gulse birsel gulse birsel yeni proje gulse birsel haberleri gulse birsel yalan dunya gulse birsel yeni dizi yalan dunya 2011 ile ilgili bilgiler burada melekler. Avrupa Yakası adlı komedi dizisinden beri ortalarda gorunmeyen Gulse Birsel yeni dizisi Yalan Dunya ile ilgili olarak bilinmeyenleri anlattı melekler Yazdığı kitaplarla da yoğun bir okur kitlesine hitabeden Gulse Birsel magazinden uzak sakin bir hayatı tercih ediyor. Gulse Birsel Yalan Dunya dizisi ve kendisiyle ilgili merak edilenleri anlattı. İşte haberin detayları..

Gulse Birsel yeni dizisini nasıl yazdığını anlattı: Cihangir'de bir ofis ararken; tanıştığım insanlar, emlakcılar, ev sahipleri falan derken, her şey bir araya geldi. Oturup bunları yazıya dokmeye başladım. Ortaya 'Yalan Dunya' cıktı

'Avrupa Yakası'ndan sonra ekrandan uzak kalan Gulse Birsel; yeni dizisi 'Yalan Dunya' ile yine hem senaryo yazarı hem de oyuncu olarak ekrana iddialı bir donuş yapmaya hazırlanıyor. Cihangir'de gecen bir hikayenin anlatıldığı 'Yalan Dunya'nın hazırlıkları surerken; dizinin muziklerini yapan Nil Karaibrahimgil, Instyle icin arkadaşı Gulse Birsel ile sohbet etti.

Bir kitapta, isimlerin insanları etkilediğini okudum. Surekli o kelimeyi duyuyorsan, kelimenin gucu seni etkiliyor... Sende isminin boyle bir etkisi var mıdır?

Evet var sanırım. Adım annemle babamın isimlerinin ilk heceleri birleşince cıkıyor ortaya; Gultekin'in 'Gul'u, Semiha'nın 'Se'si. Son cocukta yaratıcılığımızı calıştıralım demişler. Abim ile ablam koymuş ismimi. Ben de cok uzak değilim gulmeye.

KAZA KURŞUNUYUM!

Cocukken komik miydin?

Komik bir cocuktum ama bu en kucuk cocuk olmakla da ilgili olabilir; abim benden 15 yaş, ablam 13 yaş buyuk. Kaza kurşunuyum. "Hadi şimdi şunu yap, hadi şimdi şarkı soyle" derlerdi bana. Ben de cok seviyordum bunu. Bu konuda bir teori var; sanatcılar genellikle ailelerin en kucuk cocuğundan cıkıyormuş.

Nişantaşı'nda bir apartmanda yaşıyorsun... Ama ulkendeki insanları cok iyi tanıyor olmalısın ki; hep sevilen, cok izlenen işlere imza atabiliyorsun...

Bana en cok sorulan şey; "Nerden tanıyorsunuz bu insanları?" Aslında hepimiz tanıyoruz bu insanları. İstanbul gibi bir yerde steril yaşama imkanın yok ki! Gazetecilik, dergicilik sadece insanları daha yakından tanımak icin iyi bir fırsat oldu benim icin. Bu işe yarayacağını bilmiyordum ama iyi oldu.

"Ben de bunu yapabilirim" fikri aklına ilk ne zaman geldi?

Once Amerika'ya gittim, senaryo okudum. Orada iyi bir oğrenci olduğumu soyluyorlardı. "Ben bu işi kıvıracağım galiba" dedim orada. Sinema okuduğum icin, "Belki sinema filmleri yazarım bir gun" diyordum. Sonra atv Haber'e girdim. Uc ay boyunca akşam 9, sabah 9 calıştım. Tekrar dergilere doneyim dedim, hayatım dergilerde devam edecek zannediyordum. Tamamen tesaduf oldu.

30'UMDA OYUNCU OLDUM

Peki, nasıl bir ailen var?

Birlikte muhabbet etmeyi cok seven ama cok maceracı, yeni fikirlere acık olmayan bir aile bizimkisi. Oyunculuk fikrine sıcak bakmıyorlardı. Biraz alıştıra alıştıra ilerledim acıkcası... "Yapma demiyoruz ama hobi olarak yap" diye bakıyorlardı olan bitene. Neyse ki onların cok da karşı cıkamayacağı bir yaşa geldiğimde, 30 yaşında oyunculuk yapmaya başladım Avrupa Yakası'nda. Sonra da en cok onlar hava attı bununla.

