Bu kadar zamandır unlulerin iclerinden bozulmıyan aslını kaybetmiyen tek kişi beyazıt ozturk tek gecerim, programınıda sabırsızlıkla bekliyordum şukur başladı işte beyaz hakkında merak ettikleriniz..

BEYAZIT OZTURK'UN SUNDUĞU ARTIK BİR MARKA HALİNE GELEN BEYAZ SHOW GECEN HAFTA YENİ SEZON İCİN BİR KEZ DAHA START ALDI. BU VESİLEYLE BEYAZ'IN KAPISINI CALDIK, MERAK ETTİĞİMİZ HER ŞEYİ KENDİSİNE SORDUK.
Turk ailesinin ornek damat adayı Beyazıt Ozturk’un şifrelerini artık cozmek gerekiyordu. Bunu bir gorev kabul edip damat adayına sorulması gereken butun soruları kendisine bir bir sordum. Beyler bu kadar mı deyip okumaktan vazgecmeyin, cunku Beyaz Show’u, fasıl merakını, sinirlenince nasıl kabuğuna cekildiğini ve kendisi icin dunyanın en guzel kadınının kim olduğunu da yanıtladı.
Calışmaktan cok mu zevk alıyorsunuz?
Para vermeseler de Beyaz Show’u yapacağım. Gecen gun Rıdvan Dilmen, “Hayatımda en cok istediğim şey futbol oynamaktı, maclara deli gibi severek gidiyorum bir de ustune para alıyorum. Halı sahada para odeyince anladım kıymetini” dedi. Benim durumum da boyle. Beyaz Show, cocuğum gibi artık. Bir de ustune para alıyorum.
Gecen yıl supriz isimleri ağırladınız, bu senede olacak mı surpriz konuklar?
Beyaz Show’un iskeletini değiştirmem ama bu sene yeniliyorum programı. Bu sene unlu isimlerin yanında halktan konuklar da alacağız. Değişik meslek gruplarından kişileri ağırlamak istiyorum. Mesela bir orkestra şefine “Bugune kadar bize arkanız donuktu, on tarafta ne oluyor ağabey” diye sormak istiyorum.
Bugune kadar ağırladığınız en etkili konuk kimdi peki?
Sezen Aksu. Televizyona cok fazla cıkmadığı icin geldiği donemde etkisi cok buyuk oldu. İkisini birbirinden ayırmak istemem ama son donemdeki en etkili konuk da Ajda Pekkan’dı. Sezen Aksu ve Ajda Pekkan bugune kadar gelen en ses getiren konuklardı. Bir de Zulfu Livaneli. Umit Turkcan ve Neşet Ertaş’la Turk Halk Muziği programları yaptık. Patladı... Kubat’ın ve Ahmet Ozhan’ın katıldığı sanat muziği geceleri konsept programlardı, cok beğenildi. Orhan Gencebay’ın katıldığı program da oyle...
SİZİ ANNENİZDEN İSTESEM, BANA VERİR Mİ?
Siz Turk ailesi icin ideal damat adayısınız...
Teşekkur ediyorum. Bunu inanarak mı soyluyorsun, yoksa okuduklarının etkisiyle mi?
Gercekten oyle... Peki sizin aileniz icin ideal gelin adayının modeli nedir?
Kriterlerim var. Bu kriterleri kimseyle paylaşmam. Ailemin kriteri yok. Ağabeyim eşi Aysun Abla’yı sevdi evlendi. Kimse herhangi bir kriter aramadı. Annemin soylediği tek bir şey var; “Bizi de sevsin saysın, bayramları unutmasın, ara sıra arayıp sorsun.” Ağabeyim 25 senelik evli. Annem rahatsız etmemek icin 25 senede uc kere oturmaya gitti. Anneme ilişkimi anlatmam.
Annenize reklam filmi teklifi gelmiş doğru mu?
Geldi. Ama ne ben ne annem kesinlikle kabul etmedik.
Sizi annenizden istesem verir mi?
Dene
Deneyeyim o zaman... Ama once bir sorum olacak, sinirlenince ne yaparsınız?
Sinirlenince yalnız kalmak isterim, kabuğuma cekilirim. Cabuk parlayan bir adamım. Ani tepki gosteririm, sonradan da uzulurum. Kimseyle kus kalamam. Karşı taraf hatalı bile olsa ozur dilemeyi severim. Yarın obur gun kimin başına ne geleceği belli değil. Cok sinirlenirsem
nereye gittiğimi bilmeden arabaya atlayıp uzun yola cıkarım.
Herkesin bir psikoloğu var. Sizin de var mı ?
Yok. Ama olabilir.
Yaşlandıkca daha yakışıklı olduğunuz soyleniyor. Farkında mısınız?
Teşekkur ediyorum.
Unlu biriyle aşk yaşar mısınız?
Seveceğim kadının unlu olup olmaması hic onemli değil benim icin.
