Pelin Karahan, 15 yıldır goruşmediği babasının “Kızımla goruşmek isterim” sozlerine yanıt verdi: “Benim icin tek ebeveyn annemdir. Bana hem anne ve hem babalık yaptı. Babamla goruşmeme kararı bana aittir.”
Karahan "Annem ile babamın evlilikleri ben 8 aylıkken sona erdi" diyerek şunları anlattı:
- Bu surecten sonra ilk defa 17 yaşımdayken Bayram Ali Karahan ile annemin ısrarı uzerine Ankara’da bir araya geldik. Ben, kendisini ilk kez orada gordum. Bu ilk ve son goruşmemizin ardından bir daha ne yuz yuze geldik ne de başka bir yolla iletişime gectik.
- Ben Ankara’da doğdum ve 13 yaşına kadar orada yaşadım. Daha sonra 3 yıl İzmir’de bulundum. Ardından annem ile birlikte Ankara’ya donerek lise eğitimimi tamamladım. 17 yaşımdayken Eskişehir Anadolu Universitesi’ni kazanarak eğitimim icin Eskişehir’e gittim ve 5 yıl orada kaldım. Mezun olduktan sonra da iş hayatına atılmak icin İstanbul’a geldim ve yaklaşık 6 yıldır burada yaşıyorum.
- Bu surecte benim hangi tarihlerde, hangi şehirde ve hangi sebeple bulunduğum acık ve net olarak ortadadır. Bayram Ali Karahan, bugune dek benimle iletişime gecmek icin hicbir caba sarf etmedi. Ben de ne annemin ne de bir yakınımın etkisi altında kalmadan kendi isteğimle onunla goruşmek istemedim.
- Bugune kadar hicbir roportajımda bu konu ile ilgili herhangi bir acıklamada bulunmadım. Bunun sebebi ise mesleğimdeki duruşum ve anneme olan saygımdır. Ozellikle belirtmek isterim ki benim icin tek ebeveyn olan annem, bana hem annelik hem de babalık yapmıştır.
- Yakın zamanda ailelerimizin de onayını alarak yaptığım evlilik, aile değerlerine verdiğim onemin somut bir orneğidir. Sizlerle ve kamuoyuyla kısa bir sure once bu mutluluğumu paylaşmamın ardından boyle bir haberin basında yer almasını da zamanlama acısından cok manidar buluyorum.
- Bugune kadar ailem ve iş hayatımla ilgili tum kararlarımı kendi irademle aldım. Bundan sonraki hayatımda da bu konuya dair tutumum ve duruşum değişmeyecektir.
BABA KARAHAN: PELİN'DEN HABER BEKLİYORUM
Pelin Karahan’ın acıklamasını okuyan babası Bayram Ali Karahan ise duygularını Vatan'a anlattı: “Cok uzuldum. Daha farklı bir cevap bekliyordum. Goruyorum ki Pelin beni silmiş, bu durumda yapabileceğim bir şey kalmadı. Baba olarak gormek, kucaklaşmak, sarılıp opmek isterdim. Ben ona ulaşamıyordum, şansımı denedim. Anlattıklarımın tamamı doğrudur. İnsani olarak, bir baba olarak adımımı attım, aradığımı kanıtladım. Bundan sonrası icin, ondan adım bekliyorum.”
Karahan'ın babası Bayram Ali Karahan, kendisini Duzce’de bulan muhabirimiz Zehra Cengil’e 15 yıllık sırrını anlatmış, “Annesiyle ayrıldıktan sonra kızımla da uzun sure goruşemedim. Annesi Pelin’i benden şehir şehir kacırdı. Sonradan bulduğumda ise kızım unlu biriydi. ‘Şohret olunca benimle goruşmek istiyor’ demesin diye kızımın yanına gitmedim. Pelin ile şohretli biri olarak değil, kızım olarak goruşmeyi cok isterim” demişti. Bu sozlere Pelin Karahan’dan yanıt geldi.