Ne cabuk veriyorlar şu kilolarını ben hic anlamıyorum biz uğraşıyoruz onlar gibi kilolar veremiyoruz neden acaba

HAZİRAN AYINDA ERKEN DOĞUMLA İKİZLERİNİ DUNYAYA GETİREN GULBEN ERGEN, UC AYDA 10 CM İNCELMEYİ BAŞARDI. DOKTORU MUSTAFA KARATAŞ, ERGEN'İN NASIL İNCELDİĞİNİ ANLATTI
Uc ay once ikiz bebeklerini dunyaya getiren unlu sanatcı Gulben Ergen, yedi aylık hamileyken erken doğum yaptı. İkiz bebekleri Ares ve Guney tam 40 gun hastanede kaldı. Ergen, ancak 40 gun sonra lohusalık diyetine başlayabildi. Doktoru Mustafa Karataş, Ergen'in doğumdan sonra 10 santim incelmesini sağlayan lohusalık diyetini ve vucudu toparlamak icin uyguladıkları yontemleri anlattı...
Gulben Ergen'i ilk doğumundan sonra da siz mi forma sokmuştunuz?
Gulben Hanım'la ilk doğum ve ikinci coğul gebelik sonrası bazı surecleri birlikte atlattık. Doğal olarak ortaya cıkan bazı deformasyonları gidermek icin caba sarf ettik. Gulben Hanım, hamileliği boyuncu kontrollu kilo almasını, Diyetisyen Doktor Gonca Guzel ile yaptığımız sağlıklı konsultasyonlarla başardı.
Peki Gulben Hanım icin yeni yontemler uyguladınız mı?
İlk doğumunu takiben kat ettiğimiz yolu şimdi tekrarlıyoruz. Tedavisindeki tek fark; işleri biraz daha kolaylaştıran, 'Ultralyse' denilen zayıflamadaki yeni bir trend. Fakat kolaylaştırıcı faktorler olduğu kadar, zorlaştırıcı etkenler de var. En buyuk etken ise ikiz doğum yapması... Ama yine de Gulben Hanım, beklediğimin uzerinde bir iyileşme gosteriyor.
HAMİLEYKEN YOGA YAPTI
Bu programlar Gulben Hanım'ın bebeklerini emzirmesini engelledi mi?
Emzirme doneminin sağlıklı ilerlemesi icin sut kalitesi ve miktarını bozacak hicbir tedavi uygulamıyoruz. Sonuc itibariyle Gulben Hanım icin aslolan bebeklerin sağlığı ve gelişimiydi, ki koruyucu hekim olarak ben de bunun aksi yonde bir protokol izlemem. Estetik her zaman sağlığın arka penceresidir.
Sizce Gulben Ergen nasıl bir hasta?
İkiz bebekler dunyaya getirmesine rağmen vucudunun hızla duzelmesinin nedeni, seanslara ve soylenenlere harfiyen uymasıdır. Atlanmaması gereken bir gercek de, genetik olarak aldığı iyi bir cilt mirasıdır. Bu faktor de işleri kolaylaştırıyor. Bu arada hamilelik donemi ve sonrası her şeyin daha iyi ve hızlı ilerlemesi icin doktoruyla da surekli konsultasyon halindeydik. Ayrıca Gulben Hanım'ın ısrarla vazgecmediği ve benim de desteklediğim ruh ve beden iyileştirici yoganın da kendisine buyuk katkısı olduğunu duşunuyorum.
TATLI DA DAHİL HER ŞEYİ YEDİ
Gulben Hanım, diyetinde her zaman doğal ve organik gıdalar tuketti. Yağ kısıtlaması ve ozellikle kırmızı etten ve salamura gıdalardan uzak durması, benim yuruttuğum tedavinin sonuc vermesi acısından şarttı. Sebze ve meyveyi, bitkisel cayları duzenli ve eşit olarak bolmeye calıştık. Tek tip bitkisel desteklere yonelmedi.
Tatlı istediği zamanlarda kahverengi şeker ve yağsız sutle yapılmış sutlac veya muhallebi yedi. Ama porsiyonlarını kuculttu. Ara oğunlerde tatlı yediği zaman, ana yemekte değişiklik yaptık.
Meyve olarak cok şeker iceren muz ve incir haric, butun meyveleri yedi.
Tum gıdaları aldı, herhangi bir yasak koymadık. Sadece saatlerine cok dikkat etti. Kahvaltı; sabah, oğlen yemeği; oğlen saatlerini gecmeyecek şekilde ayarlandı. Ara oğunlerde bazen tatlı ile meyve yer değiştirdi.
38 BEDEN OLMASINA TAM UC KİLO KALDI
Gulben Ergen'in zayıflamasına yardımcı teknolojiler şoyle:
ULTRALYSE: Bir seansta iki-beş santim incelme sağlıyor. Duşuk frekans ses dalgaları ile yağ hucresi kucultuluyor ve boylece istenilen bolgede daha rahat incelme sağlanıyor. Bu sistemle yağların vucuttan uzaklaştırılabilmesi icin hastanın ozel yağsız diyeti de uygulaması gerekir. Gulben Hanım Ultralyse ile 10 santim incelme sağladı. 38 beden olmasına tam uc kilo kaldı. Uc kiloyu da verdikten sonra cok daha guzel bir siluetle karışılaşacağımıza eminim.
SCAN BODY İNDEKS: İyileşmenin ve yağ kaybının surekli olculmesi, değerlendirilmesi zorunludur ve kayıt altında tutulmalıdır. Ergen'in istikrarı işimizi cok kolaylaştırdı.
RADYOFREKANS: Cildin sıkılaşması ve diri gorunmesi, en az yağ doku kaybı kadar onemlidir. Radyofrekans sıkılaşma konusunda en buyuk yardımcımız oldu.
RADYOFREKANS HAYATIMI KURTARDI
Gulben Ergen doğumdan sonra yaşadıklarını anlattı: "Mustafa Karataş'a cok guvenirim, cunku değerlerime saygı duyar ve onlara oncelik tanır. Beslenmemle ilgilenir, tavsiyelerde bulunur, beslenme tarzımı ve vucut şeklimi iyi bilir. İlk hamileliğimden sonra, fazla kilolarımdan ve estetik olarak guzel durmayan cıkıntılarımdan cok rahatsızdım. Emzirme donemi devam ederken katı rejim ve yağ yakan egzersizleri yapamadığım icin yardıma ihtiyacım vardı ve Mustafa Bey'e geldim. Radyofrekans benim hayatımı kurtardı. Sonuca kimseler inanamadı. Bol su ictim, yurudum ve tabii ki yoga egzersizlerimi hic bırakmadım. İkizleri dunyaya getirdikten sonra hemen kilo veremedim ama gecen ay televizyon programına başlayınca Mustafa Bey'in kapısını caldım. Radyofrekansa ek olarak bana Ultralyse cihazını onerdi. Yine emzirebilecektim, cunku sutun kalitesini etkileyecek bir risk yoktu. Bu yontemde en buyuk yasağım, yağ tuketmekti."