selen soyder sevgilisi selen soyder ve sevgilisi evlendi in ulaş inac
selen soyder, sevgili, duğun oncesi gelinlik giydi, resimleri burada arkadaşlar

"Yer Gok Aşk" dizisinden "Lale Devri"ne transfer oaln guzel oyuncu Selen Soyder, duğun oncesi gelinlik giydi ve bakın neler anlattı Melek'ler

2007 Miss Turkey yarışmasında Turkiye’nin en iyi modeli secilen Selen Soyder, şimdilerde ekranın en populer isimlerinden biri...

SELEN SOYDER GELİNLİKLE INSTYLE DERGİSİNE POZ VERDİ - Foto-galeri

Canlandırdığı Toprak karakteriyle “Yer Gok Aşk”tan “Lale Devri”ne transfer olan, bu anlamda Turk dizi sektorunde bir ilke imza atan Soyder’in keyfine diyecek yok. “Yer Gok Aşk’ın odullu yonetmeni Ulaş ınac’la Urgup’teki cekimler sırasında başlayan ilişkisi evliliğe doğru ilerleyen oyuncu, duğunden once InStyle Weddings dergisi icin gelinlik giydi.

“Lale Devri”nin yukselişe gecmesinden, gundeminizin birinci sırasında kariyerinizin olduğunu soyleyebilir miyiz?
- Normalde sezon sonunda “Lale Devri”nin bitmesi planlanıyordu ancak dizi şu anda iyi gidiyor, dolayısıyla da bitirilmeyeceği netleşti. Benim hicbir zaman kariyer planlamam olmamıştı, bir şekilde hayat bazı şeyleri hep onume getirdi. Bu belki doğru zamanda, doğru yerde olmakla ilgilidir.
“Yer Gok Aşk”tan “Lale Devri”ne gecmenizle birlikte dizinin reytinglerinin artması, canlandırdığınız Toprak karakterinin on plana cıkması bir oldu. Sizin icin nasıl bir surecti bu?
- Kariyerimde pek cok şeyin ilk oluyor olması harika bir şey. Toprak, benim ilk canlandırdığım karakter olduğu icin makyajından sacına kadar her detayı epey duşunuyorum. Bu kadar emek verdiğim bir karakteri insanların sahiplenmesi de beni mutlu ediyor. Urgup’te “Yer Gok Aşk” dizisindeyken izole bir hayat yaşadığımız icin farkına varamamıştım, ancak ıstanbul’a geldiğimde anladım ki Toprak coktan kendi fanlarını oluşturmuş. Neredeyse artık yolda yuruyemiyorum.

SAKSI CİCEĞİYLE KAPIMI CALDI

“Yer Gok Aşk” deyim yerindeyse isminin hakkını verdi. Dizide sizin ilişkinizle birlikte, evliliğe doğru giden bir buyuk aşk daha yaşanıyor. Ulaş ınac’la aşk nasıl başladı?
- Benim tuhaf bir hafızam vardır; Ulaş’ı Altın Portakal aldığı “Turev” filmiyle biliyordum. Tanışmıyorduk ama bir-iki kez gormuştum onu. Onu gorup unutmak mumkun değil zaten; 1.96 boyunda, enteresan bir adam. Dizinin deneme cekimlerinde karşılaştık. Sonra bir gun Birce (Akalay) ile kendime cicek alıyordum, bir mesaj geldi, “N’apıyorsun?” diye. Numaramı bir yerlerden bulmuş. Cicek aldığımı soyleyince, akşam kapıma koca bir saksı ciceğiyle geldi. Kapadokya’da imkanlar sınırlı olduğu icin ilişkimizin başlangıcı boyleydi. Başlarda ilk işim olduğu, oyuncu-yonetmen ilişkisinin doğru olup olmayacağı gibi tereddutlerim vardı ama sonra her şeyi akışına bıraktım ve aşk kapıyı caldı.
Evlilikle ilgili ne duşunuyorsunuz?
- Evlilik hayalleri kuran, gelinlik modelleri secen biri olmadım hicbir zaman. Hayatla ilgili başka onceliklerim vardı hep. Ben evden beş dakikada hazırlanır cıkarım mesela, ne giyeceğim diye duşunmem bile. Kaldı ki evlilikte; ev kurmak, duğun mekanı, pasta, davetiye secmek gibi birtakım on hazırlıklar var. Evlilik rituelleri, iş başa duştuğunde eminim cok eğlenceli bir surectir ama zamanı gelince duşunmek galiba bana daha yakın bir davranış bicimi.
Duğun veya gelinlikle ilgili aklınızda mutlaka bir şeyler vardır, hic mi duşunmediniz?
- Tabii ki duşundum. Buyukada’ya ilk gittiğimde Aya Yorgi’nin arkasındaki kır gazinosu icin “Acaba orada duğun yapabilir miyim?” diye duşunmuştum. Ancak orası yuksekte kaldığı ve ailede yaşca buyuklerin olduğunu da duşununce pek pratik bir duşunce olmadığına karar verdim. Neresi olur bilmiyorum ama yemyeşil bir goruntu hayal ediyorum; kır duğunu olur herhalde. Gelinlikte ise tercihim kabarık modellerden cok daha sofistike, dantelli ve kesinlikle beyaz yerine kırık, yumuşak renklerden yana... Topuzlu, taclı bir sac yerine de taze ciceklerle suslediğim saclarımla daha modern bir gelin olmak istiyorum.

