Sivri dilli Mujde Ar'ın dili bu defa başına dert actı...

‘HANGİ TARLADA YETİŞİYOR BU MUDURLER’ SOZUNE 2 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ.

Mujde Ar’ın, okul cantalarında kullanılan resimler ile ilgili bir haberde kullandığı cumleler başına iş actı.

Mujde Ar, gecen mayıs ayında bir televizyon kanalında Eskişehir Milli Eğitim Muduru İbrahim Ceylan’ın okul cantaları ile ilgili acıklamalarını programında eleştirdi.
Ceylan’ın okul cantalarında Barbie bebek ve bazı resimler icin “Neredeyse mustehcenliğe yakın resimler, cocukları hayal dunyasında gezdiriyor, gerceklerden koparıyor” sozlerini hatırlatan Mujde Ar’ın “Bu subyancılıktır. Hangi tarlada yetişiyor bu milli eğitim mudurleri” dediği one suruldu. Bunun uzerine Ceylan, hakarete uğradığını belirterek mahkemeye başvurdu. Mujde Ar hakkında ’Kamu gorevlisine hakarette bulunmak’ sucundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava acılmasına karar verildi. Milli Eğitim Muduru İbrahim Ceylan, okul cantalarında hayal urunu yabancı cizgi film karakterleri yerine Nasreddin Hoca ile Keloğlan gibi milli kahramanların resimlerinin yer almasını istemişti. Aynı zamanda Eskişehirspor Kulubu Yonetim Kurulu uyesi olan Ceylan bir sure once uzerlerinde Eskişehirspor formaları bulunan Nasreddin Hoca ve Keloğlan’lı bin adet okul cantasını Eskişehir’de oğrencilere ucretsiz dağıtmıştı.