Unlu muzisyen Volkan Konak "Van'daki depremzedeler icin bir yardım projesinde yer alacak mısınız?"sorusuna, "Deprem beni ilgilendirmiyor" şeklinde cıkan haberlere acıklama getirdi.
Konak şunları soyledi; "Deprem icin ben boyle bir şey soyleyebilir miyim? Deprem Sibirya'da da olsa benim icin aynı Van'da da olsa aynı.. Kesinlikle boyle bir konuşma olmamıştır"
Konak, son soru olarak muhabirin son gunlerdeki gundemi sorsak sorusunu magazin gundemi olarak algıladığını tepki olarak yok cevabını verdiğini , tam arabasına binerken muhabirin sorusuna devam ederek 'deprem' sorusunu duymadığını bir onceki soru olarak algıladığını soylerken daha once yok diyerek reddettiği soruyu ilgilenmiyorum cevabını vererek tekrar yenilediğini soyledi.
Bu haber ile ilgili “Bu haber magazinci yavşaklığıdır” diyerek haberi yapan tek kişiyi belirttiğini soylerken bu tip ozel konularda benim karakterimi yanlış lanse eden soylemlerimi toplumsal negatif simgesel hale getiren kişiden bahsettiğini acıkladı.
Doğru haber yapan, doğru soylemler kullanan beni toplumsal konularda olduğum gibi yansıtan doğru bakış acılarına, doğru kalemlere sonsuz saygım var acıklaması yaptı.
Volkan Konak gunler oncesinden planlanan 3 Kasım Perşembe gunu İstanbul Harbiye Kongre Merkezi’nde Gideriz Van’a Doğru Turkulerimiz Van icin yardım konseri kapsamında sahne alacak olması yanlış yorumlanmış haberlere de bir cevap niteliği taşıyor.