onlar aramızda programı illuzyon programı burak sanlı kıvanc ozkonu berk eratay kerem eser can konuk star tv ne zaman haberleri burada arkadaşlar. Turk Halkı olarak illuzyon şovlarına merak sardık, Ozelliklede Turkiye'yi ayağa kaldıran Yetenek Sizsiniz Turkiye yarışmasında yer alıpta şovlarıyla adından gunlerce soz ettiren Aref Ghafouri aylarca dilimizden duşmemişt. Yetenek Sizsiniz Turkiye yarışmasını en cokta Aref icin izliyor ve birinci Arefl oalcak diye bekliyorduk. Yarışma bitti Aref gitti ama emini ki şimdi Aref gibi illuzyon şov yapan kim olsa izlenir O zaman şimdi size mujdeli bir haber veriyorum Melek'ler. Cok yakında Star Tv ekranlarında izleyiciyi ekrana kitleyecek olan Onlar Aramızda şovu başlıyor. Onlar Aramızda illuzyon şovu 5 illizyonistden oluşuyor. Dunyaca odul almış bu illizyonistler iddialı geliyor Melek'lerim.

Yurtici ve yurtdışında bircok odul kazanmış birbirinden yetenekli beş genc illuzyonist, “Onlar Aramızda” adlı program icin bir araya geldi. Burak Sanlı, Kıvanc Ozkonu, Berk Eratay, Kerem Eser ve Can Konuk’tan oluşan ekip, bu akşamdan itibaren her carşamba Star TV ekranlarında olacak.

* Merak ettiğim ilk şey, bu ekibi bir araya getiren format... “Onlar Aramızda” nasıl bir program olacak?

- Kıvanc: Bu oncelikle bir illuzyon programı tabii... Ama sokaktaki insan, bunları bizim yaptığımızı bilmeyecek.

* Bu program icin kac kişi calışıyor?

- Kıvanc: Produksiyon ekibi dahil 20 kişiyiz. ılluzyon grubu ise bizimle birlikte yedi kişi...

* David Copperfield gibi efsaneler, cok ozel mekanizmalar kullanıyorlar. Siz nasıl ulaşıyorsunuz o tip eşyalara?

- Kıvanc: David Copperfield, illuzyon camiasında bir fenomendir. Yanında calışan yuzlerce insan var. şovları Madonna’dan bile fazla gişe yapıyor. Bizse tum malzemeleri kendimiz ayarlıyor, kendimiz tasarlıyoruz. Cunku bir destekcimiz yok. Kendi tasarımımız olanların dışında kalanların yuzde 60-70’ini ise yurtdışından getirtiyoruz.

- Kerem: Bizim işimiz yabancılardan daha zor...

ERMİŞ OLSAK BİZİM BURADA NE İŞİMİZ VAR

* Neden?

- Kerem: Turk halkında genel bir bakış acısı vardır ya, “beni kandırmaya calışıyorlar” diye... “Kesin bir oyun var” diye duşunuyor, eğlenmeyi unutuyorlar. Tabii ki oyun var yani... Bizim işimiz eğlendirmek...

- Kıvanc: Yurtdışındaki insanlar illuzyonistleri eğlenmek icin izliyor, bizim halkımız ise “nasıl yapıyor”a bakıyor. ışin icinde tabii ki oyun var... Oyun olmadan o numaraları yapsak zaten ermiş oluruz, burada ne işimiz var!

* Sizin mesleğin maddi getiriden cok goturusu var o halde...

- Berk: ıyi illuzyonistlerin hemen hepsi bir şekilde varlıklı olan adamlar zaten... Obur turlu işin cok zor.

* Nasıl bir araya geldiniz?

- Berk: ıclerinde en cok yarışan benim. Dunya şampiyonası’na kadar gittim. Oraya gittikten ve “Sizin ulkede sihirbazlığa izin veriliyor mu?” sorularını duyduktan sonra bu işin tek başına yapılamayacağını anlayıp bıraktım. ıngiltere’deki bir arkadaşım “Neden senin gibi insanlarla bir araya gelmiyorsun?” diyordu, onun sozlerine kulak verdim. Kıvanc ve Burak dort-beş ay once geldi, Can baştan beri vardı. Bana ilk başta “Olmaz” dediler. Birkac ay sonra inanmaya başladılar.

* Başından beri aklınızda beş kişi olmak mı vardı?

- Berk: Yok... Formata 10 kişi başladık, sonra beş kişiye duştu. Zaten bu bizim de uye olduğumuz Magic Fraternity isimli uluslararası kulubun desteklediği bir proje... Aynı kulup Aref’in yeni yayınlanacak programını da destekliyor.

ARKADAŞIMA BİR NUMARA YAPTIM, EVDEN KACTI

* İlluzyona nasıl başladınız?

- Berk: Babamın bana gosterdiği kucuk bir oyunla başladım. Ben mental illuzyonistim. Falcılar, geleceği okuyanlar gibi...

- Burak: Ben 12 yaşımda başladım. Cocukluğumdan beri bu işe meraklıydım, dergilerle verilen malzemeleri falan toplardım. Bir gun sihirbazlık dukkanın onunden gecerken icerideki sihir malzemelerini gordum, buyulendim. Yaklaşık altı yıldır profesyonel olarak gosteriler yapıyorum. şu an ayrıca ekonomi okuyorum.

- Kerem: Benim de ilkokuldan beri ilgimi cekiyordu. Babam yurtdışından gelirken bana birkac oyun getirdi. Tum Ankara’yı gezdiğimi bilirim malzeme icin...
Coğu şeyi de kendim yapıyordum. Sonra jonglorluğe ilgi duymaya başladım. Yani işin daha cok şov kısmıyla ilgileniyorum.

- Kıvanc: Komik olacak ama, ben 2004 yılına kadar illuzyonun ‘i’sini bilmezdim. Ta ki ruyamda David Copperfield’ı gorene dek. Ertesi gun internetten izleyeyim Copperfield’ı dedim, bir video actım, David Blaine’e ait bir video cıktı. Ve işte o video benim hayatımı değiştirdi. ılk gosterim ucmaktı. ılk kez ev arkadaşıma yaptım, evden kactı. 2011 yılında Merlin odulu aldım. Balkan şampiyonası’nda da birinciliğim var.

- Can: Kucukken psikoloğa gitmiştim. O kişi karşımda kaşık buktu, ben niye yapamıyorum diye cok sinirlendim. Sonra calışmaya başladım, mentorlerim oldu. Sonuc... Balkan Yarışması’nda en genc illuzyonist ikincilik odulu kazandım.

Hurriyet Kelebek...