Cumhurbaþkaný Erdoðan, Anneler Günü mesajýnda, "Sevgi, emek, fedakârlýk, merhamet gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimizin, Anneler Günü’nü tebrik ediyorum" sözlerine yer verdi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Anneler Günü dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, mesajýnda þu sözlere yer verdi:

''Sevgi, emek, fedakârlýk, merhamet gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimizin, Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Annelere kýymeti “cennetin annelerin ayaklarý altýnda olduðunu” belirterek gösteren bir medeniyetin mensuplarý olarak bizler için annelerimiz müþfik bir sýðýnaktýr. Günlük yaþam mücadelesi içinde annelerin hayýr dualarýnýn, en önemli güç kaynaklarýmýzdan biri olduðunu asla unutmamalý, layýk olduklarý hürmet ve sevgiyi onlardan eksik etmemeliyiz. Baþýmýzýn tacý annelerimizden dileðimiz de evlatlarýnýn, ülkemizin, milletimizin üzerinden hayýr dualarýný ve emeklerini eksik etmemeleridir. Her daim hürmetlerin en büyüðünü hak eden, ömürlerini ailelerine vakfeden annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete irtihal etmiþ tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.''

Siyasilerden Anneler Günü mesajýERDOÐAN'DAN VÝDEOLU PAYLAÞIM

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Anneler Günü vesilesiyle sosyal medya hesaplarýndan videolu paylaþýmda da bulundu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan paylaþýmýnda þu ifadelere yer verdi:

"Her daim hürmetlerin en büyüðünü hak eden, ömürlerini ailelerine vakfeden annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyor; ahirete irtihal etmiþ tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum"

Erdoðan, Ýbrahim Sadri'nin seslendirdiði, sözleri Sadri'ye ait "Hoþça Kal Anne" þiirinin yer aldýðý videoyu da paylaþtý.

Videoda, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, annesi Tenzile Erdoðan ve þehit anneleriyle çektirdiði fotoðraflar yer aldý.

''OMUZLARINDA DÜNYANIN YÜKÜNÜ, YÜREÐÝNDE EVLADINI TAÞIYANDIR ANNE''

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn eþi Emine Erdoðan da twitter üzerinden Anneler Günü dolayýsý ile bir mesaj paylaþtý. Emine Erdoðan mesajýnda, ''Omuzlarýnda dünyanýn yükünü, yüreðinde evladýný taþýyandýr anne. Öyle sonsuzdur ki anne yüreði, her türlü sevgisizliði merhametiyle yenecek güçtedir. Annelik duygusunu gönülden hisseden, dünyayý þefkati ile sarmalamýþ tüm kadýnlarý en kalbi muhabbetlerimle selamlýyorum. Bugünün vesilesiyle þehit annelerimizi, onlarýn nazarýnda evlat acýsý ile sýnanan tüm anneleri minnetle yâd ediyorum. Diyarbakýr Anneleri'nin hasretinin en kýsa zamanda dinmesini yürekten diliyorum. Bir çocuða yuva olan Koruyucu Annelerimize þükranlarýmý sunuyorum.'' ifadelerini kullandý.