Mujde Ar, icinde Aysel Gurel’e ait gun ışığına cıkmamış binlerce şarkı sozu bulunan sandığı Kelebek icin actı.

İki yılda topladı
Tarkan, “Sevdanın Son Vuruşu”yla gecen yıla damgasını vurdu. O olay şarkının sozleri, yaklaşık dort yıl once hayatını kaybeden Aysel Gurel’in evinde, copte bulunmuştu. Ve Mujde Ar, kaybolup gitmemeleri icin iki yıllık calışma sonucu annesine ait binlerce şarkı sozunu dosyalamayı başardı.
Kurtarıcı şarkılar
"Daha ne Sevdanın Son Vuruşları var... Pop muziğin 10 yılını kurtarır” diyen Ar, Gurel’in yıllar once Balıkesir’den aldığı sandığa klasorler halinde yerleştirdiği şarkı sozlerini ilk kez gun ışığına cıkardı. Aysel Gurel şarkılarının toplanacağı albumun hazırlıkları surerken, o sandığı Cengiz Semercioğlu’yla birlikte actı.
İşte pop muziğini kurtaracak sandık
Mujde Ar’dan bu sandığın hikayesini defalarca dinledim... Aysel Gurel’in evine onun olumunden ancak gunler sonra gidebilen Ar, pecetelerin uzerine, gazete koşelerine, kese kağıtlarına yazılmış, kimisi sağa sola atılmış, kitapların arasına konulmuş binlerce şarkı sozu bulmuştu. Gecen yıl Tarkan’a oduller kazandıran “Sevdanın Son Vuruşu” da işte bu evde copten cıkmış bir şarkı sozuydu.
COPTEN CIKAN BOYLEYSE
“Copten cıkan boyleyse kimbilir ne şarkılar vardır” diye uzun suredir konuşuyorduk Mujde Ar’la...
O evden cıkan kağıtları tek tek tasnif ettiğini, ağlamaktan şişmiş gozleriyle geceler boyunca Aysel Gurel sozlerini okuduğunu biliyordum.
ıki yıllık surec sonunda bu tasnif işlemini bitirdi Mujde Ar... Aysel Gurel’in hic yayınlanmamış şarkı sozlerini klasorledi ve bir sandığa kaldırdı.
Gecenlere benim programda, “Kimse soz yazıyorum demesin... Pop muziğin 10 yılını kurtaracak sozler var” deyince sandığı birlikte acmaya karar verdik.
BALIKESİR’DEN GELEN SANDIK
Mujde Ar’ın evinin ikinci katında bu sandık, calışma masasının hemen yanında. Kiremit kırmızısı, uzerinde cicek işlemeleri olan buyukce ve derince bir sandık.
Ben acıkcası icinin ağzına kadar Aysel Gurel sozleriyle dolu olacağını tahmin etmemiştim.
Bu sandığı olumunden birkac yıl once Balıkesir’de gorup, cok beğenip almış Aysel Gurel...
Olumunden sonra annesinden kalan bu sandığı calışma odasının baş koşesine koymuş Mujde Ar...
SEZEN’DEN, AJDA’DAN AYSEL ŞARKILARI
17 şubat 2012 Aysel Gurel’in olumunun dorduncu yılı olacak.
Bu tarihte cıkması planlanan bir tribute (saygı) albumu hazırlığı icinde Mujde ve Mehtap Ar kardeşler...
Bu albumde Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a, Sertab Erener’den Tarkan’a, Levent Yuksel’e pop dunyasının starlarının en guzel Aysel Gurel şarkılarını seslendirmesi planlanıyor.
Bu albumde Mujde Ar da bir şarkı seslendirecek.
Aysel Gurel’in unutulmaz şarkılarının yanı sıra acaba bilinmeyen bir şarkı sozunu de şiir olarak koyabilir miyiz diye duşunmuşler.
Sandığı bu yuzden actık işte...
Ben klasorleri karıştırırken yan taraftaki Aysel Gurel sozlerini buldum...
MUJDE AR, O SANDIĞI ACAMIYOR
Mujde Ar bu sandığı acamıyor, acmak istemiyor...
“Ne zaman acsam, buradan hangi klasoru elime alsam uc, en fazla dort sayfa okumam yetiyor.
Daha fazlasını yapamıyorum, başlıyorum ağlamaya.
Sonra işin yoksa sakinleştirici al.
Ancak boyle arkadaşlarım gelince acabiliyorum” diyor Mujde Ar...
“Boyle bir sandığı daha var Aysel’in ama onun icinde şarkı sozleri değil, bazı ozel eşyaları var” diye anlatıyor.
AYSEL GUREL’İN SON SİGARASI
Mujde Ar’ın evinin her yanında Aysel Gurel’e ait bir şeyler var.
Son ictiği, daha doğrusu icemediği sigarası bile yarım duruyor bufenin uzerinde.
“Bu sigarayı ağzına koydum, bir nefes aldı. ‘Hic sevmedim zaten bu mereti’ dedi. HÂl dalga geciyor benimle... ıcemedi o sigarasını, işte burada duruyor” diye anlatıyor Mujde Ar...
AYSEL’İN YANINDA KİMİN FOTOĞRAFI VAR?
Aysel Gurel’in hic bu kadar eski fotoğraflarını gormemiştim. Mujde Ar’ın duvarlarını susluyor.
“Bana hamile olduğu zaman cektirmiş bunu” diyor Mujde Ar...
Bir diğerinde kırmızı cerceveli gozluklerinin arkasından gulumsuyor.
Bu fotoğrafın yanında siyah beyaz, orta yaşlı bir erkeğin fotoğrafı var.
Cıkaramıyorum...
Meğer Ayhan Onal’mış...
Mayıs ayında 70 yaşında kaybettiğimiz, TRT’nin efsane yonetmenlerinden...
Yan yana koymuş fotoğraflarını.
“Cok sevişirlerdi” diyor Mujde Ar...
Bir vefat ilanının yanındaki sozler
Aysel Gurel eline ne gecirdiyse şarkı sozu yazmış.
Onlarca klasor gazete ilanları, buruşturulup atılmış kağıtlar, pecetelerin uzerine el yazısıyla yazılmış sozlerle dolu...
Elime aldığım bir klasorden herhangi bir sayfa acıyorum.
Daha once duyulmamış bir Aysel Gurel sozu cıkıyor karşıma...
25 Mayıs 2005 tarihli gazetede bir vefat ilanının koşesine şu satırları yazmış Aysel Gurel...
Bu aşkı dun diye anlatamam ki...
Her nefes alışta yureğim durdu...
Aşkın kim deseler saklayamam ki...
Cicekler, kuşlar, ruzgarlar duydu...
Dudağımdan akan şarkı değil ki...
Gunduz bin cığlık gece inilti...
O eski aşklar boyle değildi...
Onlar da zaten bir masal oldu...
Ayhan Onal