Sesine hayran olduğum bi sanatcıdır kayahan daha once hic duymamıştım kansere yakanadığını cok şukur atlatmış başka sanatcılr gibi hastalığınıda reklam malzemesi yapmamış tebrikler..

USTA BESTECİ VE YORUMCU KAYAHAN, İKİ KEZ YENDİĞİ KANSERLE MUCADELESİNDE SEZEN AKSU'DAN COK DESTEK GORDUĞUNU SOYLEDİ.
1990'da kansere yakalandınız ve 10 yıl sonra da tekrarladı. O surecte, hayatımı kaybederim diye duşundunuz mu hic?

Geride bıraktıklarımın namerde muhtac olmaları, benim en buyuk korkum olmuştur. Yoksa şairin de dediği gibi; "Uyudun, uyanmadın" olacaktır. Ben olume oyle bakıyorum. Bu hastalık beni olumle korkutmuyor, beni zamanı boşa harcamamakla odullendiriyor. Yani bir dakikamın bile boşa gecmesini istemem.

Bu hastalığı nasıl yendiniz?
Her şeyden once Sezen Aksu bana cok yardımcı oldu. Cok can bir arkadaşlık sergiledi. Konserlerine gec gidip, doktorların benim hakkımda ne soyleyeceğini dinlediğini bilirim. Bugunlerde cok goruşmuyoruz ama kalp kalbe karşıdır; ben onun hakkında hic kotu bir şey duşunmedim.

HAYAT PAYLAŞMAKTIR

Yatmadan once "Allah'ım bana istemediğim kadar cok şey verdin, sana şukurler olsun" diye dua ettiğiniz doğru mu?
Evet, doğru. Turkiye'nin bu halinde bu kadarını hak ettiğimi duşunmuyorum. Cok calışıp da kazanamayan bir suru insan var. Biriktirmeyi ve doğru değerlendirmeyi iyi başardım. Şimdiki evimden once, 10 yıl 70 metrekare bir evde oturdum.

Eşiniz, cocuklarınız ve torununuz sizin hayat sevinciniz oyle değil mi?
40 yaşıma kadar hayattaki en onemli şeyin başarılar olduğunu duşunuyordum. Birilerini durustce gecmek ve daha cok kazanmak cok onemli diye duşunurdum. Ama sonra boyle olmadığını gordum. Paylaştığınız insanlara verdiğiniz değer, zorluklarla kazandığınız başarılar ve ekmek dilimini paylaşmaktır hayat...