Allahım Tum hastalara şifa versin diyorum oncelikle.

Hastalığına teşhis ve tedavi aşamasında hayranlarını uzmemek icin goruntu vermekten kacınan Goğebakan, bugun doktoru Hematoloji Uzmanı Dr. Huseyin Saffet Bekoz tedavi sureci ve sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Bekoz, yaptığı acıklamada sanatcının kan ve kemik iliğinde hicbir problem kalmadığını, artık hayatını normal insanlar gibi devam ettirebileceğini soyledi.
Murat Goğebakan ise Allah'ın kendisine bir şans daha verdiğini belirterek; "Allah'ın izniyle bu hastalığı yendim. Yeniden doğdum. 10 yıl gencleştim." dedi.
Aynı hastalığı yaşayanlara ne olursa olsun inanclarını kaybetmemeleri gerektiğini soyleyen Goğebakan; "Hastane odasının kapısına her gun farklı notlar yazıyordum. O notlardan birisi de şuydu; "Benim kucuk bir derdim buyuk bir Allah'ım var." Hemşireler odaya geldiklerinde beni hicbir zaman hasta yatağında goremediler. Her zaman refakatci koltuğunda yatıyordum. Kemoterapi'den hicbir şekilde zarar gormedi. Saclarım hic dokulmedi. Sadece biraz inceldi.
Kemik iliği nakline gerek gorulmedi. Sadece benden bir parca ilik toplanıp saklayacaklar. Gerek gorulurse bana gorulmezse başka bir arkadaşımıza kullanılacak. Ben sadece hastalığı oğrendiğim gece ağladım. Oğluma ve eşime ne cevap vereceğim diye. Hep dik durdum, hep metanetli oldum. Ne onları ağlarken gordum ne de onların yanında ben ağladım. Ayrıca "Gecmiş olsun" lafını da hic kullanmadık, kullandırmadık.
Hastalığı doneminde kendisine destek veren herkese teşekkur eden Goğebakan, hastane odasında her gun 8 -10 saat gitar calıp 4 albumluk bir repertuar hazırladığı soyledi.Goğebakan, en buyuk uzuntulerinden birisinin şarkıcı Kurtuluş'un cenaze torenine doktorundan izin alamadığı icin katılamadığını soyledi.
PARAM OLMASAYDI BAŞARAMAZDIM
Yakalandığı hastalığın tedavisinin cok pahalı olduğunu soyleyen Murat Goğebakan " Bu nezle grip gibi bir şey değil. Cok yoğun bir tedavi gerektiriyor. Bu nedenle cok paranız yoksa tedavi şansınız azalıyor. Acı ama gercek bu. Eğer benim birikimlerim, dostlarım ve hastanenin desteği olmasaydı cok daha farklı bir durum olabilirdi. Bunu yaşayarak gorduğum icin bir vakıf kurup gerekli tedaviyi yaptıramayanlara destek olmak istiyorum. Bu tur hastalıklara yakalanıpta yeterli maddi gucu olmayan insanlara Allah yardımcı olsun" dedi.