umut akyurek yeni album 2011 umut akyurek yeni şarkıları 2011 umut akyurek sinha albumu umut akyurek sinha album şarkıları umut akyurek sinha şarkı sozleri burada arkadaşlar. Turk Sanat Muziği sanatcısı olan Umut Akyurek Sinha albumu ile tarzını değiştirdi ve Dunya Muziği yaptım dedi. Bizde siz Melek'lerimiz icin ve Umut Akyurek yeni şarkıları merak edenler icin bu sayfamızda Umut Akyurek Sinha albumu şarkıları ve haberlerine yer veriyoruz Melek'ler.

Umut Akyurek, uc yıl aradan sonra “Sinha” adlı yeni bir album cıkardı. Bu kez Turk sanat muziği yerine farklı tarzları deneyen Akyurek, “Dunya muziği yaptım” diyor.

Ucuncu album icin uc yıl ara verdiniz. Neden bu kadar beklediniz?
- Ben bu konuda biraz tembellik ediyorum galiba ama bir daha boyle yapmayacağım. Ben de oluyorum işin doğrusu. Bir de bu albumle birlikte yeni bir tarzı ortaya koyduk.

Bugune kadar Turk sanat muziği eserleri seslendirdiniz, nasıl bir tarzı oldu yeni albumunuzun?
- Daha onceki albumlerimden farklı oldu. Bu albumle beraber muzik piyasasında bir kulvar yarattık diye duşunuyorum. İcinde cok geniş bir coğrafyanın muzikal tatları var. Sadece Turkiye’nin değil, Batı’nın, Orta Doğu’nun, Akdeniz’in, Hindistan’ın sentezi var ama cok yakıştırarak, corba gibi değil.

Boyle bir değişime gitme nedeninizi oğrenebilir miyiz?
- Cok iyi bir muzisyen ekiple bir araya geldim, onlar beni ikna etti. Ellerindeki repertuvarı yıllardır kimseyle paylaşmamışlar. Cok guzel eserler olunca ben de cok heyecanlandım. Turk muziğinden de vazgecmiş değilim. Turk muziği benim her zaman ilk ve son aşkım. Ama bu albumle birlikte kendime ait bir tarzı yakaladığımı duşunuyorum. Dinleyenlerden de bu yonde talep vardı zaten. Bir donem televizyon programı yapmıştım, orada pop, halk muziği, fantezi gibi aklınıza gelebilecek her tarzda eserler okumuştum. Bu albumle yakaladığım tarzı isimlendiremiyorum ama... Pop diyemem, fantezi diyemem, guncel muzikle de pek ilgisi olmadığını aldığım duyumlardan anlıyorum. “Dunya muziği” dedik adına. Ben de okurken hem Batı hem de Doğu tekniğiyle okudum. Eserlerin icinde keskin hatlar var. Bir yerde Arap oluyor, bir yerde opera dinler gibi oluyorsunuz.

Uc yıllık arada muzikal calışmalarınız devam etti mi?
- Etti tabii. Konserlerim devam etti, TRT’deki gorevim zaten devam ediyor. Biraz tembellik biraz ihmalkarlık ettim, kendimi sucluyorum uzun aralar verince. İnşallah bundan sonra boyle olmayacak.

Bu albumden sonra bir Turk sanat muziği albumu de gelir mi?
- Evet, bunun akabinde bir Turk muziği albumu yapacağım. O her zaman benim kalbimin atma sebebi.

ALBUMUN İSMİNİ SORULSUN DİYE “SİNHA” KOYMADIM

Album kapağınız da onceki imaj calışmalarınızdan farklı olmuş, oldukca otantik...
- Hem cok modern, aynı zamanda etnik. Dunya muziği dedik ya, Batı ve Doğu’nun guzel bir sentezini yarattık. Arap motifleri de var albumun icinde, bir tane de Arapca şarkı okudum. Feyruz’un marş gibi eseri “Habbaytak”ı. O da cok beğenildi. Hatta Katar’dan konser teklifi aldık. Bahar ayında orada sahneye cıkacağım. Album cok yeni olmasına rağmen, Turkiye’den once yurtdışında ses getirdi. Turki Cumhuriyetler’den de guzel mesajlar geliyor. Zaten benim hedefim bu albumle birlikte ulkemizin dışında da işler yapmak.