4-5 GENC, BİR DE BEN

Ocak ayında 'Yalan Dunya' adlı yeni dizin başlayacak. Biraz anlatır mısın?

Bir kadın-erkek hikayesi duşunuyordum. Ne yaşarsan onu yazarsın. 4-5 yılımı hep bu taraflarda gecirdim. Belki onun icin de 'Yalan Dunya'da hikayeyi; oyuncu cevresi, Cihangir oluşturuyor. O kafamdaki cifti boyle bir şeyin icine taşımak aklıma geldi. Cihangir'de bir ofis edineyim derken tanıştığım insanlar, emlakcılar, ev sahipleri falan, her şey bir araya geldi. Oturup yazıya dokmeye başladım. Oyuncular; Altan Erkekli, Fusun Demirel, Beyazıt Ozturk, Olgun Şimşek, Hasibe Eren... 4-5 genc oyuncumuz daha var, bir de ben oynuyorum.

'Avrupa Yakası' gibi başarılı bir projenin, uzerinde oluşturduğu bir baskı var mı?

Kimi 'Avrupa Yakası'nı ozleyecek, kimi bunu daha cok sevecek. Mesela sokakta bana, 'Burhan Abi var mı?' diye soruyorlar. Haydi, "Engin Gunaydın var mı?" deseler anlayacağım. Kaliteyle popularitenin kucucuk bir kesişim kumesi var sinemada da, tiyatroda da ve televizyonda. 'Avrupa Yakası'nda oraya ulaşmayı başardık. 'Yalan Dunya'da da hedefimiz o acıkcası.

HİC KİMSE GUZELLİK SIRLARINI VERMİYOR

Bugun bir genc kız gibi odana bir poster asacak olsan, kimin posterini asardın?

Herhalde Woody Allen olurdu.

Guzellikle ilgili sırlarını sorsam...

Benden yaşı buyuk olup da, cok iyi duran birkac oyuncu arkadaşım var. Onların ağzından kerpetenle laf almaya calışıyorum. Bu sanırım uluslararası olarak butun kadınların yemin ettiği bir konu, kimse iki cift sır vermiyor! Ama benim kendi adıma paylaşabileceğim bir durum gercekten yok. Ayda bir, 20 dakika duzenli sporum var. Ailenin genlerinden başka bir şey olamaz cunku korkunc yiyorum. Tek değişikliğim benimi aldırmış olmam.

HAYAT BANA MERHAMETLİ

Her kadın alışveriş yapmayı sever ve sen de hep şık bir kadınsın...

Maalesef bu konuda da guzel cevaplar veremeyeceğim cunku inan hic anlamıyorum. Bir kursu olsa gideceğim, o kadar soyleyeyim. O kadar yıl moda dergisi cıkardım tek oğrendiğim şey sanırım risksiz parcaları seciyor olmamdır. Kombin yapabilmek ayrı bir goz, ayrı bir yetenek. Bir suru şey alırım, bir bakarım hepsi birbirinden bağımsız ve oylece dururlar dolapta.

Balık burcu dediğin zaman herkes durup, "Hııı duygusal" der ya, ben sende onu gormuyorum ama...

Kolay ağlamam, alıngan değilimdir. Hayatla baş edebilen bir insanım zaten. Hayat da bana cok merhametli davranıyor.

KOMİK OLMAK DEZAVANTAJ

Komik kadın sence nasıl bir kadın? Dikkat ceker mi, ***** olur mu o kadın?

Mesela erkekler ona aşık olur mu? Valla cazibe ve seksapelle ilgili bir avantaj olduğunu pek sanmıyorum. Erkekte değil ama kadında belki dezavantaj bile olabilir. Komiklik hatta kadının seksapelinden bile goturebilir.

Peki arkadaşlarına, "Gulse komik mi?" diye sorsak cevapları nasıl olur?

Buyuk ihtimalle, "Evet" derler. Hatta bircok arkadaşım, "Televizyondan daha komiksin gercekte" diyor.