Reklamcı Ali Taran’ın carşamba akşamı vefat eden kanser hastası eski eşi Selma Ann Desmond (54), dun oğlen Levent Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Ali Taran, gecen haziranda boşandıktan 18 gun sonra Ayşe Ozyılmazel ile evlendiği icin kendisine kus olan 21 yıllık eski eşine son gorevini yerine getirmek icin cami avlusunda yerini aldı. Oldukca uzgun gorunen Taran, oğlu Kuzey Taran (22) ve Desmond’un annesi Guney Erman taziyeleri kabul etti.
Cenaze toreninin en dikkat ceken iki ismi Acun Ilıcalı ile Hulya Avşar’dı. Avşar’ın, gecen kış “Yetenek Sizsiniz” jurisinde beraber gorev aldığı Taran’la adı aşk dedikodularına karışmıştı. Taraflar bu dedikoduyu yalanlamıştı.
Acun Ilıcalı ise 2 yıl yetenek yarışmasında juri gorevi verdiği ve “Abi” diye hitap ettiği Ali Taran, Selma Ann Desmond evliyken ciftle ailecek goruşuyordu. Ancak Taran, Desmond’dan boşanıp 18 gun sonra da Bodrum’da Ayşe Ozyılmazel ile gosterişli bir duğun yapınca Ilıcalı, Taran’la iş ve ozel ilişkisini kesti.
Ilıcalı “Evlenmesi değil ama kanserli eski eşini uzecek şekilde evliliğini halkın gozunun icine sokması beni rahatsız etti” demişti. Ilıcalı cenazede eşi Zeynep Ilıcalı, ekibi ve yakın arkadaşı Gokhan Şukur ile hazır bulundu. Cenazeye Kıvanc Tatlıtuğ, Eren Talu, Fatih Terim ve eşi Fulya Terim, Mazhar Alanson - Biricik Suden, Sevim Emre, Kadir İnanır gibi isimler de katıldı.
‘Nasıl en one gecer’
Cenazenin en ilginc detayı ise Acun Ilıcalı’nın Kuzey Taran’ın yanında en onde saf tutmasıydı. Ali Taran, erken davranan Acun Ilıcalı’nın oğlunun yanına gittiğini gorunce arkada durmayı tercih etti. Taran, eski eşinin olduğu gece Levent’teki evine gidip cenazeyi arkadaşlarıyla beraber alan Acun Ilıcalı’nın cenazede oğlunun yanında saf tutması uzerine ofkeden deliye dondu. Cenaze namazının bitmesini bekleyen Taran, tabut Ulus Mezarlığı’na doğru yola cıktığında gozleriyle Ilıcalı’yı arayarak “Doveceğim ben bu adamı, nasıl en one gider?” diye bağırdı. Kuzey Taran ve yanındakiler “Yeri değil” diyerek Taran’ı sakinleştirdi.
Camide tabuta omuz verenler arasında yer almayan Taran, Ulus Mezarlığı’nda mezarın icine girdi ve eski eşini kendi elleriyle defnetti.
Cenazedeki duygusal anlardan biri de Desmond’un annesi Guney Erman’ın torunu Kuzey’e sarıldığı andı.?Erman , Ali Taran’la kızının arasındaki kuslukle ilgili soruya “O benim torunumun babası. Torunum benim cok onemli ve onu uzmek istemiyorum” yanıtı verdi.