Allah kabul etsin ama bana gore yapılan ibadet gizli kalmalı...

Serengil, "Evde senin dinin benim dinim yok" dedi...
Bebek sevgisiyle yanıp tutuşan ancak bir turlu muradına eremeyen Seren Serengil, Musevi eşi Musa Aytun ile her Ramazan'da oruc tuttuklarını acıkladı.
ORNEK BİR CİFTİZ
Eşiyle evde saygıya dayalı ortak bir din kulturu oluşturduklarını soyleyen Seren Serengil şunları soyledi: "O cok ornek bir cocuk. Ramazan'da da benimle beraber oruc tutuyor. Ben de onların oruc tutuğu 'Yom Kippur' olsun, 'Hamursuz Bayramı' gunlerinde olsun oruc tutuyorum. Birbirimizin dinine cok saygılı olduğumuz icin o da benim dinimin vecibelerini yerine getiriyor. Evde senin dinin, benim dinim yok."
Beş yıllık birlikteliklerinde ornek bir cift olduklarını belirten Seren Serengil eşiyle sık sık turbeleri, camileri gezdiklerini belirtti. Hayatında yaşadıkları icin surekli dua ettiğini kaydeden Serengil şoyle devam etti;
TURBELERE ZİYARET
"İkimiz de Allah'a inancı olan insanlarız. Gecen yıl Kadir Gecesi Şeyh Yahya Efendi Turbesi'ne gitmiştik. Bu sene de Aziz Mahmut Hudayi Hazretleri'ne gitmeyi duşunuyoruz. İnanclı bir insan olduğum icin turbeleri sık sık ziyaret ediyorum. Musa da her zaman bana eşlik ediyor ve birlikte dualar ediyoruz."