BABALIĞIN TADINI CIKARAN BAYULGEN COCUĞU KONUSUNDA COK HASSAS
Şirin Ediger ile evliliğinden gectiğimiz ay dunyaya gelen İstanbul isimli kızı ile ilk defa babalığın tadını cıkaran Okan Bayulgen cocuğu konusunda cok hassas davranıyor. Bebeğinin fotoğraflarını kimseye vermeyeceğinin altını cizen Bayulgen, “Hicbir şekilde cocuğumun fotoğrafını izinsiz, o izin verecek yaşa gelinceye kadar yayınlamayacağım. Zaten bana kendi şohretim fazla geliyor, bir de cocuğun fotoğrafına hic ihtiyacım yok. Cocuğum ne zaman gazeteye cıkmak isterse o zaman cıkacak. O bir birey, bir vatandaş, buna kendisi karar verecek. Gerekirse mahkemeden tedbir kararı cıkartırım. Şu anda kucuk ve narin bir vucuttan bahsediyoruz. Ama ne annesi ne ben cocuğumun izni olmadan fotoğrafının yayınlanmasını tercih etmiyoruz. Cocuğumuzu sokağa cıkarırken de ona gore yerler tercih ediyoruz. Yani fotoğrafın cekilemeyeceği yerlere gidiyoruz. Cunku şu anda cocuğumuzdan bu izni alabilecek durumda değiliz. İzin alabileceğimiz zaman gelene kadar da onu korumak zorundayız” dedi.
Bu konuda goruşune başvurulan avukat Aydın Kurban “Umuma acık yerlerde unlu kişilerin cocuklarıyla birlikte goruntulenmesinde basın kanunu kapsamında hukuka aykırılık yoktur. Ancak yine de kişi gerekcelerini doğru şekilde sunarak cocuğunun hicbir şekilde resimlenmemesi yonunde tedbir kararı talep edebilir” dedi.