"Musallat”ın devam filmi niteliğindeki “Musallat-2: Lanet”, gectiğimiz cuma vizyona girdi. Psikolojik gerilim turundeki filmin başrol oyuncusu Turku Turan, “Bir korku filminde oynamayı oldum olası cok istiyordum.” diyor.
İlk uc gunde 115 bin 569 kişi tarafından izlenen film, bu rakamla sezonun en iyi acılış yapan Turk filmi oldu. Filmin başrol oyuncusu Turku Turan, “İzleyici, sinemadan cıktıktan sonra bir sure uykusuz kalacak” diyor.
Bize henuz filmi gormemiş olanlar icin “Musallat-2: Lanet”in konusundan soz eder misin biraz?
- Film, cocukları olsun diye buyucuye giden bir ciftin cocuk doğduktan sonra yaşadıklarını, o cocuğun başına gelenleri anlatıyor. Buyu yaptırdıktan sonra ailenin yakası bir turlu beladan kurtulmuyor.
Bu bir korku filmi mi?
- Korkudan ziyade psikolojik gerilim filmi.
Sen filmde kimi oynuyorsun?
- Ben buyu yaptıran ciftin cocuğunu oynuyorum. Karakterin ismi Elif... Gunluk yaşamında rahatsız edici şeyler yaşıyor. Kendinde bir tuhaflık olduğunu anlıyor ama tam anlamıyla ne olduğunu cozemiyor. Buyucuye gidiyorlar ve buyucu “Bu kız sahipli” diyor.
FİLM SAHNESİ GERCEK OLDU
İnanır mısın bu tarz şeylere?
- Ben fala ve buyuye inanmıyorum ama bir insana kotu ya da iyi enerji yollarsan o insanı etkileyebilirsin.
Korku filmi setlerinin efsanesi boldur... Sette coğu kişinin başına acıklanamayan bazı tatsız olaylar gelir. Sizin sette de benzer şeyler yaşandı mı?
- Tek bir şey ornek vereyim... Filmde senaryo gereği bir cimento kamyonu arabaya carpıyor. Kurgucumuz, gece sahnenin kurgusunu bitirdikten sonra eve giderken aracına cimento kamyonu carptı.
COCUKKEN DE KORKU FıLMLERı ıZLERDıM
Teklif ilk geldiğinde urkuttu mu?
- ılk olarak yonetmenimiz Alper Mestci ile bir toplantı yaptık. Tanışmamızın beşinci dakikasında oturmuş korku filmlerinden bahsediyorduk. Bu iş icin birbirimizi bulduğumuzu anladık...
Yani senin icinde de korku filminde oynamak vardı...
- Evet, bir korku filminde oynamayı oldum olası cok istiyordum. Turkiye’de de zaten bir avuc korku filmi cekiliyor ve bunların en iyisi bence “Musallat”tı... Dolayısıyla ikincisinde olmamak icin hicbir neden goremedim.
En sevdiğin korku filmi yonetmenleri kimler peki?
- Alfred Hitchcock favorimdir. Onun “The Birds” (Kuşlar) ve “Psycho” (Sapık) filmlerini seviyorum.
Hic korkmadan mı izlersin peki filmleri?
-Evet, hic korkmuyorum. 8-9 yaşlarında bile evde tek başımayken “Fredy’nin Kabusu” filmini izlerdim.
Bu arada “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi”nde de rol aldın. şu an o film de vizyonda. Yani bu iki film rekabet halinde... Bu konuda ne duşunuyorsun?
- İkisini birbirinden ayıramam, aralarından secim yapamam. ıkisi de cok iyi film cunku...
“Oyle Bir Gecer Zaman ki” dizisine de Nihal karakteriyle dahil oldun... Nasıl gidiyor cekimler?
- Gecen seneden beri dizinin sıkı takipcisiyim, o yuzden bu ekibe dahil olduğum icin mutluyum. ılerleyen bolumlerde Nihal daha da on planda olacak. 2011 şanslı bir yıl oldu benim icin...
YEDİ AYDIR SEVGİLİM
Sevgilin var mı?
- Altı yedi aydır yok... Hem karşıma ilişki yaşayabileceğim biri cıkmadı hem de son donemlerde o kadar sıkı calıştım ki, olsa vakit ayıramazdım.
Karşınıza nasıl biri cıkarsa dikkatinizi ceker?
- Belli bir kriter yok. Ama hayatıma biri girerse, beni ve yaptığım işi anlayabilecek biri olmasını isterim.