Valla sesin guzel sayın demet akalın ama şu aşk hayatını hic anlamış değilim

SON SEVGİLİSİ EMİR TAMER İLE SAYISIZ KEZ AYRILIP BARIŞAN DEMET AKALIN'IN EN BUYUK ŞİKAYETİ, KENDİSİNİN ZAYIF NOKTASINI BULUP, ORADAN VURAN ERKEKLER: BABAMIN MEZARINA GOTURUYORLAR, BUTUN DUVARLARIM KIRILIYOR.
Gecen yıl Acarkent'te satın aldığı tripleks villasına 2.5 ay once taşınan Demet Akalın, evinin kapılarını ilk kez actı. Akalın ile 'pop' diye tanımladığı evinde buluştuk ve son gunlerde en cok merak edilen soruları sorduk:
Yeni eviniz hayırlı olsun. Ne kadar surdu hazırlanması?
Tam bir sene. Her şeyiyle tek tek ilgilendiğim icin uzun surdu. Cok fazla masraf yaptım ama tam hayal ettiğim eve sahip oldum.
Ne kadar masraf yaptınız?
Rakam vermem ama neredeyse evi aldığım rakam kadar masraf yaptım. Tum altyapıyı yeniledik. Gerci bir ara kriz patladı, bu yuzden inşaata ara vermiştim ama sonra devam ettim. Kız başıma ancak bu kadarını yaptım. Mimar ile calıştığım icin inşaatla o ilgilendi.
Evinizde kristal taşlar hakim. Cok seviyorsunuz sanırım...
Burası tam bir pop evi! Ama inanın bana, size sekiz yaşımdaki resimlerimi gostersem orada da aynıyım. Cin gibi gozler, pembe tuvaletler, boncuklu coraplar... Yine aynı Demet'mişim. Oldum olası taş ve iddialı şeyleri seviyorum. Ama kucukken annem giydirirdi beni...
ANNEM BU EVE GİREMEZ
Anneniz buranın dekorasyonuna da mudahale etti mi?
Annem uzun bir sure buraya giremeyecek. (guluyor) Geldiği ilk gun, misafir odasının perdelerini camaşır suyuyla yıkayıp mahvettiği icin yasakladım.
Ailenizle birlikte olmaya en cok ne zaman ihtiyac duyarsınız?
Aile benim icin onemli. Onlarla ilişkilerim kopmaz. Bakın şohretli insanlara; başarılarını devam ettirenler ailelerini arkalarına alan insanlardır. Ailelerine sırt cevirenlerin başarılı olduklarını sanmıyorum. Anneme zaman zaman kızsam da, onların hayır ve rızalarını almak başka bir şey.
Hakkınızda cıkan onca haberden rahatsız olan bir aile buyuğunuz yok mu?
Bana 'niye' bile demezler. Bu başka bir şey mi bilmiyorum ama aldığım kararın doğru olduğuna inandıkları icin hayatıma pek mudahale etmezler. Bazı şeylerde eleştirdikleri de olur tabii. Neticede, anneannemin dualarıyla ayakta duruyorum. Aile bağlarım cok kuvvetlidir. Bir tek, baba tarafımla goruşmuyorum.
Bu sizin tercihiz mi?
Cocukluğumdan bu yana hayatımda olmayan insanların bundan sonra da olmasına gerek yok!
Aile buyukleri sizi eleştirdiği zaman tavrınız ne oluyor?
Bir tek onlara karşı zayıfım. Ne soylerlerse soylesinler, dinlerim. Onlara afra tafra sokmez, saygılıyımdır.
Başka zayıf taraflarınız neler?
Bir erkeğin beni vurabileceği iki nokta var. Cozmuşler beni, oradan vuruyorlar. Mesela bir adam, 'gel seni babanın mezarına gotureyim' dediği zaman butun duvarlarım kırılıyor. Ama kimin kırılmaz? Cok guclu bir kadın gibi gorunuyorum ama aslında ic dunyamda cok kırılganım. Belli etmem ama savunmasızımdır yani. Vurulacak bir-iki can damarım var, oraya bastıklarında her şey bitiyor.
KİM KULLANILMIYOR Kİ!
Hic kullanıldığınızı hissettiğiniz durumlar oldu mu?
Bazen, ama kim kullanılmıyor ki... Bu kadar da kendimi koruyarak yaşayamam. Ona guvenme buna guvenme, ne yapabilirim ki! Mesela ben, Candan Ercetin gibi bir hayat yaşamıyorum. Candan nerede yer, nerede icer, ne yapar, bunlar hic bilinmez. Ben kendimi bu kadar saklayarak yaşayamam...
Bir gun basında haber olamayacağınızı duşunup uzulduğunuz oluyor mu hic?
Bazen, şohretini kaybetmiş ve o haliyle haber olan insanları gordukce duşunuyorum. Gecenlerde vardı biri (Meral Zeren'den bahsediyor) can kulağıyla dinledim ve "Allah korusun" dedim. Cunku biz şimdi rahatız ama ilerde ne olacağını bilemeyiz. Biraz da tutumlu ve tedbirli yaşamak lazım. Gunluk yaşayan bir insan değilim ama benim de gelecek ile ilgili planlarım var ve bunlar bazen değişebiliyor.
Aşk hayatınız bilmece gibi. Neler oluyor?
