
Stoltenberg, amacının her iki ülkenin de bir an önce NATO’ya katılabilmesi için ortak bir yol bulmak olduğunu ifade etti.
Gelen bir soru üzerine NATO’daki fikir ayrılıklarına değinen Stoltenberg, “Her şeyden önce NATO'da birçok konuda farklı görüşler var. Bu her zaman böyle olmuştur” ifadelerini kullanarak, 1950'lerdeki Süveyş Krizi’ni, 1960'larda Fransa'nın NATO'nun askeri kanadından ayrılmasını ve NATO Karargahı’nın Fransa’nın başkenti Paris’ten Belçika’nın başkenti Brüksel’e taşınmasını, 1970'lerde Afrika ve Vietnam'daki savaşları, Irak Savaşı’nı örnek verdi.
NATO’nun iktidarda farklı siyasi partilere sahip 30 farklı ulus olduğunu hatırlatan Stoltenberg, “NATO’da etkileyici olan şey, birçok konuda farklı görüşlere sahip 30 farklı müttefik olmamıza rağmen, pek çok konuda hemfikir olmamız, korumaya ve savunmaya hazır olan temel konularda her zaman hemfikir olacağımızdır” dedi.
Kalın: Bundan sonrası atacakları adımlara bağlı “TÜRKİYE, TERÖR SALDIRILARINDAN EN FAZLA ZARAR GÖREN NATO MÜTTEFİKİ”
Finlandiya ve İsveç konusunda müttefiklerin aynı fikirde olduğundan emin olduğunu aktaran Stoltenberg şöyle konuştu: Finlandiya ve İsveç konusunda aynı fikirde olduğumuzdan eminim.
Alıntı Metni Türkiye’nin bir Karadeniz ülkesi olduğuna değinen Stoltenberg, şu anda çok önemli işler yaptığını ve Ukrayna'dan gıda ihracatı ile ilgili görüşmeleri kolaylaştırdığını açıklayarak, “Dolayısıyla, endişelerini dile getirdiklerinde elbette oturup bu endişeleri ele almamız gerekiyor. Şu anda tam olarak bunun üzerine istişare ediyoruz. Umarım Finlandiya ve İsveç'in en kısa zamanda üye olmalarına izin verecek bir çözüm bulabiliriz” dedi.
NATO müzakereleri devam ederken PKK/YPG yandaşları İsveç’te sokağa indi Elebaşından gelen emri birebir uyguladı