hadisenin evinin resmi hadisenin evinin ici evini goster resimleri icini goster
Eurovizyon starımızın kendide kıyafetide cok iddialı... ewet guzel starımızın kıyafetini kim nerede nasıl yaratmış haberimizde....

umarız herşey bukadar guzel olur emeklerimizin karşılığını alırız ve 1. oluruz....

İŞTE HADİSE'NİN KUMAŞSIZ KOSTUMU

HADİSE'NİN OLAY KOSTUMU SADECE AKSESUARDAN OLUŞUYOR...

Aksesuar tasarımcısı Muammer Ketenci, Turkiye'yi mayıs ayında Moskova'da yapılacak 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan Hadise icin hazırladığı kostum tamamlandı.

Ketenci, 54. Eurovision Şarkı Yarışmasında 'Dum Tek Tek' adlı şarkısıyla Turkiye'yi temsil edecek olan Hadise'nin giyeceği kostum icin, kumaş icermeyen ozel bir calışma yaptığını soyledi.

Ketenci, Hadise'nin Eurovision'da giymesi icin kostum hazırlama fikrinin dostlarından geldiğini soyledi.

Kumaş icermeyen, tamamen aksesuardan oluşan bir elbise tasarlama fikrinin ise, kendisinin aksesuar tasarımcısı olmasından kaynaklandığını dile getiren Ketenci, 'Bir aksesuarcı olarak kumaş kullanmak bana ters gelirdi' dedi.

Ketenci, tasarımın buyuk ilgi goreceğine inandığını belirterek, 'Biz bu işe başlamadan once bir kac tane modacının bu işle ilgilendiğini duyduk. Şarkı cok guzel herkes beğeniyor. Gelen onerileri dikkate alıp karar verdim ve bu tasarımı yapmaya calıştım. İnsanların alışmadığı, tamamen aksesuardan yapılan bir elbise ilk defa Muammer Ketenci'nin elinden cıkacak' diye konuştu.

Yaklaşık 45 gun,12 kişilik bir ekiple uzerinde calıştığı kostumu hazırladığını anlatan Ketenci, Hadise'nin şu anda tanıtım amacıyla yurt dışında olduğunu, Turkiye'ye geldiğinde kostumu beğenisine sunacaklarını bildirdi.

Muammer Ketenci, Hadise'nin bu kostumu beğeneceğine olan inancının tam olduğunu kaydederek, 'Kumaşı kesip makineye diktirmek gibi bir calışma değil bu, cunku bunun kalıbından tutun metal uzerindeki modellendirme, kaynaklandırma, taşlandırma, uzerindeki kaplama şekillerine kristallerin işlenmesine kadar bolum bolum olan bu calışmaların hepsinin uzerinde ayrı ayrı ikişer kişi calıştı' dedi.

Ketenci, hazırladığı tasarımda, sutyen ve şortta aluminyum kullandıklarını vurgulayarak şunları anlattı:

'Aluminyum uzerine daha sonra altın varak yaptırdık. Şortumuzda da altın varak var, arka kısmında derin bir varaklama ayarladık ve bu varaklama uzerinde de ekibimizdeki arkadaşlarımızla aluminyumlardan aksesuarlarımızı kullandık. Aluminyumlardan o iğneleri gecirmek gercekten kolay değil. Ekip calışanlarının elleri parcalandı.'

Ketenci, elbiseyi Hadise'nin olculerine gore ayarladıklarını belirterek, Hadise'nin bu kostume onem verip giymesini beklediğini soyledi.