Albumde sozlerini sizin yazdığınız iki şarkı da var. İlk kez mi soz yazdınız?
- Evet, inşallah son olmaz. Biraz mecburiyetten oldu dersem, samimiyetle paylaşmış olurum. İki eserin sozleri yoktu, “Sen dene” dediler. Lise yıllarımda serbest şiir denemelerim olmuştu ama uzerinde durmamıştım. Sonucta iki şarkıya soz yazdım, fena da olmadı galiba. Hatta “Gidemezsin” cok beğenildi. Klip icin de bu şarkı one cıktı.

Bu arada “Sinha” ne demek?
- Bunu cok soruyorlar ama inanın sorulsun diye koymadım bu ismi. Sanskritce koken olarak. İslam felsefesinde de, Batı terminolojisinde de karşılığı var. Bizdeki karşılığını anlatmaya calışayım... İslam felsefesine gore insan kalbine dort kanaldan ilham geliyor; rahmani, meleki, nefsani ve şeytani. Hepimizin icinde bizi rahatsız eden sesler vardır, coğu zaman duymak istemeyiz belki. Sinha, o iyiliği, doğruluğu anlatan icsel ses anlamına geliyor.

Birisi mi onerdi bu ismi, nereden aklınıza geldi?
- Kimse onermedi, son birkac yıldır tasavvuf ve dinlerle ilgili kitaplar cok ilgimi cekiyor.

İDDİALI KONUŞMAYI SEVMİYORUM AMA...

Az once “Muzik piyasasında bir kulvar yarattım” dediniz. Nasıl bir kulvar bu? Sizi bu yolda takip eden sanatcılar olur mu sizce?
- Biraz iddialı olacak belki ama, hem Batı hem Doğu tekniği okuyabilen bir sanatcı bilmiyorum ben. Bunu albume taşımış kişiler yok. Hem opera yapabileceksiniz hem de koma sesleri basacaksınız...

Bunu yapabilen kimse yok mu?
- Benden başka kimse yok demiyorum. Şu anda var mı boyle bir album? İddialı konuşmayı sevmiyorum ama siz deşiyorsunuz beni, ben de bunları soylemek zorunda kalıyorum. Bu albumde sadece vokalle okunmuş bir opera eseri de var mesela. O eserde alaturka gırtlakla pek cok pasaj var, bir yeri de arya gibi... Ben ikisini yapan başka birini gormedim Turkiye’de. Belki dunyada vardır. Ben yaptığım ilk Turk muziği albumunde de kendi muziğimi yaratmak kaygısındaydım. İlk albumu 2003’te yaptım, o zamana kadar Turk muziği neredeyse 30 senedir album olarak populer sahada yoktu. Var mıydı? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Pop sektoru almış başını gidiyordu.

Muazzez Ersoy Turk sanat muziği okumuyor mu yıllardır?
- O nostalji yapıyor. Nostalji adı altında “Bir Fincan Kahve Olsam”, “Kahverengi Gozlerin” gibi şarkılar soyluyor. Ben Saadettin Kaynak şarkısıyla cıkmıştım, 30 senedir okunmamış bir şarkıydı... Soylemek istediğim şey şu; ben her zaman risk alarak, kendi tarzımı yaratmanın peşinden gittim. Bu albumumde de cok iddialı ve cok zor bir işe giriştim. Cok buyuk bir risk aldım, cunku ben Turk muziği sanatcısıyım. Bir duruşum var, beni cok seven ve destekleyen bir kitle var. Şimdi kalkıp onlara “Hadi ozlediğiniz şarkıları okudum” da diyebilirdim ama ben onlara bambaşka sound ve muzikalitede bir album cıkardım. Bu albumle beraber daha geniş kitleleri kucaklamak istiyorum.

Umut Akyurek Sinha 2011 Albumu Şarkıları

1. Umut Akyurek Neden Garip Geldim Dunyaya
2. Umut Akyurek Yarım Kaldım
3. Umut Akyurek Canımı Yakıyorsun
4. Umut Akyurek Izdırap
5. Umut Akyurek Kalp Hırsızı
6. Umut Akyurek Gidemezsin
7. Umut Akyurek Azra
8. Umut Akyurek Huzn-u Umut