Berna Lacin'i severim reklamdan uzak işini yapar...Guzel oyuncunun evinin kapılarını siz meleklerime acıyor buyrun melekler

Berna Lacin’in Kandilli’deki evi renkli aksesuvarlarla dolu. “Gosterişli ve goz alıcı şeyler tam bana gore” diyen oyuncu, bir biblo dukkanı kadar zengin ve eğlenceli hale getirdiği evinin kapılarını InStyle Home dergisine actı.

Berna Lacin (39) ve eşi Tolga Eşiz (39), kızları Ada (7,5) ile bu eve bir yıl once taşınmış. Ama evi iki yıl once satın almışlar. Her ne kadar taşınma konusunda kararlı olsa da, eski eviyle vedalaşmasının oyle kolay olmadığını anlatıyor Lacin: “Daha once Dragos’ta yaşıyorduk. O evimizi de cok severek ve emek harcayarak dekore etmiştik. Dokuz yıl sonra birden bire icimde taşınma isteği nasıl doğdu ben de bilmiyorum. Tolga’ya soylediğimde cok şaşırmıştı.”
Lacin, hızlı duşunup hızlı hareket edenlerden. Cok enerjik olduğu her halinden belli. “Evi bulmam da hızlı oldu o yuzden” diyor gulerek ve hÂl duşunduğu hızda konuşamadığı icin kendinden şikayetci.
EVİ İNTERNETTE BULUP BEĞENDİ
Bir İspanya seyahati sonrası yeni bir ev arama fikrini eyleme donuşturmuş: “Gelir gelmez, internette sahibinden.com adlı siteye girdim. ıstediğim tum kriterleri işaretledim. Karşıma cıkan Ayışığı Soyak Evleri sitesiydi sadece. Hemen gormek istedim burayı. Eşim daha ne olduğunu anlamadan, ‘Dur ben de geleceğim’ dedi ve burada bulduk kendimizi. ıceri girdiğim anda eve icim ısındı. Daha dolaşmayı tamamlamadan kararımı vermiştim.”
Bir sitede yaşamayı hic duşunmemiş aslında: “Cocuğunuz olunca ister istemez yaşam tarzınızda değişiklikler olabiliyor. Burası aynı zamanda mimari odul almış bir siteydi. ıc ice olan o klasik sitelerden değildi, bu yonu beni cezp etti.”
İKİ UCU DELİK EV
380 m²’lik tripleks ev, geniş yeşil bir bahceye, oradan da havuza acılıyor. Giriş katında icinde banyosu olan bir odası, misafir tuvaleti, salonu ve buyuk bir mutfağı var. Camın onu boydan boya kış bahcesi olarak duşunulmuş. Uc yatak odası ve turkuvaz calışma odası ust katta yer alıyor. Calışma odası asma katta konumlanmış. Bu katta iki banyo daha bulunuyor. Evin en alt katı ise depo ve giyinme odalarına ayrılmış.
Evde her koşeyi iyi değerlendirmiş Lacin. Birkac değişiklik de yapmış: “Kapılar değişti ve beyaz lake yapıldı. Banyolar pratik ve steril gozukecek şekilde yenilendi. Ust kat odaları beyaz ahşap parke ile doşendi.” Cini taşı estetik bulduğu icin girişte ve mutfakta gormek istemiş. “Buraya, ‘ıki ucu delik ev’ diyorum” diye konuşuyor Lacin. Evi beğenme sebeplerinden biri de bu galiba. Evin girişiyle hemen karşısındaki bahceye acılan kış bahcesi ona kullanışlı ve sempatik gozukmuş: “Burayı ferah yapan onemli bir detay bu.”
BİBLO MERAKIM HAD SAFHADA
Gosterişli kristal Bakara avizelere ve ıtalyan Capodimonte, ıspanyol Lladro porselen biblolara olan merakının had safhada olduğundan bahsediyor Berna Lacin. Kendini kaybediyormuş bunları satan dukkanlara girince. Cocukluğundan beri bu merakı varmış. Yıllar icinde ıspanya ve ıtalya’dan topladığı bu porselen biblolar icin koleksiyoner kartı almış sonunda.
Yanında kartının olmadığı bir seyahatte bir kopek biblosunu satın alabilmek icin mağaza sahibiyle nasıl bir mucadele verdiğinden bahsediyor: “Ucağı kacırmayı bile goze almıştım. Neyse ki usulune uygun başka birinin kartıyla, dukkan sahibini ikna etmeyi ve bibloyu satın almayı başardım!”
ANTİKA SUS GİBİ DURMAMALI
Evin dekorasyonuna gelince... Modern ve antika parcaları bir arada kullanmayı seviyor unlu oyuncu: “Antika parcalara cok meraklıyım. Ama sus gibi durmamalı oyle.” Cukurcuma’daki İstanbul Antik’ten Mertay sık ziyaret ettiği adreslerden. Orta sehpanın ve yemek masasının uzerindeki aksesuvarlar salonuna altın ışıltısı katmayı iyi başarmış. “Altın rengini seviyorum. Apliklerin govdesini de sırf bu yuzden altın kaplama yaptırdım” diyor.
LATİN MUZİĞİYLE YEMEK PİŞİRİYOR
Salon duvarı icin ışıltı veren kağıtlar secmiş. “Gosterişli ve goz alıcı şeyler tam bana gore” diyen Lacin, bu yonunu Aslan burcundan almış olabileceğini soyluyor gulumseyerek. şu sıralar evde vakit gecirmenin keyfini cıkarıyor. Latin muziği eşliğinde şarabını acarak yemek yapmak uzere mutfağa girdiğinden bahsediyor.
En buyuk keyiflerinden biri de pazar sabahları eşinin Cengelkoy Fırını’ndan eve sımsıcak cıtır simitlerle donmesi. Bir ızmirli olarak “gevrek” diye duzeltiyor hemen ve ekliyor: “ızmir’den gelen ozel tulum da yanında olmak şartıyla tabii.”
ıceri seslenerek cay saatinin gelmiş olduğunu soyluyor herkese ve “Bu evde her an aslında simit ve cay saati galiba” diyor neşeli bir ifadeyle.
EVDEKİ EN KARAKTERLİ ODA KIZIM ADA'NINKİ
Berna Lacin’in kızı Ada’nın odasındaki duvar kağıtları, La Via Design’dan. Lacin, odayı tasarlarken kızının goruşlerini de almış: “Kızım dort duvarını farklı kağıtla kaplatmak istedi. ‘Oyle şey olur mu?’ derken bir baktık en karakterli odalardan biri onunki olmuş.”
ANNE - KIZ İLİŞKİSİNİ ANLATAN BİR KİTAP YAZACAĞIM
Mutfakta kızıyla vakit gecirmek en buyuk keyiflerden biri Berna Lacin icin. “Ben bir şeyler yaparken eşim ve kızım bana eşlik edebilsin diye buyuk bir tezgah ve bar yaptırdım mutfağıma” derken, ileride anne-kız ilişkisini anlatan bir kitap yazmayı planladığını da soyluyor.