HER SABAH EVLENME TEKLİF EDİYORMUŞ!

OYUNCU ROKSEN LULU KURTLAR VADİSİ PUSU'NUN MURO'SU MUSTAFA USTUNDAĞ'LA OLAN İLİŞKİSİNİ ANLATTI.
Annesi İranlı, babası Turk. Roksen adını babasının hayranı olduğu Sting'in “Roxanne” şarkısından almış. Lulu'yse Fransızca siyah inci, Farsca ocu demek. Dort yaşına kadar İran'da yaşayan Lulu, babasının işleri nedeniyle Marmaris'te buyumuş.
Lise yıllarında filmlerin nasıl yapıldığına merak sarınca da soluğu İstanbul'da almış. Bugune kadar Pertev Bey'in Uc Kızı, Ruya Gibi, Yersiz Yurtsuz dizilerinde oynadı. Gecen yıl senaryosunu yazdığı ve başrolunu oynadığı Vesaire Vesaire sinema filminde rol aldı. Bir yıldır yeni filminin senaryosunu yazan Lulu, Unutulmaz dizisiyle ekranlara dondu.
Vesaire Vesaire filminden sonra ortadan kayboldunuz. O arada neler yaptınız?
Acıkcası bu zorunlu bir ayrılıktı. Film icin cok caba harcadık ama sonuc beklentilerimizin altındaydı. Pazarlama anlamında cok eksik kaldık. Bu da benim duygusal anlamda dibe vurmama neden oldu. Piyasadan biraz uzaklaşıp duşunmek istedim ve yeni bir film senaryosu yazmaya karar verdim.
Bir yılda duşunup ne karar verdiniz?
Profesyonel insanlarla calışmam gerektiğini anladım. O nedenle Esra Akkaya'yla calışmaya başladım. Ekrana donerek oyunculuğumu gostermek istediğim bir anda da kendimi Unutulmaz dizisinde buldum.
Unutulmaz iki kız kardeşin aynı adama olan aşkını anlatıyor. Siz bu hikayenin neresinde duruyorsunuz?
Ozlem Yılmaz'ın canlandırdığı Eda karakterinin en yakın arkadaşı Seval'i oynuyorum. Bu karakter benim daha once oynamadığım bir roldu. O nedenle heyecanlandım. Bu dizide, iki kız kardeş aynı adama aşık ve ben bir adama aşığım ama o adam en yakın arkadaşıma aşık.
Cetrefilli bir aşk silsilesi yani...
Bu yaşanmış bir hikayeymiş. Ayrıca hayatın icinde cok fazla boyle hikaye var. Canlandırdığım Seval karakteri surprizlerle dolu bir karakter. Seval arkadaşına destek olacak dediğiniz anda fettan olabilir, saldıracak dediğiniz anda arkadaşını koruyabilir.
Hem senaristlik hem de oyunculuk yapıyorsunuz. Kalbinizde h
6 yaşındayken ailemin Marmaris'teki barında herkes alkışlayana kadar şarkı soylerdim. Sonra pilot olmak istedim. Lise yıllarında da sinemaya merak sardım. Yonetmenlik yaptım, senaryo yazdım ve oynadım. İnşallah bir gun ucunu aynı anda iyi bir şekilde yapmaya devam ederim.
Marmaris'ten İstanbul'a geldiğinizde sizi en cok ne zorladı?
Kaos. Hatta ilk geldiğimde burada cok sıkılmıştım. Cunku Marmaris kucuk bir yer ve herkes birbirini tanıyıp, guveniyor. Buradaysa karmaşa var. Kime guveneceğini bilemiyorsun. Buraya ancak kendime hobiler edinmeye başladığımda alıştım.
Neydi o hobiler?
Marmaris'te dalış hocalığı ve sorf yapıyordum. Buraya gelince bu zor oldu. O nedenle once aikido yaptım, sonra flamenko dansına başladım. At bindim, İspanyolca oğrendim, oyunculuk eğitimi aldım ve Payam Koryak'tan şan dersleri aldım. Ve tabii ki cektiğim kısa filmimin uzun metraj senaryosunu yazdım, filmini cektik. İşte bunlar beni İstanbul’a bağladı.
DİZİ SETİNDE TANIŞTIK
Peki Mustafa Ustundağ'la yaşadığınız aşk sizi İstanbul'a bağlamadı mı?
(Guluyor) Tabii ki bağladı ama ben size gecmişimden bahsediyorum.
Oyleyse bu aşkı dinleyelim sizden. Nasıl tanıştınız?
Kader galiba. Avşar Film'de bir goruşmem vardı ve orada Cağan Irmak'la tanıştım. Aradan iki hafta gecti ve beni Yersiz Yurtsuz dizisi icin Avşar Film'den aradılar. Ben de hemen atlayıp Gaziantep'e gittim. Mustafa'yla o dizide tanıştık.
İlk goruşte mi aşık oldunuz?
Ben Mustafa'nın aşık olacağı sağır dilsiz bir karakteri oynamaya gittim. Ama sadece bir bolum rol alacaktım. Mustafa beni gorur gormez “Bu benim evleneceğim kız” demiş. Gaziantep’te dort gun kaldım. Ekibe “Mozaik Muzesi’ne gidelim mi?” diye bir teklifte bulundum. Herkes “Super olur” dedi. Ancak ertesi gun resepsiyona indiğimde sadece Mustafa vardı.
Ekip nereye kaybolmuş?
Mustafa’ya neredeler diye sorduğumda “Bunlar asosyal insanlar. Gelmekten vazgecmişler” dedi. Bende inandım ve muze gezdik. Akşam canlı muzik calan bir yer vardı. Yine ekibe teklif ettim ve herkes “Geliriz” dedi. Ama yine sadece Mustafa vardı. İcimden herhalde ekip beni sevmedi diye duşundum. Mustafa icin de “Ne kadar iyi cocuk. Beni yalnız bırakmıyor” dedim. Meğer ben ekibi organize ettikten sonra Mustafa tek tek hepsinin kapısını calıp “Gelmeyeceksiniz” diyormuş.
Mustafa Ustunda ile ilişkiniz nasıl başaldı?
Mustafa uc ayda bir evlilik teklif ediyordu. Dalga gectiğini sanıyordum. İki yıl telefonda konuştuk. Bir akşam arayıp, “Sen benim sevgimi anlayamadın" dedi ve beraberliğimiz başladı. Şimdi her sabah evlilik teklifiyle uyanıyorum.