Peki guzel kadın kimdir? Angelina Jolie mi mesela?
Hayır değil. Benim icin guzel kadın Meryl Streep’tir mesela... Onunla oturup cok manyak şeyler konuşabileceğime inanıyorum. Uma Thurman da guzel kadındır benim icin ya da Catherine Zeta Jones.
Karşımdaki kadın beni esprileriyle alt edebilmeli, ona hayran kalmalıyım.
YAPTIĞIM HİCBİR PLAN GERCEKLEŞMEDİ
Meşhur fasıl gecelerine kimleri davet ediyorsunuz?
Değişik arkadaşlarım geliyor.
Sık sık toplanıyor musunuz?
Toplanıyoruz. Turk sanat muziğini seven insanlar geliyor. “Fasıl seviyorum” deyip gelenlerin sevmedikleri ortaya cıkıyor bir daha gelmiyorlar. Ama gercekten fasıl sevenler kalıyor.
Ajda Pekkan ve Sezen Aksu da gelmiş doğru mu?
Tabii tabii geldiler. Cengiz Semercioğlu da geldi, yazdı hatta. Kanal D’nin Genel Muduru İrfan Şahin de geldi. Bir de oyle grubumuz oldu. Sanat muziğini cok seviyorum. 40’lara gelince daha once keşfetmediğim şeylere bakar oldum. “Kirpiklerinin golgesi gullerle bezenmiş, rabbim yaratırken seni bir hayli ozenmiş” şarkısını dinlerken icim akıyor, kendimden geciyorum.
Hayatınızın donum noktası nedir?
Hayatımın ilk donum noktası Beyaz Show’dan once İstanbul’a gelmemdir. Okulu dondurdum, arkadaşlarımı Eskişehir’de bıraktım. Orada radyoculuk yapıyordum, işi de bıraktım. Tek başımaydım, zor bir şeydi. Hayatımın ikinci donum noktası da Beyaz Show’un başlaması oldu. Hayatımın kırılma noktalarını yaratan insanlar var bir de. Ozdinc Barbaros’un İstanbul’a gelmemde cok etkisi oldu. Ali Karacan, Number One TV’ye başlamamı soyledi. Kanal D’nin eski genel muduru Faruk Bayhan cok onemlidir. Fatih Altaylı hayatım boyunca arkamda durmuş, en onemli isimlerden biri. Kanal D’de başlamamı o sağladı.
Planlarınız arasında ne var?
Artık gelecekle ilgili plan yapmaktan sıkıldım. Cunku yaptığım hicbir plan gercekleşmedi. Bu iş iyi gittiği surece yapmak istiyorum. Bırakırsam buyuk ihtimalle kamera arkasına gecerim. Kanalda ya da başka bir yerde yonetici olurum. Bir gun evlenip cocuk sahibi olacağıma da inanıyorum. Şu hayatı alnımın akıyla ve aileme zarar gelmeden tamamlamak istiyorum, bu gelecekle ilgili en buyuk planım. Cunku unlu olmak cok zor
OLMAK YA DA OLMAMAK
Hangi ulke olmak isterdiniz?
İtalya.
Hangi yemek olmak isterdiniz?
Yaprak sarma.
Hangi otomobil olmak isterdiniz?
Anadol.
Hangi tarihte yaşamak isterdiniz?
1960-1970 arası.
Hangi tarihi kimlik olmak isterdiniz?
Cicek cocuk.
Neyi icat etmek isterdiniz?
Elektrik.
Hangi şarkı olmak isterdiniz?
Bulent Ortacgil’in Yağmur’u.
Hangi renk olmak isterdiniz?
Lila.
Hangi dans olmak isterdiniz?
Tango.
TARKAN’A KAMPANYA YAPMAM
Tarkan gelecek mi?
Elimden geleni yaptım. Bu saatten sonra yeni bir kampanya başlatmam, bir teklif de goturmem. Kapımız her zaman acık. 10 sene gelmez 11’inci sene yine teklif ederim, gelirse sevinirim.
Programınıza guzel kızlar geliyor, biri “Kız arkadaşım olsa” diye duşundunuz mu?
Gercekten de geliyor. Bir kafede, arkadaş ortamında gorsem “Ağabey ne kadar guzel kız” derdim.
Dunya guzeli geldi mesela onun icin de duşunmediniz mi ?
“Konuk rahat etsin, keyfi yerinde olsun” diye duşunuyorum. O sırada guzel miymiş değilmiymiş, dekolte mi giymiş bana kurmu yapmış duşunmuyorum. Ama flortoz bir durumum da var. Bu da programın imajı.
Yıllardır hep aynı format. “Yeter artık” demiyor musnuz?
Sabah kalkıp akşama kadar aynı şeyleri yapıyorum. 15-20 senedir aynı insanlarla goruşuyorum. Annemden de babamdan da arkadaşlarımdan da sıkılmadım. Show da ailemin bir parcası gibi...