HEYECANINDAN BıR şEYLER KARIşTIRDIğINI ANLADIM

Nasıl evlilik teklifi aldınız? Bu sizin icin ilk miydi?
- ışin tuhafı ben birlikte olduğum tum erkek arkadaşlarımdan evlenme teklifi aldım. Ama ilk kez yuzuklu ve daha ciddi bir teklif Ulaş’tan geldi. ızmir’e ailemi ziyarete gitmiştik. Ulaş bana, guzel bir gun batımında Kordon’da yururken evlenme teklif etti. Aslında heyecanından oturu bir şeyler karıştırdığını tahmin etmiştim ama bunu beklemiyordum. Benim icin guzel bir surpriz oldu. Teklifini kabul ettim ama şu anda Ulaş’ın da, benim de işlerimiz on planda.
Aynı sektorden birisiyle birlikte olmanın, ilişkiye yansıyan olumlu ve olumsuz yanları neler?
- Ben Lale Devri’nin Toprak’ı, Ulaş da “Kızım Nerede”nin yonetmeni olduğundan beri haftanın en iyi ihtimalle bir gununu kendimize ayırabiliyoruz. Bizimki gibi yoğun gecen bir iş programında, zaten ancak aynı sektorde olan iki insanın birbirini anlayabileceğini duşunuyorum. Diğer turlu eve geldiğinde beş dakika sohbet etmek istediğin insanın, gozlerini kapamayı tercih etmesi karşı tarafı uzebiliyor. Bu gibi durumlarda onu anlayabildiğin icin en azından uzerine alınmıyorsun. Soylemeden gecemeyeceğim, şoyle guzel bir yanı da var; yapmaktan emin olamadığım şeyler icin o beni cesaretlendiriyor. Birbirinin karşısında durmaktansa, paralel gidiyor yaşadıklarımız.

TEK COCUKLA YETıNMEM MUMKUN GORUNMUYOR

Cocuklarla aranız nasıl?
- Cocuklarla cok iyi anlaşırım, onlarla aramızda garip bir bağ var. Ben tek cocuk olarak buyudum ama ailemizin kalabalık ve bir arada olma halinden dolayı hicbir zaman kardey eksikliği hissetmedim. Yine de anne olduğum zaman tek cocukla yetinmeyeceğimi şimdiden soyleyebilirim. Henuz bunun icin vakit var ama o zaman geldiğinde cok iyi bir anne olacağıma inanıyorum.
Duru bir guzelliğiniz var. Guzellik sırlarınız var mıdır?
- Bana gore guzellik, iyi ruhlu olmak ve bunu gozlerine yansıtabilmektir. Kotu bir elektriğim yok, insanları seviyorum. Guzel gorunuyorsam eğer bundandır. Fırsat buldukca pilates ve yoga yapıyorum. Cocukluğumdan bu yana kırmızı et yemiyorum, sanırım anne olduktan sonra tavuk ve balık yemeyi de keseceğim. Bunun vucudumda yarattığı eksiklikleri sebzeyle giderebildiğime inanıyorum.

ARADA BıR BENı KISKANSIN ıSTıYORUM AMA KISKANMIYOR

Sadakat ve kıskanclıkla ilgili ne duşunuyorsunuz?
- Yaşadığım ilk ilişkilerde kıskanclık uğruna dunyaları yakabilirdim ama artık oyle değil. Bugune kadar hep kıskanılan taraf ben oldum, ta ki Ulaş’la olan ilişkime kadar. O belki de uzun yıllar yurtdışında yaşadığı icin hic klasik Turk erkeği gibi davranmıyor. Arada bir kıskansın istiyorum, hoşuma gidiyor. Kıskanılmaya alıştığım icin “Acaba o niye beni kıskanmıyor?” diye duşunuyorum ama bunu hayatımın gundemine oturtmuyorum. ınsanın karşısındakini kıskanması, sadece kendisini ve ilişkiyi yormasına sebep oluyor. Kendini boşu boşuna uzuyor, karşındakini durduk yerde rahatsız ediyorsun. Aldatılmaktan korkmakla yaşanmayacağı bir gercek. Bunu kabul etmek gerek ama kıskanclığın da tatlı tatlı olması taraftarıyım.