yaprak dokumu sedef sac modeli sedef avcı yeni dizisi yaprak dokumu sedefin sac modeli avcının yeni dizisi avci dizi

Şirin bi kız rollerinin hakkını veriyor hele menekşe'yle halil dizisi harikaydı

MANKENLİKTEN OYUNCULUĞA GECEN SEDEF AVCI, KARİYERİNİN EN PARLAK GUNLERİNİ YAŞIYOR. DİZİDE EZEL’İN PEŞİNDEN KOŞAN BAHAR’I OYNUYOR AMA, EN BEĞENDİĞİ KARAKTER BAŞKA.

Halil’in Menekşe’siydi. Şimdi de Ezel’in Bahar’ı. Gercek hayatta ise Yaprak Dokumu’nde Cem’i oynayan Kıvanc Kasabalı ile evli. Sedef Avcı ile 19 yaşında başladığı kariyerini, başrolleri Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Ozşener, Barış Falay ve kendisinin paylaştığı Ezel dizisini konuştuk. Ona gore Ezel, gercek hayatta da bu tur hikÂyeler cok olduğu icin reyting rekorları kırıyor. Yani herkes aldatıyor, aldatılıyor; bilerek ya da bilmeyerek birileri tarafından satılıyor. Diziye gelirsek; Sedef Avcı’nın soylediğine gore, her şey Bahar ile başladı ve onunla bitecek. Cunku o, aslında butun hikÂyenin ve ihanetlerin tek nedeni.

- Ezel dizisi icin hazırlıklar ne zaman başladı?
Proje bana bir yıl once geldi. Aslında o zaman gercekleştirilecek bir işti, fakat gectiğimiz yıl pek cok acıdan kısır gecti ve yapımcı firma Ezel’i bekletmek istedi. O nedenle Ezel’i bir yıl beklemek zorunda kaldım. Daha once rol aldığım Menekşe ve Halil dizisinde de aynı yapımcıyla calışmıştım. Ben onlara
guvendim, onlar da bana.

- Ezel’i beklerken neler yaptınız?
Aslında sabırsızlıkla gecen bir donemdi, cunku diğer iş tekliflerini reddediyordum. Calışmayı cok sevdiğim icin biraz zorlandım. Ama her zaman bu kadar kaliteli işler yakalayamıyorsunuz; geciş sureci biraz zordu ama sonunda beklediğime değdi.

- Bir model, senaryoyu nasıl okur?
Kendi adıma konuşayım; artık aşinayım ben bu işe. Bir projeyi kabul etmem icin yapım şirketini, senaryoyu ve oyuncularını bilmem gerekiyor. Onceliğim ve gozettiğim ana unsurlar bunlar. Senaryo konusunda biraz hislerimle karar veriyorum. Hangisine kendimi yakın hissediyorsam ya da kariyerim icin hangisinin iyi olacağını duşunuyorsam onu seciyorum.

- Dizindeki dort başrolun ucunu mankenlik kokenli oyuncular canlandırıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?
Benim icin bu oyuncuların alternatifi yok. “Acaba bizim rollerimizi başka kim oynayabilirdi” sorusunu sorduğumda, bir yanıt bulamıyorum.

- Dizide en sevdiğiniz karakter hangisi?
Kerpeten (Ali). Cunku yeri geldiğinde bir insanı oldurecek kadar acımasızlaşıyor, ama Bahar’ın
yanındayken, yaşamadığı tum duygularını ortaya cıkaran bir cocuğa donuşuyor.

- Farklı duyguları nasıl calışıyorsunuz?
Menekşe ve Halil dizisinde İpek Bilgin’le calışmıştım. Onun uyguladığı bir yontem var; Eric Morris sistemi. Bu biraz ice donuk bir calışma şekli. Kendi yaşadıklarınızdan cıkarımlarla hazırlanıyorsunuz rolunuze. Ama kendinizle alakalı olduğu icin biraz zamana ihtiyac duyuyorsunuz.