Şaka bir yana, dizideki her karakterin ayrı bir ışığı var. Bu da bir kast başarısıdır.
DİZİ İZLEYEMİYORUM
Yeni sezonda her kanalda iddialı diziler var. Aralarında beğendikleriniz var mı?
- Acıkcası yoğun bir tempoda calıştığımız icin ben pek dizi izleyemiyorum. Ancak 10-15 dakika kadar bakabiliyorum. Haftada bir ya da iki gun iznim var, onda da kendi işlerimle ilgileniyorum. Bu sezon sadece “İstanbul’un Altınları”na bakabildim. Onun dışında pek fazla bir şey izlediğimi soyleyemem.