Reklamcı Ali Taran'ın kısa bir sure once boşandığı eşi Selma Ann Desmond akşam saatlerinde Levent'deki evinde yaşamını yitirdi.
Ali Taran az once oğlu Kuzey ile birlikte bir basın toplantısı duzenledi. Taran şunları soyledi;
"Bugun bir savunma bir şey icerisinde değiliz. Dun hakka yurudu, Allah rahmet eylesin. Şimdi konuya bir magazin şeyi gibi tabi ki bakmıyoruz. Biraz da oğlum adına soyluyorum. Oğlumun da anneannesi Cuma gunu defnedilmesine karar vermişler. O yuzden biraz bekleme icerisindeyiz. Boyle olmayacağını soylemek icin buradayım. Dun akşam kendisi oraya goturuldu. Onun dışında soylenebilecek bir şey yok. Son zamanlarda kendisiyle goruşmuyordum. Onları bir kenara bırakıyorum. Ama gerek evliliğe bakışım gerek aile yaşantısına bakışım yazılıp cizildiği gibi değil. Boyle olmadığını en azından burada soylemek istiyorum. Bir hesap verme şeklinde soylemiyorum. Onu da soyleyeyim bunu da gibi bir şeyim yok. Kuzey de Amerika'dan okulundan izin alıp geldi. İyi ki de gelmiş. Benim belki bir ricam olabilir. O da cevap verecek halim yok. Onun icin cok da alışık değilim bu tur durumlarda konuşmaya."
Ali Taran'ın oğlu Kuzey de toplantıda şoyle konuştu;
"Son iki gunde cok ağırlaştı. Daha cok acı cekmeden son gunlerini gecirdiğini soyleyebilirim. Hakkın rahmetine kavuştu. Bir oğul olarak yapabileceğimin en iyisini yaptım. Hep nasihat verirdi. Son geldiğinden itibaren cok ağır olmasına rağmen ben uyuduktan sonra hep yanıma gelirdi. Bana hasta olduğunu belli etmemeye calışmıştı. Aynı gayreti gosterdi ama buraya kadarmış. Kabullenmek zorundayım. Her şey yazıldığı gibi. Her zaman okulumu bitirmemi istediği icin devam edeceğim. Universite mezun olmamı isterdi. O hep benimle biliyorum."
AYŞE OZYILMAZEL UĞRUNA EŞİNİ TERK ETMİŞTİ
Ali Taran 21 yıllık eşi Selma Ann Desmond'u Ayşe Ozyılmazel uğruna terk etmiş ve gectiğimiz Temmuz ayında gorkemli bir duğunle Bodrum'da evlenmişti. Bu duğununde yaşananlar buyuk tartışma konusu olmuştu.
Olum haberinin ardından aralarında Acun Ilıcalı, Gokhan Şukur gibi bir cok unlu isim Desmond'un evine geldi. Cenaze evden Gokhan Şukur'un de aralarında bulunduğu 7-8 kişilik bir grup tarafından cıkartıldı. Eski eşi Ali Taran'ın ise eve gelmemesi dikkat cekti. Selma Ann Desmond’un cenazesi yarın Levent Camii’nde kılınacak cuma namazının ardından Ulus Mezarlığı’na defnedilecek..
Eski eşinin olum haberini alan Ali Taran, kendi sayfasına bu olum ilanını koydu.
Taran şu anda bir basın toplantısı duzenliyor.
Ali Taran'ın, Ayşe Ozyılmazel ile birlikte olduğu oğrenen Selma Taran, Ozyılmazel'e acı bir nasihatta bulunmuştu:
“Ali'ye de Ayşe'ye de mutluluklar diliyorum. Bu durumda oğlumuz Kuzey uzgun ve kırgın. Gelin hanıma bir tavsiyem var; Sakın hasta olmasın. Benim gecirdiğim hastalığı gecirmesin.”
Selma Ann Desmond, hastalığı doneminde eski eşinin ilac paralarını odemediğini iddia ederek şunları soylemişti:
"Şok geciriyorum. İlaclarım icin gerekli parayı odemiyor. Bu nasıl bir beladır. Ben iyileşmeye calışıyorum o beni hasta etmek icin elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor. İlaclar olmadan nasıl iyileşeceğim.. Yıllar once hediye edilmiş mallarım var. Kendisinin de birden fazla malı vardır. Mahkeme kararıyla her turlu ilac giderlerimi odemekle sorumlu. Bu tavrı alarak benim olmemi istediğini duşunuyorum. İtirazı olan var mı? Sesiz kalmak, alttan almak, artık salaklık derecesine giriyor.”