'ALFABE OKURYAZARLIĞI YÜZDE 100'LERE YAKLAŞTI'
AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım,Milli Eğitim Bakanlığı'nınokul öncesi eğitimde büyük bir hamle başlattığına işaret ederek, "Aslında bizim yaptığımız sizin yaptıklarınızın zekatı ölçüsünde. Amaç burada daha önceden bu işin farkındalığını oluşturmak. Alfabe okuryazarlığında yüzde 100'lere yaklaştık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yapılacak anaokulları, ana sınıflarıyla okul öncesi 3- 4- 5 yaşları da aynı oranlara taşıyacağız. Okul öncesi yavrularımızın kişilik oluşumu, alışkanlıklarının gelişmesi, arkadaşlıklarının gelişmesi ve birçok sosyalleşme konusunun bu dönemlerde olduğu, bu yaşlarda kazanılan alışkanlıklar daha sonraki yıllarda kişilik özelliklerinizi oluşturuyor. O yüzden de yavrularımızın bugün dünya şartlarında gününün büyük bir kısmını bizim yanımızda geçirmiyor.Onları öğretmenlerimizin güzel, emniyetli ellerine teslim ediyoruz ve onları en güzel şekilde işleyerek hayata hazırlıyorlar. Öğretmenlerimize, eğitim ordumuza yürekten şükranlarımız sunuyorum"ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından açılışkurdelesi kesildi. Okul bahçesine ağaç dikimi yapıldı.