SON ZAMANLARIN UNLU PROGRAMCISI SABA TUMER'DEN OZEL ACIKLAMALAR..
Hayranı olduğumuz bircok oyuncu, yonetmen ve sanatcıyı onun sorularıyla daha iyi tanıyoruz. O kadar eğlenceli bir program yapıyor ki, iyi ki spikerliği bırakmış diyoruz. Saba Tumer, Haberturk’te başladığı “Saba Tumer’le Bu Gece” programına CNN Turk’te devam ediyor. Eski bolumleri Kanal 1’de hÂl yayınlanıyor. Biz sinirlenmiştir diye duşunurken, aksine bu durumdan mutlu olduğunu oğreniyoruz. “Cok mutluyum cunku oradan ayrılırken arşivi almamıza izin vermemişlerdi. Onlar yayınladıkca biz de arşiv yapıyoruz” diyor.
İlk Okan Bayulgen fark etti
Şuphesiz Saba Tumer, son zamanların en iyi programcılarından biri. Başlarda karar verdiği meslek, gazetecilik. Okuldan mezun olur olmaz, ekran arkasında calışmaya başlıyor. Ege Universitesi’nden cıktığı yolculuğunu, aranan bir ekran yuzu olarak tamamlayacağını kim bilebilirdi? Aslında biri vardı. Potansiyelini fark eden ilk kişi, Okan Bayulgen’di. Ona şoyle dedi: “Ekranda pimi cekilmemiş bomba gibi duruyorsun. Neden haber sunuyorsun? Senin program yapman gerekiyor.”
Okan Bayulgen, onu baştan cıkarmak icin işte bu uc cumleyi kurdu. Saba Tumer, boylelikle NTV’deki haber merkezinden dışarı cıktı. şimdilerde her gece izleyicilerini ve konuklarını gulmekten kırıp geciriyor. O da herkes gibi caylaklık donemi yaşadı. O donemde tek bir ustası vardı, o da Gunay Oğuz. Bugunku konumunu, biraz da ondan aldığı diksiyon derslerine borclu. Kamera karşısına gecme hikÂyesini sorarsanız; tamamen şans eseri. Bir gun işe gittiğinde haber sunacak kişinin istifa ettiğini oğrendi. “Bu haberi kim sunacak?” sorusunun yanıtı belliydi. Tabii ki Saba Tumer.
Evlenmeye ihtiyacım yok
Bizim toplumumuzda bir kadının 30 yaşına gelip, evlenmemiş olması, hÂl garip karşılanıyor. Acaba bu eğlenceli bekÂrlık hali, ozgur ruhundan mı yoksa kafasına gore birini bulamamaktan mı kaynaklanıyor? Yanıtı şoyle oluyor: “Her ikisi de. Birincisi ozgur bir ruha sahibim ve evet evlenmek icin kimse denk gelmedi. Bir de evlenmek icin yaratıldığıma inanmıyorum. Benim başka bir misyonum var. Evlenip de vucudunu sigortalatmak, cok da gerekli değil. Buna ihtiyacım yok.”
Studyosunda konuklarıyla nasıl sohbet ediyorsa sorularımı da oyle cevaplıyor. Bu kadar icten birinin, nasıl bu kadar profesyonel olabildiğini merak ediyorum. Merakımı, “Ben duygusal profesyonelim. Hep duygularımla hareket ediyor, sonra da profesyonellik kisvesi altına sokuyorum” diyor. Meşhur kahkahalarından birini patlatıyor. Atalarımız “Cok gulen, cok ağlarmış derler” diyorum kendimi kaybederek. Kaşları yukarı cekiliyor. “Belki de bazı gulmeler, ağlamadır” diyor. Soylediğini kanıtlarcasına, yuzunde ince bir gulumseme beliriyor.
Ah, onlar da gelse
Programın takipcileri bilir. Onun karşısına oturup memnuniyetsiz kalkan yoktur. Esprili kişiliğine aldanmayın. Prensipleri de var. Yayından once konuğuyla sohbet etmeyi tercih etmiyor. Cunku her şeyi, izleyiciyle beraber oğrenmek istiyor. ışte geleceğin programcıları icin muhteşem bir tuyo! Israrla cağırmasına rağmen davetini kabul etmeyen isimler olabilir mi? Tabii ki hayır. Reddedecek isimleri zaten aramıyor. Cunku doğru zamanı kolluyor. Bir gun aramayı planladığı isimler arasında Tayip Erdoğan, Emine Erdoğan, Hayrunnisa Gul, Sezen Aksu ve Tarkan bulunuyor.
FAVORİLERİ
İcki-Meze: Rakı-şakşuka.
Kitap-Yazar: Zero Limit-Joe Vitale.
Yonetmen-Film: Up Close and Personel-Jon Avnet
Şehir-Semt: İstanbul-Bebek.
Muhabbet-Arkadaş: Maksat muhabbet olsun, herkesle konuşmayı severim.
Renk-Giysi: Sadece kahverengi bana anlamsız bir renk gibi geliyor.