Serdar Ortac, gnctrkcll ile Yaza Veda turnesine başladı. Biz de şehir şehir dolaşan unlu şarkıcıyı turnenin Kayseri durağında yakaladık, ayakustu sohbet ettik. Goruşmenin en akılda kalıcı detayı, hic kuşkusuz Ortac’ın aile ozlemiydi!
Yaza veda konserleri, sizin kacıncı sponsorlu işiniz?
- Kariyerimde toplam 10-15 turne oldu. Bunlardan beşi buyuk sponsorluydu... Daha once Karadeniz’i, Almanya’yı, Hollanda’yı dolaştık.
Bu turne ne zamana kadar devam edecek?
- 2 Ekim’de, ıstanbul’daki final konseriyle kapanışı yapıyoruz.
Yorucu bir temponuz var... Surekli konserler, turneler...
- Gucum yettiğimce her yere gitmek istiyorum cunku... Muzikte 16’ncı senem bitiyor. Yıl aşırı turneye cıkıyor, onun dışında konserleri aksatmıyorum. Senenin yarısını sahnede geciriyorum diyebilirim.
“Hit şarkı ureticisi” gibi bir durumunuz var ya... Bu, “Her yaptığım şarkı hit olmalı” gibi bir baskı yaratmıyor mu uzerinizde?
- Tabii ki yaratıyor. Bir de, her yaptığınız iş başarılı olunca cok eleştiriliyor, fazla kıskanılıyorsunuz. Kıskanmak insanın doğasında var sonucta, bunu engelleyemeyiz. Ben de Justin Timberlake’i ve Michael Jackson’ı kıskanıyorum mesela... Ama kıskanclığın dozu kacmamalı... Birine ozenerek ya da birini kıskanarak başarıya ulaşamaz insan... Allah herkesin ruhuna ayrı ayrı meziyetler vermiş. Bana da fazla şarkı yazabilme yeteneği verdi, bunu kullanıyorum.
“SENİ COPE ATACAĞIM” SOZUNDE LİRİZM ARADILAR
Bu durum yaratıcılığı baltalamaz mı?
Hic durmadan şarkı uretmek yani? Bazen bu sebeple eleştiriliyorsunuz da...
- Eleştirilere tabii ki kulak asıyorum. Cok şarkı uretme, aslında cok fazla soz, cok fazla şiir, cok fazla kitap yazmak gibi... Bu durumda bir şarkıda kullandığın sozcuğu oteki şarkıda da kullanıyorsun ve kendini tekrar etme riski doğuyor. Eleştirilere gelince... ınsanlar şarkıların derinliklerine inemeyince, anlamını cozemeyince “Kafiye olsun, mecaz olsun Serdar Ortac şarkılarına, yeter” deyip geciyorlar. Ne yapayım...
Gectiğimiz yıl Kuruceşme Arena sahnesinde, vokalistiniz Merih Ermakastar “Abi cok komik şarkılar yazıyorsun bazen” demişti.
- Bu bizim ironimiz. Kendi aramızda şakalaşıyoruz. Mesela “Seni cope atacağım poşete yazık” cumlesinde edebi bir lirizm aradılar. şarkının bir şeyler anlatması gerekiyormuş. Ama anlamı cok basit ve doğrudan dinleyiciye ulaşıyor: “Seni o kadar sevmiyorum ki, seni cope atacağım poşete bile yazık olacağını duşunuyorum” diyorum. Aslına kısa ve net. Bunu da şarkının icinde bir Turkce oğretmeni gibi kullanmıyorum. Eğlendirecek, zıplatacak şekilde kullanıyorum.
Sizi eleştirenler arasında en azından bir kez konserinize gelip gobek atanlar da var tabii...
- Kesinlikle... Riyakarlık, başkalarını kıskanmak, ulaşamadığına laf etmek... Bunlar bizi bugune kadar yerimizde saydırttı. Gelişebilmek icin bu huylarımızı yok etmemiz lazım. Bunun muzikle ne alakası var diye duşunebilirsin. Bu muzikle başlar, tıpla devam eder. Hepimizin iyi eğitilmesi lazım. Benim dahi iyi eğitim almam lazım.
Eğitiminizi tamamlamadınız mı?
- Hayır. Ben hayatı yaşayarak eğitiliyorum halen.
SERDAR ORTAC İCİN KENDİMİ HELAK ETTİM
Sizinle yola cıkan bircok pop star sizin kadar kalıcı olamadı ya da adını cok duyuramadı. Neden? Sizin onlardan farkınız ne?
- Bazıları evliliği secti, bazıları huzuru, bazıları mutlu ve sakin bir hayatı... Ben ise Serdar Ortac icin kendimi helak etmeyi sectim. 40 yaşına geldim, hÂl evlenemedim. Cok sevdim ama sevgiye vakit ayıramadım.
Neden sevgiye vakit ayıramayasınız ki?
- Serdar Ortac’a vakit ayırmaktan... Serdar Ortac’ın sacını kaşını duzeltmekten, Serdar’ın pijamasını utuleyemedim! Onlar farklı yolu secip mutluluğa erdiler, ben hÂl başkalarını mutlu etmeye calışıyorum. Bu da hoş bir şey değil.
Halinizden memnun değilsiniz, doğru mu anlıyorum?
- Evet, bu durum yuzunden kendimi son derece mutsuz hissediyorum.
Kariyer insanı olmanız iyi bir şey değil mi?
- Bugun Allah bana dese ki “Sana şimdiye kadar verdiğim her şeyi geri alıyorum, coluğunu, cocuğunu ve karını veriyorum”, hic duşunmem tum kazandıklarımı gozden cıkarırım. şimdi cocuk yerine yeğen buyutuyorum.
HOVARDALIK DONEMİBİTİNCE AHLAKLI KADIN ARANIYOR
Daha once “Turk kadınları kendilerini cok ortaya atıyor” demiştiniz. Birini sevmek icin oncelikle saygı duymanız gerektiğini soyluyordunuz...
- Benim annem de bir Turk kadını... Ve istisnalara değil genele bakarsanız, Turk kadınının yetiştiriliş tarzından gelen bir gururu, ahlakı var. Bazen hovarda erkekler gurur ve ahlak istemeyebilir. Ama hovardalık bitip de yaş kemale erdiğinde, bu kez ahlak ve gurur aramaya başlarlar. Donup dolaşıp geleceğimiz yer yine kendi milletimiz ve ırkımızın kadınıdır. Neyse ki bazı şeyleri onceden yaşıyoruz da sonradan kadınımıza ahlaksızlık yapmıyoruz.
“Donup dolaşıp gelinecek yer, kendi milletimizin kadınları” diyorsunuz ama yanınızda hep yabancı kadınlar goruyoruz.
- Bugun cocuğumun annesi olacak ve seveceğim kadını karşıma cıkarsa Allah, bir an bile duşunmem. Hemen karar verir ve evlenirim. Onun gelmesini bekliyorum halen. Gelir inşallah...