Ankara Başsavcılığı’nın iki yıl once kapattığı ve bir donem Ergenekon soruşturmasını yuruten savcılarından Fikret Secen’in elde ettiği deliller uzerine yeniden acılan Aselsan intiharları dosyasında şok eddici bir gelişme yaşandı. Taraf Gazetesi’nin haberine gore; Başbilen’in babası Vehbi Başbilen’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekce uzerine derinleştirilen soruşturma kapsamında Savcı Murat Demir’in, genc muhendisin olumu ile ilgili olay yeri inceleme ekiplerince cekilen fotoğraf ve video kayıtları ve cinayete dair elde edilen delillerin incelenmesini talep ettiği bilirkişi, hazırladığı raporda cinayeti işaret etti. Aracta yabancı parmak izlerine rastlandığı belirtilen raporda Başbilen’in cantasının da sonradan arabaya konduğu belirtildi.
‘İNTİHARA İNANMIYORUM’
Baba Vehbi Başbilen “Oğlumun intihar ettiğine başından beri ne inandım ne de ihtimal verdim” acıklaması yapmıştı. Baba Başbilen oğlunun hem uzak mesafede daha etkili bir Kanas silahı projesi hem de F16, milli tank projelerinde yer aldığını, soz konusu projeleri tamamladığını olmeden bir gun once kendilerine aktardığını soylemişti.
Uc dosya da kapatılmıştı
Huseyin Başbilen 7 Ağustos 2006’da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmuş, 17 Ocak 2007’de ise yine Aselsan’da gorevli muhendis Halim Unal’ın kafasına isabet eden tek kurşunla olduğu haberi gazetelere yansımıştı. 9 gun sonra da bir başka Aselsan calışanı Muhendis Evrim Yanceken oturduğu binanın altıncı katından duşerek hayatını kaybetmişti. ODTU mezunu uc muhendisin onemli askeri projeler uzerinde calıştıkları ve bu nedenle olduruldukleri iddia ediliyor. Savcılığın, ailelerinin başvurusu olmadığı halde, diğer iki olum dosyasındaki evrakları da mercek altına aldığı belirtildi.
aselsanın 3 muhendisi neden olduruldu?
Magazin0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Magazin
- aselsanın 3 muhendisi neden olduruldu?