Ben bugunlere kolay ve birilerini arkama alarak gelmedim. Once buna saygı duyulması lazım. Buna saygı duymayanlar, hayatımda yer almıyor. Ben hayranlarımla, sevenlerimle birlikte olmayı seviyorum. Bu demek değildir ki hayatımda sadece iş var, elbette ki hayatımda bir gelişme olduğu zaman arayıp sevgilimle paylaşırım ki, o da benimle gurur duysun. Benim sevincime ortak olsun, mutlu olsun... Erkek arkadaşım olmadığı icin hayatımdaki mutlulukları ailemle paylaşıyorum. Ben kolay 'Demet Akalın' olmadım ve kendimle gurur duyuyorum. Kimsenin hayal edemeyeceği bir yerdeyim. Kendi yarattığım Cumhuriyete de sahip cıkmam gerekiyor.
Hayatınızda hic hissettiğiniz bir eksiklik var mı?
Yok! Arıza bir sevgilim olacağına yalnız kalmayı cok daha uygun buluyorum. Eskiden 'acaba cocuk yapsa mıydım' diye duşunurdum. 'Acaba bu bir eksiklik mi' derdim, ama şimdi oyle hissetmiyorum. Anneannem, annemi 40 yaşında doğurdu. Bu yuzden gec kaldığımı duşunmuyorum. Anneliğe kendimi bazen hazır hissediyorum, bazen de korkuyorum... Kader de demek istemiyorum, cunku herkes kendi kaderini yazıyor. Ben şu anda işime odaklı bir hayat surmek istiyorum. Alkış duyamazsam olmaz ki...
Annelik ile ilgili geleceğe dair umutsuz musunuz?
Mutlaka bunları yıkacak biri olacak hayatımda ama zamanını bilemiyorum. Hayatıma giren biriyle de hemen evlilik ve cocuk duşunmuyorum. Once gezip tozmam lazım. En azından bir dunya turu yapmak istiyorum. Evli ve cocuklu cok yakın arkadaşlarım var. Onlar, cocuğa endeksli bir hayat suruyorlar. Mesela ben, erkek kardeşimle yaşıyorum bu evde. 18 yaşındaki cocuğun sorumluluğunu ilk zamanlar taşıyamadığım icin, "Anne sen bu cocuğu geri al" diye aradım. Ama şimdi 2.5 ay oldu, bazı şeyleri oturttuk. Yeni yeni duzenini kurduk. Ayrıca ona guven duyuyorum. Sorumluluk fena bir şey. Zaten yeni albumumde şoyle bir şarkım var, 'Uc dileğim var: Evli, mutlu, cocuklu' diye. Gokhan Şahin diye bir arkadaş yaptı, yeni bir muzisyen.
KİM KİMİ KAPATIYOR
Yeni album ne zaman cıkıyor?
Ocak gibi... Adı, 'Zirve 2010' olacak. 2010'da da zirvede olacağım.
Yıllardır birlikte calıştığınız besteci Ersay Unen ile aranızın acık olduğunu oğrendik. Doğru mu?
Hayır, sadece aramızda biraz kırgınlık oldu. İşle ilgili herkesin yaşayabileceği turden bir problemdi ama kendi aramızda cozduk.
Sizinle ilgili hep calıştığınız bestecileri kapattığınız, başkasıyla calışmasına musaade etmediğiniz soyleniyor?
Ne alakası var! Elektriğimiz tuttuğu icin ortak yapıyoruz. Kimi nereye kapatıyorum, nerede yaşıyoruz yani.
ALİŞAN'I KADROMA ALDIM
Bir reklam filminde rol aldınız. Nasıl gelişti bu hikaye?
Bircok firmadan bu gune kadar reklam teklifleri geldi ama nedense hep cekindim kabul etmeye. Turkcell reklam filmi, yaptığım işle de cok alakalıydı. Kısa surede cok beğenildi. Cok guzel tepkiler alıyorum.
Gunay'da yakın arkadaşınız Alişan ile program yapacakmışsınız?
Evet, 14 ile 21 Kasım tarihlerinde ilk kez aynı sahneyi paylaşacağız. Yani anlayacağınız, Alişan'ı kadroma aldım (guluyor)
OĞUZ'DAN DAHA YUREKLİSİNİ BULURSAM O ZAMAN EVLENİRİM
Yeni bir erkek arkadaş ile tanışıp şans vermektense mevcut erkek arkadaşınızla bir kusup bir barışıyorsunuz...
İlişkilerde tam anlamıyla bir kopma olmadığı icin oluyor bunlar. Mesela son ilişkimde de aynı şey oldu. Bir şekilde bir yerde birisinin gırtlağına kadar geliyor ve goruşuluyor. Yeni birini bulayım, kendimi aşklara atayım diye bir derdim yok.
Emir Tamer ile de bir turlu ayrılamadınız?
Emir, beni gercekten cok toparladı. Ve beni gercekten cok seviyordu. Umarım hÂl seviyordur. Bazı taşlar oturmadığı icin olmuyor.
Birinden sizi ne uzaklaştırır?
Benim bam tellerim var. Onlara basıldığı zaman dayanamıyorum. O zaman bende şalterler atıyor.
Nedir bunlar?
İlk başta işime saygı duyması gerekiyor. Benim hayatımda hic ucuncu kadın ve erkekler yuzunden bitmedi ilişkiler.
Bazı kadınlar erkeklerin kanatları altında olmayı sever. Sizdeki sorun, tek başına guclu olma cabası mı?
Ben hic kimsenin kanatları altında olamam. Cunku benim ruhum savaşcı. Hayatımdaki her şeyi savaşarak tek başıma elde ettim. Erkeğin kanatları altına giren o sahte kadınlardan değilim.
Emir Tamer'in size evlenme teklif ettiği doğru mu?
Eski kocam Oğuz Kayhan'ın uzerine, onun kadar yurekli biri cıkmadığı icin evlilik tekliflerini değerlendirmiyorum. Ondan daha yureklisini bulursam, evleneceğim.