Adam hic birşeyden etkilenmediğini gostermişAlışmış tabi adliyelere...

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Tatlıses, avukatıyla İstanbul 12. Ağır Ceze Mahkemesine cıkarak, burada Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'na yaklaşık yarım saat sureyle ifade verdi. İfadesinin ardından, adliyeden turku soyleyip, oynayarak cıkan ve basın mensuplarına bu şekilde poz veren Tatlıses, basın mensuplarının, ''Neden geldiniz?'' sorusunu şoyle yanıtladı:
''Daha once tanık olarak gittim. Savcı, herhalde 'İbrahim Tatlıses dosyaya girerse daha ilginc olur' dedi. İzmir'de, yani otelimizde olan bir olay... Aslında bir olay yok ama oyle gibi gorunuyor. Cete yakalanınca, Kuşadası otel, motel geciyor. İşte otelde kaldılar, ettiler. Halbuki kimse ne kaldı, ne etti... Onun icin ben, mağdur olarak gittim ifade verdim.''
İzmir'deki mahkemenin istemi uzerine burada talimatla ifadesinin alındığını belirten Tatlıses, ''Alıştık artık'' diye konuştu.
Tatlıses, daha sonra turkuler soyleyip, etrafa el sallayarak, kendi kullandığı aracla adliyeden ayrıldı.
-İDDİANAMEDEN-
İzmir'de ozel yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yazılan ve İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'nda bulunan otelinde, 2007 yılı Kurban Bayramı'nın 3. gunu, ''Sami Hoştan ve bazı iş adamları ve sanatcıların katılımıyla kumar gunu duzenlendiği, kumar gunuyle ilgili kendisine bilgi verilmemesine sinirlenen Baykal'ın, orgut mensuplarıyla silahlı olarak oteli bastığı, Sami Hoştan ve Tatlıses'in ise otelden kactığı'' iddia ediliyor.
Tatlıses'in 2008 yılının Ekim ayında İstanbul Emniyet Mudurluğunde alınan ifadesine de yer verilen iddianamede, ''Tatlıses'in Ahmet Tekin Baykal'ı şahsen tanımadığını'' ve ''Sami Hoştan'ı ise 15 yıl onceden sanatcı arkadaşlarıyla gittiği bir sunnet duğununden tanıdığını'' soylediği kaydediliyor.
İddianamede, Tatlıses'in bu ifadesinde, ''2 Ocak 2007 tarihinde Kuşadası ilcesindeki otelinde bayram vesilesi ile program olduğunu, Sami Hoştan'ın otelde bulunduğunu, otelinde muşterilere acık oyun salonu bulunduğunu, bu salonun kumarhane olarak faaliyet gostermediğini, işlerinin yoğun olması nedeniyle ne kendisi ne de Sami Hoştan'ın herhangi bir oyun oynamadıklarını, Ahmet Tekin Baykal ve adamlarının kumar oynatıldığı gerekcesiyle oteline baskın yapmalarının soz konusu olmadığını, otelinde kumar oynatılmadığını ve Baykal'a para vermediğini'' soylediği ifade ediliyor.
İddianamede, sanıklardan İbrahim Tatlıses'in ''suc işlemek icin kurulan silahlı orgute bilerek yardım'' ve ''kumar oynatmak'' suclarından cezalandırılması talep ediliyor.

KAYNAK:haberturk